• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

USA...

nienawidze tego kraju- kraj obłudy fałszu i tepych grubasow Smile to były ziemie Indian (do ktorych mam ogromny szacunek) i zaden jebany europejczyk nie miala prawa sie tam wpierdalac- co do wojny w iraku- niech jadą czołgi
Odpowiedz

Alw Wy jestescie genialni. W tym wlasnie 'tepym kraju' roxzwija sie najlepszy system spoleczno gospodarczy, kwitni przedsiebiorczosc i gospodarka. poza tym nie ma tam 'protolerancyjnych' lewackich odpalow, jak w Europie Zachodniej. Jedyny minus to wpieprzanie sie na chama do wszystkiego i wszystkich, ale skoro sa potega gospodarzcza i militarna, to trzeba sie z tym w pewnym stopniu pogodzic...
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

ReTuRn napisał(a):Alw Wy jestescie genialni. W tym wlasnie 'tepym kraju' roxzwija sie najlepszy system spoleczno gospodarczy, kwitni przedsiebiorczosc i gospodarka. poza tym nie ma tam 'protolerancyjnych' lewackich odpalow, jak w Europie Zachodniej. Jedyny minus to wpieprzanie sie na chama do wszystkiego i wszystkich, ale skoro sa potega gospodarzcza i militarna, to trzeba sie z tym w pewnym stopniu pogodzic...

wydaje mi sie ze raczej malo osob zwrocilo uwage na aspekt gospodarczy, a mowilo raczej o mentalnosci spoleczenstwa, ktore co tu duzo mowic zbyt rozgarniete nie jest, choc odmowic mu oddania swej ojczyznie nie mozna. a Stanom odmowic nie mozna dobrego systemu wolnorynkowego, ktory rzeczywiscie bardzo dobrze sie sprawdza. nie zmienia to jednak faktu ze oceniam raczej spolecznosc kraju, ktora co tu duzo ukrywac- nie wykazuje sie zbytnia gornolotnoscia intelektualna, przynajmniej w wiekszosci. poza tym irytuje mnie "sprawa polska"...
Live Like An Angel, Die Like A Devil
Odpowiedz

ReTuRn napisał(a):Alw Wy jestescie genialni. W tym wlasnie 'tepym kraju' roxzwija sie najlepszy system spoleczno gospodarczy, kwitni przedsiebiorczosc i gospodarka.

...Jest najwięcej bezdomnych i bezrobotnych, największy odsetek ludzi pozbawionych ubezpieczenia zdrowotnego, problem "gett" zamieszkanych gł. przez czarnych, zakaz nauczania teorii ewolucji w niektórych stanach, debilne prawo... A poza tym: czy kraj mający kilkaset miliardów deficytu ma wg. Ciebie taką wspaniałą gospodarkę?

Zresztą cały problem z Ameryką polega na ludziach, któzy zakładali Stany Zjenoczone, bo kto niby tam emigrował? uciekinierzy polityczni, fanatycy religijni, ludzie bez przyszłości, biedacy, samotnicy, idealiści... Wystarczy spojrzeć kto dziś tam jeździ np. z Polski - na pewno nie elita(oczywiście nie chodzi mi tu o ludzi jadących tam studiować, czy pracować naukowo).

Może i jestem rasistą, ale śmieszy i wkurza mnie kraj, w któym ludzie prawie nie używają nóg żeby się gdzieś dostać,gdzie prezydent jest niedouczonym chamem(Wałęsa przy nim to geniusz intelektu), gdzie ludzie mają kompletnie w dupie środowisko naturalne, kraj, który uznaje się za ojczyznę demokracji, a można wybierać między "aż" dwoma partiami, wreszcie gdzie każdy psychopata bez ŻADNYCH problemów może kupić broń...

Jeśli brak akceptacji dla debilizmu jest rasizmem, to tak, jestem rasistą Big Grin

Oczywiście Ameryka ma też pewne plusy - choćby muzykę, kino... ale jest tego ZA MAŁO!

Ale my Polacy kochamy wujka Sama i z radością powitamy spadające na nas bomby, które w końcu Hameryka na nas sprowadzi, zobaczycie...
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Cytat:...Jest najwięcej bezdomnych i bezrobotnych

Wg. wartosci procentowej najmniej :> To talk, jakby powiedziec, ze na Antarktydzie jest niskie bezrobocie. Prawda, ale tam nikt nie mieszka :>

Cytat:problem "gett" zamieszkanych gł. przez czarnych

Bo to sa czarni. Wiadomo, ze oni zawsez beda zacofani.

Cytat: A poza tym: czy kraj mający kilkaset miliardów deficytu ma wg. Ciebie taką wspaniałą gospodarkę?

Po pierwsze nie kilkaset. Po drugie- wszelkie dlugi ida na rozwoj, a nie jak w Polsce na 'przejedzenie'...

Cytat:gdzie prezydent jest niedouczonym chamem

Tylko jedno- Wink

Cytat:kraj, który uznaje się za ojczyznę demokracji, a można wybierać między "aż" dwoma partiami

We wszystkich rozwinietych demokracjach wybiera sie miedzy dwiema partiami... Wielka Brytania, Wlochy, Francja, Hiszpania... W Niemczech 4, ale to wyjatek.. Po prostu lewicowe oszolomstwo nie jest reprezentowane (i dobrze).

Cytat:wreszcie gdzie każdy psychopata bez ŻADNYCH problemów może kupić broń...

I kazdy obywatel, by moc sie bronic, co w Polsce jest niemozliwe.

Cytat:Oczywiście Ameryka ma też pewne plusy - choćby muzykę, kino.

Co?? Amerykanskie kino to totalne dno akurat...

Cytat:Ale my Polacy kochamy wujka Sama i z radością powitamy spadające na nas bomby, które w końcu Hameryka na nas sprowadzi, zobaczycie...

W rodzinie wszyscy zdrowi?
Odpowiedz

ReTuRn napisał(a):
Cytat:problem "gett" zamieszkanych gł. przez czarnych

Bo to sa czarni. Wiadomo, ze oni zawsez beda zacofani.

No u nas masz to samo z Cyganami, ups, przepraszam, Romami Big Grin
Cytat:
Cytat: A poza tym: czy kraj mający kilkaset miliardów deficytu ma wg. Ciebie taką wspaniałą gospodarkę?

Po pierwsze nie kilkaset. Po drugie- wszelkie dlugi ida na rozwoj, a nie jak w Polsce na 'przejedzenie'...

Wg. moichinformacji kilkaset... a dynamicznie to się rozwijają Chiny Smile

Cytat:
Cytat:kraj, który uznaje się za ojczyznę demokracji, a można wybierać między "aż" dwoma partiami

We wszystkich rozwinietych demokracjach wybiera sie miedzy dwiema partiami... Wielka Brytania, Wlochy, Francja, Hiszpania... W Niemczech 4, ale to wyjatek.. Po prostu lewicowe oszolomstwo nie jest reprezentowane (i dobrze).

Co nie zmienia faktu, że powinno się mieć większy wybór.

Cytat:
Cytat:wreszcie gdzie każdy psychopata bez ŻADNYCH problemów może kupić broń...

I kazdy obywatel, by moc sie bronic, co w Polsce jest niemozliwe.

Nie rozumiemy się... jestem za liberalizacją prawa do posiadania broni, ale nie aż tak jak w USA

Cytat:
Cytat:Oczywiście Ameryka ma też pewne plusy - choćby muzykę, kino.

Co?? Amerykanskie kino to totalne dno akurat...

Nie całe Big Grin

Cytat:
Cytat:Ale my Polacy kochamy wujka Sama i z radością powitamy spadające na nas bomby, które w końcu Hameryka na nas sprowadzi, zobaczycie...

W rodzinie wszyscy zdrowi?
[/quote]

ładowanie się w Iracką aferę, nie było rozsądne, a jak Hameryka(a wyniku tego my również) zabierze się za Irani Koree PN to może być bieda.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

anty-amerykańców darzę równie wielką pogardą, jak pro-amerykańskich oszołomów

Fakty są takie: od początku objęcia prezydentury przez Roosevelta (żyda, prawdziwe nazwisko Rosenfeld), USA weszło pod wpływ działania cywilizacji żydowskiej (odsyłam do Konecznego), czego momentalnym wyrazem było wprowadzenie faszystowsko-socjalistycznego "Nowego Ładu", by "uratować" kraj od Wielkiego Kryzysu (wynik również socjalistycznego grzebania w gospodarce w czasie poprzedzającym I WŚ). Od tamtej pory lawina socjalizmu zaczęła zalewać ten kraj "wolnych i odważnych". O ile gospodarka pozostała wolnorynkowa (ale tylko w obrębie USA, a potem całej Ameryki), to życie społeczne zostało poddane ogromnym ograniczeniom, których szczytem jest to, co wydarzyło się po 11 września. Pod przykrywką walki z terrorem, wdrożono zwyczajnie państwo policyjne i zawieszono Konstytucję USA.
W gospodarce amerykańskiej rządzą korporacje, współpracujące z rządem, i prowadzące za jego błogosławieństwem ekspansję na inne terytoria, podczas gdy wymiana handlowa innych krajów z USA jest mocno ograniczana - rynek wewnętrzny jest chroniony przez interwencje państwowe. Jest to ustrój faszystowsko-korporacjonistyczny, a nie kapitalistyczny. Zresztą kapitalizm kończy się wtedy, kiedy powstaje bank centralny, mający monopol na podaż pieniądza. Tak to wygląda.
Wszystko inne jest już tylko działaniem wtórnym, wynikającym z wcześniejszych. Nic mnie nie dziwi obecnie.
[Obrazek: sbo3s4.jpg]
Odpowiedz

Cytat:anty-amerykańców darzę równie wielką pogardą, jak pro-amerykańskich oszołomów

Racja :> Wmawianie, ze chociazby amerkanska kultura jest na wysokim poziomie, to oczywiste pieprzenie...
Odpowiedz

Nie lubię tego kraju i jego polityki zagranicznej. Co do ludzi... Nie znam żadnego Amerykanina i nie chcę generazlizować, ale Amerykanie to podobno najbardziej nietolerancyjny naród świata.
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

- potęga gospodarcza i militarna
- każdy kto chce,może znalezć pracę
- 90% społeczeństwa to skończone tępaki ,które prawdopodobnie nie wiedzą nawet kiedy się IIwojna światowa zaczęła
- posrane szkolnictwo - po studiach obywatel wprawdzie ma pracę ,ale jest przygotowany do wykonywania tylko określonego zawodu,reszta świata to dla niego ,,great mystery"
- większość młodzieży ,,made by American pie,Hip hop & reality shows"
- obłuda w polityce międzynarodowej
- telewizja robiąca pranie mózgu
- może i są ostoją pokoju światowego(chociaż rozprawa z IRakiem wiadomo jakie miała podłoże) ,ale jesli za iles tam lat każdy kraj bedzie funkcjonował tak jak USA, to ja już wolę wojnę nuklearną

Ogółem: DO PIACHU!!
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

A Właśnie! byłbym zapomniał! wkurza mnie polityka USA wobec państwa Izrael(nie mam nic do Żydów, ale chyba faktycznie duża część kongresmenów to Żydzi bo jak inaczej wytłumaczyć to ślepe, często niesłuszne poparcie dla Izraela?!)
Odpowiedz

Tomash napisał(a):A Właśnie! byłbym zapomniał! wkurza mnie polityka USA wobec państwa Izrael(nie mam nic do Żydów, ale chyba faktycznie duża część kongresmenów to Żydzi bo jak inaczej wytłumaczyć to ślepe, często niesłuszne poparcie dla Izraela?!)

bo Stanami wogole rzadza w wiekszosci Zydzi
Live Like An Angel, Die Like A Devil
Odpowiedz

A,zapomniałem o jeszcze jednym ,,plusie" USA.Co trzeci Amerykanin to spasione do granic możliwości prosie,wyhodowane na fast foodach.Co więcej , u nich w gruncie rzeczy nie spozywa sie normalnego jedzenia,tzn. jest takowe,ale tylko w restauracjach gdyż przeciętny obywatel nie jest w stanie przygotować sobie posiłku...
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

Necro Desecrator napisał(a):A,zapomniałem o jeszcze jednym ,,plusie" USA.Co trzeci Amerykanin to spasione do granic możliwości prosie,wyhodowane na fast foodach.Co więcej , u nich w gruncie rzeczy nie spozywa sie normalnego jedzenia,tzn. jest takowe,ale tylko w restauracjach gdyż przeciętny obywatel nie jest w stanie przygotować sobie posiłku...

Czytałem relacje z trasy jakiegoś brytyjskiego zespołu punkowego po USA... otóż panowie zajechali do jakiegoś miasta(raczej miasteczka...) i chcieli kupić jakieś warzywa... organizator musiał postawić na nogi pół miasta żeby je gdzieś dostać...

Zresztą polecam wszystkim tą książkę: http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/359744
Odpowiedz

To czemu masz amerykanina na awatarze?
Na pohybel katolickiemu scierwu!!!
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości