• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

The Gathering

ReTuRn napisał(a):Within Templation? To już nawet przestaje być smieszne. BA, rekord żałości też jest już pobity.

a kto powiedział ze to ma byc smieszne ?!? to było baardzo ogólne porównanie, która miałogłownie na celu porównanie gatunku...
We Are Defenders Of The Faith...
Odpowiedz

Holenderski The Gathering, jeden z najciekawszych zespołów z kręgu atmosferycznego rocka (a w latach 90. tzw. "gotyckiego metalu"), podpisał kontrakt licencyjny z wytwórnią Sanctuary.

Zespół zakończył nagrania swojej dziewiątej płyty studyjnej. Materiał zrealizowano w starym obiekcie sakralnym na południu Holandii w specjalnie przygotowanym studiu. Producentem został Attie Bauw, odpowiedzialny za brzmienie płyty "How To Measure A Planet?" (wydanej w 1998 roku). Wokalistka Anneke van Giersbergen przyznała: "Przygotowaliśmy, a właściwie zbudowaliśmy studio od podstaw w takim miejscu, by uzyskać wyjątkowy klimat na nowej płycie, by zrobić coś zupełnie innego i niepowtarzalnego".

Znane są już tytuły niektórych utworów:

"Shortest Day"
"Home"
"Fatigue"
"Your Troubles Are Over"
"Solace"
"The Quiet One"
"A Noise Severe"
"Alone"
Płyta, zatytułowana "Home", ukaże się 14 kwietnia. W ramach promocji albumu zespół wyruszy na trasę koncertową (33 koncerty), która potrwa, z przerwami, od 17 lutego do 23 czerwca. The Gathering zaplanował również występy na kilku letnich festiwalach w Europie.

źródło: muzyka.onet.pl

Wspaniale ;], już nie mogę się doczekać premiery. 33 koncerty... Ciekawe czy przyjadą do Polski.
Odpowiedz

ogólnie za kapelą nie przepadam ale maja jeden kawałek live "Saturnine" czy jakos tak....
Some say the end is near.

Some say we'll see armageddon soon.

I certainly hope we will.

I sure could use a vacation from this

TOOL - AEnema
Odpowiedz

Ludzie wy macie jakieś zboczenie z tym gotykiem.
"Ostatnią czarodziejską różczke widziałem wbitą w pizde czarodziejki zgwałconej w Sarajewie" - Arturo Perez Reverte, "Życie jak w Madrycie"
Odpowiedz

Jest już okładka płyty "Home":
http://www.theendrecords.com/label_new/i...g_home.jpg
Moim zdaniem świetna.
Można także posłuchać kawałka z tej nowej płyty:
http://media.theendrecords.com/TheGather...estday.mp3
Odpowiedz

Okładka faktycznie robi wrażenie. Co do utworu zapowiadającego nowy album - mnie się podoba. Anneke ciągle w znakomitej formie.
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Dobry utwór, przyznam, że jestem spokojny jeśli chodzi o poziom całej płyty. To będzie na pewno coś ciekawego ; ).
Odpowiedz

Również jestem o to spokojna. Zatem do 14 kwietnia ; )
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości