• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

UPRZEDZENIA NARODOWOŚCIOWE

Na wstępie proszę moderatorów o nie usuwanie tematu. Umyślnie założyłem go na trashu, żebyście się nie czepiali.

Jak zwrócono uwagę, zespoły blackowe to nie temat na takie rozmowy, więc wypowiedzmy się tutaj.

Czy macie jakieś uprzedzenia narodowościowe? Czy jest jakakolwiek grupa ludzi o wspólnym pochodzeniu, którym byście najchętniej przeorali dupska, gdybyście mogli?

Domyślam się, że zaraz pójdą na mnie ostre wrzuty, ale jebie mnie to Tongue
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

Nie mam uprzedzen do zadnego kraju, a tym bardziej nie mam nic do ludzi naplywajacych do Polski z innych miejsc Europy/swiata. Polacy zapie,rdalaja tabunami do Niemiec/USA/Anglii itd. do roboty, wracaja do kraju i inwestuja zarobione pieniadze w Polsce, co na pewno pozytywnie wplywa na gospodarke.Poza tym jestesmy w Unii wiec nasze granice sa otwarte, dlatego inne kraje tez sie przed nami "otwieraja".Same korzysci.Dlatego nie wiem o co ci chodzi koles z tym zdjeciem w podpisie.
[Obrazek: 1996_filosofem.jpg]
Odpowiedz

A ja mam uprzededzenia i to wielkie- do Amerykanów. Tzn, nie do prawdziwych Amerykanów, tylko do tych z USA, co się za nich podają. Chyba nie ma sensu pisać dlaczego, bo wszyscy wiedzą, co się tam dzieje i jaką ludzie mają tam mentalność :? I naprawdę bym nie płakała, gdyby cały "naród" szlag trafił... (Tzn, wiadomo są wyjątki, ale mówię ogólnie
"...jam jest Lilith, jam jest pierwsza z pierwszych, jam jest Asztarte, Kybele, Hekate, jam jest Rigatona, Epona, Rhiannon, Nocna Klacz, kochanka wiatru.
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "
Odpowiedz

ruskich i niemców za wojny Mad Mad Mad
chamy są wśród nas Wink gardzę wami i się śmieje z was Big Grin
Odpowiedz

Nie mam zadnych. Nie oceniam całego narodu jak niektorzy po zachowaniu pojedynczych obywateli.
Odpowiedz

Uprzedzenie do jakiegokolwiek narodu jako calosci jest przejawem najwyzszej glupoty..

EDIT: Chociazby obrazek z Twojego podpisu.. Znajde 21354016 Polakow, ktorzy zasluguja na zakaz pobytu w naszym kraju i slowa 'wypierdalac!' w wiekszym stopniu niz imigrant z Francji..

Bycie nietolerancyjnym zrobilo sie modne..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Dżemik napisał(a):Uprzedzenie do jakiegokolwiek narodu jako calosci jest przejawem najwyzszej glupoty..

Dokładnie.
Odpowiedz

Dokładnie
Who's gonna teach you how to dance?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?
Odpowiedz

Bo nietolerancja jest bardziej trv... :/ nie rozumiem takich ludzi.. a co ci przeszkadza, ze przyjezdzaja do polski... polakow za granica jest... baaaaaaaaardzo duzo i co? sa kamieniowani? niekoniecznie.... :/
czasem wstydze sie ze jestem czlowiekiem patrzac na innych "ludzi"...
Odpowiedz

Ja tam żadnych uprzedzen nie mam. Ale wnerwia mnie tylko jedno:
Często bywa że Polak ze granicą jest traktowany jak niewolnik (czyt. zarabia 70% mniej niz powinien w danym kraju) a on i tak tam siedzi i sie cieszy.
Odpowiedz

Do narodów jako takich uprzedzeń nie mam (no, oprócz Żydów Wink ). Nie widzę powodu, by kogoś dyskryminować ze względu na narodowość - w końcu i wśród Polaków, i wśród Kongijczyków, i wśród Eskimosów Wink , i wśród Amerykanów na pewno można znaleźć i spoko ludków, i skurwysynów.
Pytanie brzmi: wśród których nacji jest więcej tych pierwszych, a wśród których - tych drugich? Cóż, stereotypy, jakkolwiek niesprawiedliwe, tak całkiem z dupy się nie wzięły... (zresztą sam, niestety, im czasem ulegam, o czym nie tak dawno temu się mogłem przekonać Sad ), poza tym sytuacja geopolityczna oraz pewne idee warunkowały (lub mogły warunkować) takie, a nie inne zachowania wśród społeczeństwa.
Kill them all
Kill them all for slander
Kill them all
And mute their ways
Odpowiedz

Cytat:Bycie nietolerancyjnym zrobilo sie modne..

JAkby przeczytać tę wypowiedx, to dochodzi się do wniosku, ze raczej pierdolenie bzdur od rzeczy stało się ostatnio modne Wink
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

Hmm, więc wychodzi na to, że jestem głupia??? Może i czasem z moją nietolerancją do Amerykanów przesadzam, ale nie robię tego na pokaz, tylko po prostu mam uprzedzenia i tyle... Oczywiście mogą się wśród nich znaleźć porządni ludzie, to chyba oczywiste, ale ja nie oceniam pojedynczych ludzi, tylko ogólnie naród, państwo.
"...jam jest Lilith, jam jest pierwsza z pierwszych, jam jest Asztarte, Kybele, Hekate, jam jest Rigatona, Epona, Rhiannon, Nocna Klacz, kochanka wiatru.
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "
Odpowiedz

pierdolicie. To jest wrodzona wada polaków że nie lubią innych narodowości oprócz swojej. Każdy może tak napisać ale w życiu nie bywa tak kolorowo. Nie wierzę że wszyscy jesteście tacy tolerancyjni :?
chamy są wśród nas Wink gardzę wami i się śmieje z was Big Grin
Odpowiedz

to uwierz... :/
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości