- Liczba postów:
- 897
- Liczba wątków:
- 15
- Reputacja:
-
1
Ostatnio bardzo podoba mi się serial "Zagubieni", choć mój stary twierdzi że to taka sama popierdółka jak "Miasteczko Twin Peaks" (które swoją drogą te mogliby kiedyś dac w tv)
-Baco, będzie dzisja padać?
-Ej, kurwa bedzie, bo mnie jebie w krzyżu!
- Liczba postów:
- 1,945
- Liczba wątków:
- 9
- Reputacja:
-
-1
W moim życiu miałem styczność z wieloma serialami. Sporo było takich dobrych, ambitnych.
Na obecną chwilę przypominam sobie "Ten drugi". IMO bardzo dobry serial, traktujący o facecie, który ciągle jest wrabiany w jakieś intrygi, które szykuje mu jego [zły] brat bliźniak, o którego istnieniu dopiero dowiaduje się w trakcie trwania serialu. Nie widziałem wszystkich odcinków niestety :/
Niezły był też Archiwum X, ale że tak powiem w którejś serii się zgubiłem, i potem już nie wiedziałem co się działo później. To wszystko przez te emisje programów TVP2/POLSAT/TV4. Pogubiłem się przez takie rozszarpywanie tego serialu, aczkolwiek w swoim czasie robił furrorę.
Buffy - postrach wampirów. Pomysł nie bardzo mi się podobał, bo jakoś słabo mi się to widzi, żeby z opryskliwej nastolatki wykreować nowoczesnego Van Helsinga. Mimo wszystko widzialem troche odcinków i bardzo podobały mi się te, w których pojawiał się Anioł. Nie jestem pewny, czy to był ostatni odcinek serialu - kiedy Buffy zabiła Anioła - w każdym razie był kapitalny.
A teraz coś bardziej aktualnego. Mianowicie Lost. IMO serial z najlepszym - wręcz hollywoodskim - rozmachem. Do tej pory denerwowały mnie dziadowskie efekty specjalne i widoczne ubytki budżetowe na scenografiach seriali. Lost wyprzedza wszystko co do tej pory stworzono. Sama fabuła serialu też jest świetna. Bardzo oryginalne podejście do dzieła. Nie ma tutaj takiego motywu, iż wyspa jest zła, wyspa jest be, strach cały czas jest, a ludziki predzej czy później albo wszyscy poumierają, albo się wydostaną z tego siedliska zła. Otóż nie, mamy tu mocne portrety psychologiczne postaci, retrospekcje, powody, przez które znaleźli się na wyspie. Tworzy to zgraną całość, pozwala przyjrzeć się faktom z innej strony. Można powiedzieć, że tutaj serial nabrał zupełnie innego wymiaru. A to co ja i zapewne wielu z was kocha to ten śliczny podział, a właściwie nie-podział na dobrych i złych. Naprawdę, serial godny pochwał. Być może w przyszłości dojdzie do tego, że to od seriali będzie się brało wzorce do tworzenia kinowych produkcji. Kto wie, kto wie.
- Liczba postów:
- 897
- Liczba wątków:
- 15
- Reputacja:
-
1
R_amze_S napisał(a):Było wiele lat temu
No właśnie, akurat wtedy, kiedy mnie takie pierdoły nie interesowały.

A teraz chciałbym sobie pooglądać coś innego niż w kółko puszczane Alternatywy 4 albo Zmienników
- Liczba postów:
- 2
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
- Lost
- Przyjaciele
- Kasia i Tomek
- ee... Moda na sukces? xDxD
...
i poszła : )
- Liczba postów:
- 897
- Liczba wątków:
- 15
- Reputacja:
-
1
simek8 napisał(a):Seriale są ochydne- tasiemce
bueeee
Słowniki ortograficzne też są "ochytne" i "bazgutne"
- Liczba postów:
- 35
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
Jak dla mnie to wymiatają takie seriale jak:
-Świat według Bundych
-Przyjaciele
-Drew Carry Show
-Detektyw Monk
-Kryminalne Zagadki Las Vegas
-Allo!Allo!
-Jordan
-Spin City
Muszę dodać jeszczę boskie MIasteczko SOUTH PARK!
Kamael: edytuj posty!
- Liczba postów:
- 747
- Liczba wątków:
- 19
- Reputacja:
-
0
"GOTH'owe na wszystko" - lol.
[)R\/M $ - THAT's ALL MY LIFE...
- Liczba postów:
- 133