• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

System ostrzeżeń

Alsvartr napisał(a):Ja się tam nie znam, ale przy neostradzie jest bodajże dynamiczne IP

Dokładnie.
My God is beautiful.
Odpowiedz

i co z tym systemem ostrzeżeń, gdzie "uciekł" a i liczba postów też gdzieś spieprzyła Confusedhock:
Odpowiedz

To jakiś kolejny spisek...
Odpowiedz

Kamael napisał(a):To jakiś kolejny spisek...
a mi się wydaje że foum się (brzydko mówiąć) zje*ało... :?
Odpowiedz

wrogowie Wujostwa znowu zaj*bali liczbę postów Crying or Very Sad
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

Zegarem chyba tez coś nie w porządku, bo u mnie wskazuje teraz 2:31 pm, a na zegarze komputera mam 15:47 :?
Sleep all day.
Party all night.
Never grow old.
Never die.
Odpowiedz

1.
Kamael napisał(a):
gabrysia napisał(a):
Kamael napisał(a):Heh, śmiem twierdzić, że podobnie żałosna będzie liczba odsłonięć tego ogłoszenia i znowu nikt nie będzie miał pojęcia o co chodzi.
A może do każdego użytkownika forum można by wysłać prywatną wiadomość, że jest nowe, WAŻNE ogłoszenie? Wiadomości, chyba nikt nie przeoczy Wink
Tylko zauważ, że użytkowników "kilku" już tutaj mamy, więc bez jakiejś automatycznej możliwości nie byłoby szans rozesłania tego do wszystkich
phpBB ma mozliwosc wyslania maila do wszystkich uzytkownikow. Wlasciwie to calkiem dobry pomysl, zeby z tego skorzystac. Procz linka do tego ogloszenia mozna dac tez linka do regulaminu i obserwowac na liczbie odwiedzin, czy dalo to zamierzony efekt.

2.
Dynamiczne IP jest nie tylko przy neostradzie. Btw. moderator ma taka sama mozliwosc zalozenia bana jak administrator, czy jakies ograniczenia ma (np. ban tylko na usera albo na dane IP)?

3.
Jako, ze niezbyt czesto tu zagladam to moze sie z tym pytaniem spoznilem, ale... co sie stalo z niebieskim skinem do forum? Ktos ukradl? Zostal tylko ten brzydki, czarny... Sad
Glupcow znajdziesz wszedzie. Subkultura moze byc jedynie sposobem, w jaki ich glupota bedzie sie objawiac.
Odpowiedz

widzę, że nie tylko ja z niebieskiego korzystałam ;)
niebieski się popsuł, ale dlaczego - nie wiem, nie znam się na tej komputerowej magii, może admin wyjaśni jak mu się będzie chciało ^^

Bany moderatorskie działają z tego co mi wiadomo tak jak administratorskie ^^
mamy takie ładne karteczki po prawej - obok niebieskiej - żółtą i czerwoną. naciśnięcie czerwonej powoduje natychmiastowe zbanowanie użytkownika. można takiego bana jednak cofnąć.
w takim wypadku należy kontaktować się ze mną na privie, a ja podam jaki koncert mnie w danej chwili interesuje XD no dżołk, dżołk... :>
Odpowiedz

Co do regulaminu - przecież da się zrobić takie cuś, że po rejestracji od razu włącza się plansza z regulaminem(przynajmniej na phpBB)...
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

1. Co do wysylania mailowej subskrypcji to jest to oczywiscie mozliwe. Ale - od tego na na samym poczatku forum jest oddzielny dzial "Regulamin", zeby kazdy mogl sobie przeczytac. I nie jest on wcale jakos slabo widoczny. Wrecz przeciwnie, widoczny jest doskonale. I guzik mnie obchodzi, ze komus przez czyste lenistwo nie chce sie tam zajrzec. Jesli ktos ma zapoznanie sie z regulaminem w glebokim powazaniu, to zadne maile i wyskakujace przy rejestracji infa nic nie pomoga.
-----------------
2. Oczywiscie, dynamiczne IP jest nie tylko przy neostradzie, a modzi (przynajmniej na razie) maja mozliwosc banowania tylko po nazwie nickow. Ale zmienne IP to jest glowny problem kazdego chyba forum, i nie da sie nic z tym niestety zrobic.
Ale dla pozostalych ze stalym IP - modzi sa caly czas ze mna w kontakcie i w razie czego bana po IP moge dac przeciez ja.
Aha - system ostrzezen dziala bez zarzutu.
-----------------
3. Co do pytania o ten drugi layout forum, to zapraszam tutaj: http://rockmetalshop.pl/forum/viewtopic.php?t=289
-----------------
4. Jesli chodzi o nieprawidlowy czas forum, to sprawe ta zglosze do adminow serwera na ktorym znajduje sie forum.
Tymczasowym rozwiazaniem, ktory zapewni w miare normalne wyswietlanie sie godziny jest ustawienie w swoim osobistym profilu strefy czasowej (GMT +2:00 hours Kaliningrad, Poł. Afryka) Wink . Tylko ze tak czy owak, od faktycznego czasu, ten na forum roznil sie bedzie o jakies 30 minut... Sad
Niestety, nie moge zagwarantowac szybkiego rozwiazania problemu, tak jak juz pisalem - wszystko zalezy od adminow serwera.
Odpowiedz

1.system ostrzegania działa już bez zarzucen
2.ale ilości postów nadal nie widać, a może są czarną czcionką Confusedhock: ?
Odpowiedz

Laughing Kelthuz dostał bana, nie moge Laughing a wiecie co jest najlepsze? że na metalheart też go
już mają dość Angry
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):na metalheart też go
już mają dość Angry

Hmm.. ciekawe, czemu...? Zastanówmy się... Wink
Sleep all day.
Party all night.
Never grow old.
Never die.
Odpowiedz

Tomash napisał(a):Laughing Kelthuz dostał bana, nie moge Laughing a wiecie co jest najlepsze? że na metalheart też go
już mają dość Angry
A skąd wiesz? ;> Bardzo dobra to wiadomość, ale wolałbym się upewnić nim zacznę się cieszyć ;D.
Odpowiedz

Kamael napisał(a):
Tomash napisał(a):Laughing Kelthuz dostał bana, nie moge Laughing a wiecie co jest najlepsze? że na metalheart też go
już mają dość Angry
A skąd wiesz? ;> Bardzo dobra to wiadomość, ale wolałbym się upewnić nim zacznę się cieszyć ;D.

Znajdź jakiś jego post. Pod nazwą użytkownika pojawił się napis "Użytkownik ma BANA" Confusedhock:
Sleep all day.
Party all night.
Never grow old.
Never die.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości