- Liczba postów:
- 602
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
^ niestety nie posiadam tak abitnej książki jaką jest biblia.
ale mnie jeszcze dziwi jedna rzecz. Wczesniej ktos wspominał ze NT i ST (m.in. moje 6 kitów) był pisany dla ludzi bojących sie smierci, mało rozumni itd. Ale mnie raczej dziwi fakt ze dzisiejsi ludzie (wykształceni, rozumni, swiadomi) opierają sie na tych faktach i sprzecznościach i zyjąc wg nich. wielu z nich wie ze było, jest inaczej ale mimo wszystko podporządkowywują sie tym tezą i wierzą w nie. Mysle ze takie postępowanie nie jest godne prawdziwego i oddanego chrzescijanina.
We Are Defenders Of The Faith...
- Liczba postów:
- 272
- Liczba wątków:
- 10
- Reputacja:
-
0
Dance Of Death napisał(a):^ niestety nie posiadam tak abitnej książki jaką jest biblia.
ale mnie jeszcze dziwi jedna rzecz. Wczesniej ktos wspominał ze NT i ST (m.in. moje 6 kitów) był pisany dla ludzi bojących sie smierci, mało rozumni itd. Ale mnie raczej dziwi fakt ze dzisiejsi ludzie (wykształceni, rozumni, swiadomi) opierają sie na tych faktach i sprzecznościach i zyjąc wg nich. wielu z nich wie ze było, jest inaczej ale mimo wszystko podporządkowywują sie tym tezą i wierzą w nie. Mysle ze takie postępowanie nie jest godne prawdziwego i oddanego chrzescijanina.
Czyli z tego, co zrozumialam; o Chrzescijanstwie nie masz najmniejszego pojecia, stad te Twoje dziwne pytania?? A co do ludzi wierzacych, to co jest Twoim zdaniem niegodnym postepowaniem, jako Chrzescijana?? ¨podporzadkowac sie tym tezom i wierzyc w nie¨?? Wybacz, ale sie chyba pogubilam
"...jam jest Lilith, jam jest pierwsza z pierwszych, jam jest Asztarte, Kybele, Hekate, jam jest Rigatona, Epona, Rhiannon, Nocna Klacz, kochanka wiatru.
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "
- Liczba postów:
- 602
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
zgodze sie ze wielkiej wiedze teologicznej nie posiadam (nie potzrebuje) a co do chrzescijan to jak to sie pieknie mowi wierzący ale nie praktykujący, wierzy w boga ale w stworzenie swiata przez niego juz nie, i tag dalej... czyli porpostu z jednej strony mu pasuje a z drugiej nie.
We Are Defenders Of The Faith...
- Liczba postów:
- 2,514
- Liczba wątków:
- 64
- Reputacja:
-
-1
"Właśnie wtedy, w najdłuższą noc w roku, samotna matka - Bogini rodzi syna, który przynosi ze sobą światło i nadzieję. Następuje przesilenie, rodzi się słoneczny bóg Mitra, Ozyrys, Tammuz i Jezus - słońce wiary. Wszyscy oni świętują urodziny 25 grudnia. Będziemy śledzić ich losy wraz z losem słońca i roślinności.
Przesilenie zimowe, moment, od którego słońce zaczyna przesuwać się z północy na południe, a dni są coraz dłuższe, wypada około 21 grudnia. Wtedy wiccanie świętują Yule.