• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Smashing Pumpkins

Po pierwsze - przenoszę.
Po drugie i ważniejsze - wiadomość, którą poniżej wrzucę wywołała u mnie jeszcze większe nadzieje...

Powrót Smashing Pumpkins jest coraz bardziej prawdopodobny. Mówi się, że zespół pojawi się na koncertach jeszcze w tym roku.

Według najnowszych wieści, Smashing Pumpkins miałby się pojawić na scenie już podczas festiwalu Coachella. Wokalista i lider grupy, Billy Corgan nie ukrywa, że bardzo chciałby wystąpić na scenie z kolegami z dawnego zespołu. Przypomnijmy, że w czerwcu 2005 roku wykupił całą stronę reklamową w dzienniku "Chicago Tribune", gdzie wyjawił, że marzy o reaktywacji swojej najsławniejszej grupy. Czy zatem jego marzenie spełni się podczas kalifornijskiego festiwalu 30 kwietnia? Artysta unika konkretów:

"Już wkrótce ujawnię niespodziankę jaką dla was przygotowałem" – mówi. "Wytrzymajcie jeszcze chwilę. W końcu coś na co długo się czeka smakuje dużo lepiej… Nie uważacie, że to wyczekiwanie w napięciu jest cudowne?".

Corgan wciąż przyjaźni się z perkusistą Smashing Pumpkins - Jimmym Chamberlainem, wiadomo także, że utrzymuje kontakt z drugą basistką grupy Melissą Auf Der Maur - pomógł jej w sesji nagraniowej drugiego krążka solowego.

Smashing Pumpkins rozpadł się w 2000 roku po wydaniu albumu "Machina". Corgan założył wtedy Zwan, formację, która zakończyła swój żywot mając na koncie tylko jeden krążek.

źródło: muzyka.onet.pl

Czyżby marzenia jednak miały się spełnić?
Odpowiedz

Czytałem to własnie na onecie - piękna wiadomość. Jedna z najlepszych kapel rockowych lat 90-tych. Jeśli się reaktywują z pewnością nagrają zajebistą plytę. Szkoda tylko że prawdopodobnie bez D'arcy która dla mnie była bardzo waznym członkiem SP i z ktorą nagrali najlepsze płyty. Czekamy... czekamy... czkeamy... bo na pewno warto, a jeśli Billy obiecal niespodziankę to z pewnością będzie to (jak dla mnie subiektywnie, ale i dla wielu fanow starego SP) wspaniałą gratką...
Odpowiedz

http://www.alternativeaddiction.com/news...rticle=549
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

XdkyX napisał(a):http://www.alternativeaddiction.com/news...rticle=549

...czekamy...czekamy...czekamy...
Odpowiedz

To wspaniale. Ale bez D`Arcy to już nie to samo. Świetny zespół...Jak byłem mały kochałem się w D`Arcy Smile
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz

Przemek87 napisał(a):To wspaniale. Ale bez D`Arcy to już nie to samo. Świetny zespół...Jak byłem mały kochałem się w D`Arcy Smile

Hehe ja prawie też - moze nie jest specjalną pieknościa, ale ma w sobie to coś - niesamowitą charyzmę...
Odpowiedz

Ich nowa płyta, to będzie wielkie wydarzenie i to chyba nie tylko dla mnie osobiście, ale w ogóle w światku muzycznym.
Co do urody D'arcy - często zmieniała image, fryzury, kiedy zbytnio nie szalała wyglądała ładnie.
http://www.netphoria.org/darcypictures/adorec.jpg
Zawsze to zdjęcie mnie powalało i będzie powalać Smile.
Odpowiedz

co do smashing pumpkins:
napewno od razu wszyscy zaczna wieszac psy na nowej plycie, niewiadomo jak dobra bedzie. Watpie czy po nagraniu "Mary star of the sea" czy "the future embrace" ktore byly zdecydowanie inne w porownaniu z plytami dyn Corgan wykrzesa z siebie cos dobrego. moze jestem pesymista, ale licze ze (oby) 2 czy 3 plyta po reaktywacji to bedzie to Smile
chociaz mogliby pojsc w chwalebny przyklad Exodusa czy Sodomu i nagrac plyte miazdzaca Big Grin

@image:
dla mnie zestawienie lysy Corgan z koszulka Zero lub w sutannie (via klip do "Ava adore") w polaczeniu z gitarzysta (jak on sie nazywal? nie pamietam dokladnie....), robilo kolosalne wrazenie. Chamberlain i Wretzky to byl dodatek Wink
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

Że Chamberlein to się zgodze, ale D'Arcy choćby w wymienionym Ava Adore wespół z Iha i Corganem tworzyła niesamowity zestaw wizualny, pomijam juz muzykę Smile
Odpowiedz

XdkyX napisał(a):co do smashing pumpkins:
napewno od razu wszyscy zaczna wieszac psy na nowej plycie, niewiadomo jak dobra bedzie. Watpie czy po nagraniu "Mary star of the sea" czy "the future embrace" ktore byly zdecydowanie inne w porownaniu z plytami dyn Corgan wykrzesa z siebie cos dobrego. moze jestem pesymista, ale licze ze (oby) 2 czy 3 plyta po reaktywacji to bedzie to Smile
chociaz mogliby pojsc w chwalebny przyklad Exodusa czy Sodomu i nagrac plyte miazdzaca Big Grin
Oczywiście, to jest pewne, że wszyscy będą niezadowoleni. Nie zgodzę się tylko co do "The Future Embrace", bo ja jakimś betonem nie jestem, lubię eksperymenty i ta płyta bardzo mi się podoba - pewnie należę do tej mało licznej grupy. Ale oczywiście fakt - od SP oczekuję w tym momencie czegoś innego i w przeciwieństwie do Ciebie liczę, że już teraz nie będzie źle.
Odpowiedz

Jak i ja - też licze na przebłysk geniuszu Corgana. Choc w Future... było jak na mnie zbyt malo gitar, zbyt dużo elektroniki, to wierzę iż jako SM odradzi sie w nim duch z czasów Gish, perfekcyjnej Siamese Dream czy genialnej Mellon Collie... Ostro, gitarowo, czasem delikatnie, jednym slowem Smashingowo !!!!
Odpowiedz

[Obrazek: a_shoot.jpg]
VA - Shot Full Of Diamonds. A Tribute To The Smashing Pumpkins (2005)

01. Stutterfly - Cherub Rock
02. The Start - Raindrops & Sunshowers
03. National Product - Disarm
04. Nodes of Ranvier - Ava Adore
05. The Evan Anthem - Crestfallen
06. L.A.O. - 1979
07. Evergreen Terrace - Zero
08. The Stiletto Formal - The Everlasting Gaze
09. The Esoteric - Tristessa
10. Elseworth - Try, Try, Try
11. Adair - Age of Innocence
12. Light the Sky - Mayonaise
13. The Silence - Drown
14. As Tall As Lions - 33
15. Gaza - Blue Skies Bring Tears
16. A Life In Vain - Eye
17. The Revolution Smile - Crush
18. Novena - Luna

jak kogos interesi dysponuje linkiem, info na priv
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

Ja chcę D`Arcy Big Grin, Jezu jak ja ją kochalem ... Smile
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz

Teraz nie ma już żadnych wątpliwości...

To już pewne - powstanie nowa płyta Smashing Pumpkins. Informacja o pracach nad nowymi piosenkami znalazła się na stronie internetowej formacji Billy'ego Corgana.

Na stronie zespołu znalazł się krótki komunikat, który zapewne bardzo ucieszy fanów Smashing Pumpkins. Czytamy w nim: "To już oficjalne. Smashing Pumpkins piszą obecnie piosenki na nową płytę, pierwszą od 2000 roku. Nie ma ustalonej daty premiery, ale zespół planuje rozpocząć nagrania latem".

źródło: http://muzyka.onet.pl/mr,1309793,wiadomosci.html
Odpowiedz

Rzeknę tak: gdybym był panną miałbym mokro w majtach. A tak po prostu k...sko nie moge się doczekac i trzymam kciuki by płyta była bliższa Siamese... czy Mellon ... niż słabszej moim zdaniem Machinie czy elektronicznej Adore (także pieknej ale nie tak jak S czy MCAIS). Czekamy....
Odpowiedz