Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Człowiek, a może i więcej...
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
LCF napisał(a):A mnie smieszy ze ludzie sluchajacy black/death czy ogolnie extremalnego metalu, majacy pentagramy, kozie glowy na awatarach i satanistyczne niki pisza slowa wspolczucia dla glowy kosciola i sie smuca z powodu jego smierci. Ze caly "metalowy swiatek" laczy sie w zalu. Zalosne.

taa... jestem metalem ( nie jestem , ale załóżmy Tongue ) i jestem nieczuły na śmierć człowieka , bo to takie TRU , a tymbardziej człowieka związanego z Kościołem ... No comments ...
Nadal jestem antyklerykalny, a jednak czuję się jakbym stracił ojca.
Bez przesady, odszedł wielki CZŁOWIEK, a nie katolik... należy patrzeć na to, co się stało jako stratę dla całej ludzkości, a nie stratę dla Kościoła. Tak samo jak przemówienie prezydenta, "odszedł wielki Polak..." no oczywiście, przecież najważniejsze jest to, że papież był Polakiem... :?

drobna refleksja:
cała Polska tak to przeżywa... jak napisała Arion, telewizje zmieniły loga na czarne... a portale intertetowe? No oczywiście: wchodze na wp.pl, onet, interię - wszędzie żałoba. Otwieram jakąkolwiek podstronę - już widać wszystkie kolory tęczy. Jedynie gazeta.pl wzięła sobie do serca śmierć papieża i wystawiła porządny dział. Tak naprawdę śmiercią papieża bardziej przejmują się choćby starsze "babcie" czuwające w kościołach, niż pieprzone władze mediów.
Jesteś w błędzie bo nie tylko portale internetowe, mają żałobe na swych stronach :?
np. sciąga pl tez jest biało czarna, tak samo jak gratka itp.
Nawet niektóre fora internetowe zostały zamknięte na dziś.
Media mają żałobę, bo tak muszą. Jakby na przykład tvn dawał dzisiaj komedie, to zostałby zbojkotowany przez widzów...
A szkoda ze nie pokaza komedii.. W Polsce mieszkaja nie tylko katolicy przeciez.. :?

To juz zaczyna byc meczace..
Dżemik napisał(a):... Polsce mieszkaja nie tylko katolicy przeciez.. :? ...

ale w Polsce mieszkają Polacy, a gdy umiera największy z nich to chyba stosownym jest by uczcić jego pamięć
gannon napisał(a):
Dżemik napisał(a):... Polsce mieszkaja nie tylko katolicy przeciez.. :? ...

ale w Polsce mieszkają Polacy, a gdy umiera największy z nich to chyba stosownym jest by uczcić jego pamięć

Dziwnym jest ze nie bylo narodowej zaloby po smierci Niemena, Kaczmarskiego, Kulkinskiego czy Kuronia.. To rowniez byli wielcy Polacy..

Wojtyla byl oczywiscie wielkim Polakiem.. Ale nie bede obchodzil zaloby po kazdym wielkim Polaku jakiemu sie zemrze.. A juz na pewno nie w taki sposob jaki to sie robi teraz po smierci Papieza..
Porównujesz Papieża do Niemena, Kaczmarskiego czy Kuronia?? Confusedhock:
Nie zrobili nawet setnej części tego dla Polski, ile Papież zrobił dla CAŁEGO ŚWIATA!!
Myślę że porównanie Papieża do Niemena, Kaczmarskiego, czy nawet Kuronia jest kompletnie nie na miejscu. Chyba nie ma osoby, przy której porównanie byłoby właściwe.
NO JAK. a Bóg, a Jezus
hmmm teorytycznie Bóg jest nieśmiertelny, a Jezus zmartwychwstał... teoretycznie... dobre słowo. A w postach wyżej zostali wymienieni Polacy. Znasz Polaka, który zasłużył się bardziej od Wojtyły? Bo na chwilę obecną ja jakoś przypomnieć sobie nie mogę.
Też myślę, że to lekka przesada, że niektóre programy w ogóle nic dzisiaj nie puszcają :?
Ale cóż...
Nie wiedziałam, że to mnie tak dotknie...
(mówię o śmierci Papieża a nie tv).
te kilka dni do pogrzebu to chyba niewiele w porównaniu do życia Jana Pawła II, ... chyba możemy, a nawet powinniśmy :!:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?T...id=6949855

I jakoś wcale się z tego powodu nie cieszę...
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12