• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ostatnio obejrzane filmy

Ostatnio widzialam film "Domino" - nie mialam co robic tego wieczoru i reklamowano ten film na jakims programie, reklamowka mi sie nawet spodobala i ten film jest z keira knightley. nie widziac innej opcji,obejrzalam ten film. chcialam tez sie przekonac jak ona gra w innych filmach w roli kobitki z ostrym charakterem. film oglnie nawet bardzo fajny, ale nie powiem,zeby gra keiri wywarla na mnie jakies wieksze wrazenie. znaczy gra dobrze, ale nic specjalnego...w pewnych chwilach jej "ostry" charakterek byl troche komiczny. co moge jeszcze powiedzic. typowy hamerykanski film, ale ciekawie pokazany. raczej nie brzepadam i nie ogladam filmow akcji, ale ten i sie akurat podobal. mysle ze mogo go polecic.

[youtube]http://youtube.com/watch?v=t8pPaKI080o&feature=related[/youtube]
Odpowiedz

a ja wczoraj oglądałam "Pojutrze" Surprised takie sobie w sumie (;
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

A Skarb Narodów 2 ktoś ogladał? i co, dobre?
Odpowiedz

ponoc niedobre ;P
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

KlaudiaVanKilmister napisał(a):"Domino"
zajebiście zrealizowany film. świetna operatorka i mistrzowski montaż.
Odpowiedz

Nieoczekiwana zmiana miejsc (Dan Aykroyd i Eddie Murphy)
fucking kurwa darkness spirytus vodka
Odpowiedz

Kawa i papierosy

dobre ,bardzo dobre
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

The Mangler 2 właśnie oglądam - chyba z włoskim dubbingiem... ni chuja nie wiem o czym gadają, ale chyba mają problem ze wściekłą krwiożerczą drukarką Big Grin - a główna bohaterka jest cyber wymiotem i wszędzie leci dark elektro. ale czad :p
Odpowiedz

W cholerę tego, polecę skrótowo:

Wściekłe psy - 8/10
Co tu pisać...

Miasto gniewu - 7/10
Przyzwoity, choć bez rewelacji. Jedyne co może troszkę wkurwiać to to, że jeśli ktoś się zaraz ma pojawić na ekranie to możecie być pewni, że będzie albo Azjatą albo hindusem...

Trzynaście duchów - 3/10
Haha, ale shit ;]. Trochę dziwne, że Tony Shalhoub i F. Murray Abraham wzięli udział w tej szopce. Choć nie pokazali niczego wielkiego jako jedyni się tu bronią.

Co gryzie Gilberta Grape'a - 8/10
W cholerę dobra "obyczajówka". Fajne postaci. Chyba jedyna rola DiCaprio, która mi się nawet podobała ;P.

Człowiek z blizną - 8/10
Gdyby nie zajebisty Al Pacino vel. Tony Montana oraz zajebisty klimat byłoby pewnie z 6-7/10. Tak poza tym film jest średni.

Jestem legendą - 5/10
Spartolony potencjał. Świetne zdjęcia i niezły klimat przeplata się z beznadziejnym, jak zawsze, Willem Smithem. Szkoda troszkę zmarnowanego tematu.

Jądro Ziemi - 5/10
Temat w prącie oklepany. Do tego dochodzi bezpłciowy Aaron Eckhart, ale... film jeszcze jakoś się broni. Pomimo, iż obraz jest raczej średni to mamy tu i tak kolejną niezłą rolę Stanleya Tucci.

1408 - 5/10
Zaczyna się nieźle, potem coraz gorzej - zbyt wiele tanich chwytów. Kjusak mnie nie przekonuje.

Bracie, gdzie jesteś? - 7/10
Kolejny raz Coenowie pokazują film z zajebistym stylem i wizją, kolejny film, w którym, niestety... coś zgrzyta, ale... nie przeszkadza to w odbiorze ;]. Niezły Klunej-brzydal. Kurde, co ja mówię, przecież nie znoszę tego aktora ;P.

Życie mniej zwyczajne - 7/10
Gdyby Tarantino spokorniał, stracił sporą część jadu i dostał cegłówką w głowę mógłby napisać scenariusz to tego filmu ;]. Kino fajne, z wyrazem.

Ratatuj - 8/10
Przy zalewie tych wszystkich cholernych post-shrekowych animacji, "Ratatuj" się świetnie broni.

Peter Sellers: Życie & Śmierć - 8/10
Zajebista filmowa biografia Sellersa. Kilka niezłych rozwiązań. Kapitalny Geoffrey Rush i świetny drugi plan z Tuccim na czele.

Brazil - 8/10
Kult! Świetna gra aktorska, świetny klimat i... oklepany szkielet fabularny ;]. Film ma jednak taki wyśmienity charakter, że nie można mu nie dać mniej niż osiem oczek.

Diabeł ubiera się u Prady - 6/10
Fajne "babskie kino". Dobrze zrealizowany obraz, który miło się ogląda. Raczej na raz. Streep, Blunt i Tucci na poziomie.

Człowiek, którego nie było - 7/10
Jeszcze raz bracia Coen, zarzuty takie same jak przy "Bracie..." Kolejny film z wizją i "czymś nie tak" co lekko zaniża notę.

Słodkie Jutro - 9/10
Mistrzostwo: mistrzowski klimat, muzyka, nastrój i mistrzowski Ian Holm. Świetna dwuznaczna postać adwokata grana przez Holma.

Ostateczne rozwiązanie - 8/10
Gra aktorska na bardzo wysokim poziomie: zaczynając od Kennetha Branagha, przez Stanleya Tucci, Colina Firtha, Davida Threlfalla, Kevina McNally aż po Iana McNeice. Wstrząsający.

Wielkie otwarcie - 9/10
To temat na... osobny temat ;]. Nie da się opisać w dwóch słowach. No dobra da się: "totalna rewelacja!" ;]

Barton Fink - 8/10
Świetni bracia Coen. Świetny John Turturro, świetny John Goodman i świetny Tony Shalhoub na drugim planie. Aha, i świetna Judy Davis. Dobra historia umiejętnie opowiedziana.
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

Scarface byłby średni? 8/10??!! Wyjdź, precz Evil or Very Mad
Odpowiedz

Cytat:Diabeł ubiera się u Prady - 6/10
kino dla fanek "cosmopolitan"
[Obrazek: cheshirecatcopyef2.jpg]
Odpowiedz

Zoltan napisał(a):Scarface byłby średni? 8/10??!! Wyjdź, precz Evil or Very Mad

Prawda jest taka, że tylko Al jako Montana daje temu filmowi kopa. Reżyseria i zdjęcia są nieco zachowawcze, muzyka też nie musi się podobać, narracja szwankuje, poza Pacino nie ma miażdżących kreacji etc. W ogólnym rozrachunku daję 8/10 - obraz się nieźle wybronił mimo tego wszystkiego.
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

Nie wiem co ci się nie podoba w tym filmie. Mi się tam podobało wszystko, może to przez Pacino. No, ale rozumiem, rzecz gustu.
Odpowiedz

Ogladal ktos:
[Obrazek: 951_Atonement%20Pic.JPG]

Keira wyglada w nim swietnie z tego co widze po screenach:
[Obrazek: atonement.jpg]
Odpowiedz

Acrid napisał(a):Ogladal ktos:
[Obrazek: 951_Atonement%20Pic.JPG]

Keira wyglada w nim swietnie z tego co widze po screenach:
[Obrazek: atonement.jpg]

Czy juz graja ten film w kinach. Zamierzam sie wybracnac na ten film. Podobno nudny, ale jak dla mnie wyglada nawet ciekawie.
Ale i tak nie moge sie doczekac premiery Sweeney Todda Big Grin
Odpowiedz