• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

The Gathering

Od kilku dni mam nowe wydany, dwupłytowy "Mandylion". Świetne, stylowe wydanie, bodaj 16 stronnicowa książeczka zawierająca różne zdjęcia, teksty, komentarze członków zespołu. Wszystkie walory muzyczne pierwszej płyty chyba są znane, nie będę więc się rozpisywał, natomiast płyta druga to utwory z demówek - z 1994 i 1995 roku. Oprócz kilku utworów z pierwszej płyty (miejscami brzmiących inaczej niż ostateczne wersje z albumu) są tutaj również "Third Chance" oraz wcześniej nie publikowany utwór instumentalny - "Solar Glider", który baaardzo mi się podoba.
Naprawdę ten album polecam, warto mieć Smile.
Odpowiedz

a ja w związku z zimową aura odświeżam Nighttime birds Smile naprawdę piękne.
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

Faktycznie, do zimowej aury ta płyta (doskonała moim zdaniem) pasuje Smile, dlatego też wczoraj słuchałem. Przy okazji zastanawiałem się nad tym, kiedy ukaże się nowy albym TG... Kilka tygodni temu czytałem, że zespół zaczął już nagrywać, co ciekawe, w studiu znajdującym się w jakimś starym kościele. Ciekawe, co z tego wyjdzie ; ).
Odpowiedz

a ze sie kulturalnie spytam: dlaczego The Gathering lezy w temacie o innej muzce ?!?
We Are Defenders Of The Faith...
Odpowiedz

A gdzie Twoim zdaniem ma leżeć? ;>
Odpowiedz

no mysle, że jego miejsce jest w kategorii gotyk :>
Odpowiedz

Znowu się zaczyna.
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

a co sie ma zacząć ?!? dokładnie rzecz ujmująć The Gathering gra Doom Metal, który to ma w sobie duzo elementów z Goth Metalu... wiec w czym problem ? Surprised
Odpowiedz

TG i gotyk? eee... a od kiedy? :]
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

a kto powiedział ze TG to gothic ? ja tylko mówie ze ma w sobie elemnty metalowego gotyku i to wszystko Wink nie bede tych elementów wymieniac bo sie zaraz zacznie bitwa Wink
Odpowiedz

Moim zdaniem ten temat pasuje do "innej muzyki" - wystarczy przesłuchać całą dyskografię zespołu i chyba wszystko jasne.
Tyle w tej kwestii - ostatecznie, proponuję raczej podyskutować o samej muzyce (DoD - albo pominąłem, albo żadnego Twojego posta na temat jakiekolwiek płyty TG tutaj nie ma ;P), a nie bez sensu rozwodzić się nad takimi bzdurami.
Odpowiedz

nie mam potrzeby by sie wypowiadać na temat tego zespopłu Smile słucham go dla relaxu co nie znaczy ze ja go nie szanuje a wrecz przeciwnie. By nie wymądrzać sie juz Smile kulturalnie spytam sie co ten zespoł gra Smile odpowiedz (mam nadzieje) zostanie pozostawiona bez komentarza Smile a by skonczyc juz swój wywód chce tylko powiedzieć ze The Gathering dla mnie to taka troche inna Lacuna Coil czy Within Temptation Smile - tylko cicho ;P kwestia gustu Wink
Odpowiedz

Eee, porównywanie The Gathering do Lacuna Coil i Within Temptation to "lekka" przesada, no ale dobra - nie będę się czepiał, choć naprawdę powinienem.
Przede wszystkim ten zespół gra muzykę, która na poszczególnych albumach jest bardzo różnorodna. Jak tutaj porównywać np. "Always" z "Mandylion", czy z "Souvenirs"? ;P Dlatego moim zdaniem nie da się konkretnie sprecyzować gatunku, ok - są pewne wpływy gotyku, czy tak samo na pierwszych albumach doomu, a później różnych innych gatunków, ale moim zdaniem konkretnie sprecyzować się tutaj niczego nie da.
Na tym może zakończmy, bo jestem zbyt zmęczony po całym dniu, by prowadzić taką dyskusję Smile.
Odpowiedz

już kończąc to Smile wiem że te porównanie kogos krzywdzi Wink może i nawet Ciebie Smile ale to było baardzo ogólne porównanie, która miało na celu pokazanie ze te kapele mają tam jakies wspolne mniej lub bardziej znaczace elementy. czy to wokal czy muzyka czy melodia czy klimat itd Smile. nio to koniec tejze wątpliwej gadki Wink The Gathering to mikstura róznych gatunków metalowych dlatego tez okreslono ją jako inna muzyka Wink KROPKA (.)
Odpowiedz

Within Templation? To już nawet przestaje być smieszne. BA, rekord żałości też jest już pobity.
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości