Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Polska scena Black i Death
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8
Piekny i gleboki ot.. Teraz dla odmiany pogadajcie na temat..
Ale to jets na temat. Wkoncu Black Altar tworzy scene polską... Evil or Very Mad niestety... Ja juz napisałam co mysle o polskiej scenie. nie jest ona napewno najlepszą. Lansuje sie na przedostatnim miejscu. Gorsza moze byc tylko w Burundii.

a tak pozatym to liczyłeś ze "DYSKUSJA" ograniczy sie do tego ze kazdy wymieni kapele z polskiej "sceny"?
Cytat:Ale to jets na temat.

Tak.. Pierwsze 3 posty..

Interweniuje zapobiegawczo.. Bo ot kielkuje.. a dzis prowadze krucjate..
Ja moze dorzuce Frontside (chyba nikt o nich nie wspomniał)
God Created Satan 8)
black metal w Polsce? na razie przychodzą mi do głowy tylko KSM, SELBSTMORD, SZRON i TARAN. Może jeszcze BESTIAL RAIDS. I to chyba wszystko.
Wątpię żeby ktoś tu znał KSM nie wspominając o Taran. Wink
No tak, Polska scena black nie istnieje, niestety nie posiadamy zespołów tak zasłużonych dla bleku jak Cradle Of Filth, Dimmu Borgir i Children Of Bodom. < to był jeden wielko LOL oczywiście :]
SS nie wiem czy inni zakumaja twoj dowcip Big Grin
Kalin napisał(a):Ja moze dorzuce Frontside (chyba nikt o nich nie wspomniał)
God Created Satan 8)

Eeee?!!! Ciekawe co hardcore'owy zespół ma wspólnego ze sceną black/death ? Question

Hmm, IMO polskie zespoły Death Metalowe, poza Vaderem itp. jest mocna a kapele tworzą bardzo ciekawą muzykę: np. Trauma, Thy Disease, Azarath, Throneum, Yattering.
Kapel w Polsce jest w PIZDĘ. Najlepsze to to, że większośc kapel w podziemiu to kapele bardzo dobre, jak nie zajebiste. Zarówno death jak i black.

Jak dla mnie jeśli chodzi o death któego nie znoszę to faworytem jest TRAUMA.
Moim zdaniem, głównym problemem kapel black/death jest brak kasy. Po pierwsze: nie stać ich na dobry sprzęt. A fakt, faktem tej muzyki nie zagra się (chyba) na byle jakiej gitarce firmy Defil czy bębnach Polmuza. :? Nie wspomnę już o nagłośnieniu, które musi być świetnej jakości jeśli ma dobrze oddać brzmienie.
Po drugie: Jak napisał =Sat=- kapele żyją w podziemiu i ni cholery nie mogą się z tego podziemia wydostać. Aby zagrać koncert tu, i tam czy pokazać się takim, i takim ludziom trzeba sporo forsy.
warsadal napisał(a):Aby zagrać koncert tu, i tam czy pokazać się takim, i takim ludziom trzeba sporo forsy.

Albo bardzo ładną i hm... "lubianą" menadżarke ;p

joke jakby ktos nie zrozumial...
..albo miec sile przebicia.. Co z tego ze graja ladnie jesli nie maja charyzmy? To wlasnie dlatego wiekszosc undergroundowych kapel nie umie sie wybic..
SatanicSyndrome napisał(a):No tak, Polska scena black nie istnieje, niestety nie posiadamy zespołów tak zasłużonych dla bleku jak Cradle Of Filth, Dimmu Borgir i Children Of Bodom. < to był jeden wielko LOL oczywiście :]
no ja myślę że to był lol hehe Tongue Piorun mnie rozwalił uważa się za słowianina ale znowu patriotą nie jest (zastanawiające Question Tongue ) a wypisał praktycznie same death`owe kapele no i słabą jak na mój gust Vesanię, toż to takich kapel słuchają słowianie? hmmm zastanawiające:p ale nie no spoko ja się tylko czepiam. Sława!
SatanicSyndrome napisał(a):
Kalin napisał(a):Ja moze dorzuce Frontside (chyba nikt o nich nie wspomniał)
God Created Satan 8)

Eeee?!!! Ciekawe co hardcore'owy zespół ma wspólnego ze sceną black/death ? Question
bo dzisiaj każdy metal słucha Frontside bo podobno grają metal. Myślenie godne polskiego "metalowca"
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8