- Liczba postów:
- 69
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
Myślę, że temat jest dobry, bo każdy ma chyba ulubionego [ albo ulubionych ] reżysera [ reżyserów ].
Zatem moi ulubieni reżyserzy to:
1. Quentin Tarantino - A jak!
2. James Cameron - za Alien
3. Roman Polański - Polak, a potrafi!
In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.
- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
Tarantino nie trawię ... jego filmu wzbudzają we mnie "paniczną niechęć".
Nie mam ulubionego reżysera. Aczkolwiek do jednego czuję pełen respekt i podziw. Chodzi mi o Alfreda Hitchcocka. Majstersztyk ;] heh może trochę nie na czasie, ale jest co wspominać . Chociażby taki horror jak "Ptaki"
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
- Liczba postów:
- 11
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Nie mam zielonego pojęcia jaki jest mój ulubiony reżyser...
Lubię Tarantino za jego hmmm... niekonwencjonalne podejscie do kręcenia filmów
oraz Petera Jacksona za REWELACYJNE przeniesienie Władcy Pierścieni na ekrany...
Szukaj aż znajdziesz...Jeśli nieznajdziesz masz pecha...A jak znajdziesz to sprawdz czy to nie kleszcz!
- Liczba postów:
- 164
- Liczba wątków:
- 9
- Reputacja:
-
0
Kto wyreżyserował Krzyżaków?
- Liczba postów:
- 317
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
od Krzyżaków jest Aleksander Ford
- Liczba postów:
- 11
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Zapomniałem o jeszcze jednym wielkim reżyserze który jest bardzo ważny i zarazem kręcił świetne filmy...
Mowa o Ś.P. Stanley'u Cubrick'u
Szukaj aż znajdziesz...Jeśli nieznajdziesz masz pecha...A jak znajdziesz to sprawdz czy to nie kleszcz!
- Liczba postów:
- 69
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
Prisca napisał(a):Tarantino nie trawię ... jego filmu wzbudzają we mnie "paniczną niechęć".
Nie mam ulubionego reżysera. Aczkolwiek do jednego czuję pełen respekt i podziw. Chodzi mi o Alfreda Hitchcocka. Majstersztyk ;] heh może trochę nie na czasie, ale jest co wspominać . Chociażby taki horror jak "Ptaki" 
Tarantino ma swój styl, a nie jak inni "szarzy" reżyserzy. Co do "Ptaków" Alfreda Hitchcocka, nie nazwał bym ich horrorem... co strasznego w ptakach atakujących ludzi??
In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.
- Liczba postów:
- 274
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
1. Francis Ford Coppola
2. Stanley Kubrick
3. Alfred Hitchcock
4. Mel Brooks
5. Joseph Kahn
When there's no more room in hell...
the dead will walk the Earth
- Liczba postów:
- 105
- Liczba wątków:
- 10
- Reputacja:
-
0
dla mnie najlepszy jest Spilberg za kilka naprawde dobrych filmów.
I nadeszła szkoła...
gg # 4622287
- Liczba postów:
- 366
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Jest wielu dobrych reżyserów, m.in. genialny John Carpenter - twórca "Halloween", czy Alfred Hitchcock. Są to reżyserzy, którzy stworzyli klasykę gatunku.
Quentin Tarantino jest reżyserem, który nie wszystkim się podoba ;]. Pulp Fiction było filmem który jest jak dla mnie jego najlepszą produkcją. Oglądnąłem go nie nudząc się ani przez chwilę, gdyż momentami film przypominał kino akcji, a innym razem po prostu komedię ;). Nie przypadł mi do gustu Kill Bill, ani Vol.1, ani Vol.2. Nudziłem się na nich cholernie.
Reżyserem za którym najbardsziej nie przepadam jest Peter Jackson ze swoim Władcą Pierścieni ;] - żenada. Może dlatego, że nie przepadam za Tolkienem.
Skippyâ˘
all rights reserved
"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."
- Liczba postów:
- 2,319
- Liczba wątków:
- 17
- Reputacja:
-
0
Carpenter- lubie goscia ale jeno za jeden film.. The Thing.. Halloween moze i nie jest zly ale to nie jest juz ta klasa..
Hitchcock- Moze jestem dziwny ale wogole jego filmy mnie nie ruszaja..
Tarantino- Tego pana nie znosze.. O ile Pulp Fiction udal mu sie wspaniale to juz filmami pokroju Kill Billa dowiodl ze dopadla go tworcza niemoc..
A Jackson? No coz.. Jestem fanem Tolkiena.. moje zdanie jest wprost przeciwne do Skippy'ego.
- Liczba postów:
- 69
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
Dżemik napisał(a):Carpenter- lubie goscia ale jeno za jeden film.. The Thing.. Halloween moze i nie jest zly ale to nie jest juz ta klasa..
Hitchcock- Moze jestem dziwny ale wogole jego filmy mnie nie ruszaja..
Tarantino- Tego pana nie znosze.. O ile Pulp Fiction udal mu sie wspaniale to juz filmami pokroju Kill Billa dowiodl ze dopadla go tworcza niemoc..
A Jackson? No coz.. Jestem fanem Tolkiena.. moje zdanie jest wprost przeciwne do Skippy'ego.
nie znasz sie, tarantino rules
- Liczba postów:
- 1,753
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
Znam kilku dobrych, w tej chwili przychodza mi na mysl... A. Hitchcock , R. Polanski.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !