ReTuRn napisał(a):Alw Wy jestescie genialni. W tym wlasnie 'tepym kraju' roxzwija sie najlepszy system spoleczno gospodarczy, kwitni przedsiebiorczosc i gospodarka.
...Jest najwięcej bezdomnych i bezrobotnych, największy odsetek ludzi pozbawionych ubezpieczenia zdrowotnego, problem "gett" zamieszkanych gł. przez czarnych, zakaz nauczania teorii ewolucji w niektórych stanach, debilne prawo... A poza tym: czy kraj mający kilkaset miliardów deficytu ma wg. Ciebie taką wspaniałą gospodarkę?
Zresztą cały problem z Ameryką polega na ludziach, któzy zakładali Stany Zjenoczone, bo kto niby tam emigrował? uciekinierzy polityczni, fanatycy religijni, ludzie bez przyszłości, biedacy, samotnicy, idealiści... Wystarczy spojrzeć kto dziś tam jeździ np. z Polski - na pewno nie elita(oczywiście nie chodzi mi tu o ludzi jadących tam studiować, czy pracować naukowo).
Może i jestem rasistą, ale śmieszy i wkurza mnie kraj, w któym ludzie prawie nie używają nóg żeby się gdzieś dostać,gdzie prezydent jest niedouczonym chamem(Wałęsa przy nim to geniusz intelektu), gdzie ludzie mają kompletnie w dupie środowisko naturalne, kraj, który uznaje się za ojczyznę demokracji, a można wybierać między "aż" dwoma partiami, wreszcie gdzie każdy psychopata bez ŻADNYCH problemów może kupić broń...
Jeśli brak akceptacji dla debilizmu jest rasizmem, to tak, jestem rasistą
Oczywiście Ameryka ma też pewne plusy - choćby muzykę, kino... ale jest tego ZA MAŁO!
Ale my Polacy kochamy wujka Sama i z radością powitamy spadające na nas bomby, które w końcu Hameryka na nas sprowadzi, zobaczycie...