• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Najlepsza płyta black / death

R_amze_S napisał(a):
Nevermore napisał(a):ROTFL!Jaka nieudana podróba? B>UTSOTBM=BFD=TOTG>H>>BOI

reszta sie nie liczy
Zapomniałeś o TRODAE....czemu,czosnek,wszyscy lekceważą tą płytę... Mad
A ja obstaję przy swoim TOTG to podróba czy jak kto woli autoplagiat "Hammerhearta".Płyta za długa,za nudna już nie tak świeża i pozbawiona tego wspaniałego "Hammerheartowego klimaciku.Choć w sumie i tak dobra...

Oj nie nie nie. Nie mozna mowic o podrobie, bo Bathory na kazdym albumie ma swoj okreslony, juz dawno klimat. Owszem przepelniona dlugimi kawalkami, ale ja akurat uwielbiam dlugie kawalki, wiec mi jest to jak najbardziej na reke. Hmm... czy nie swieza?ale Hammerheart tez nie byl takim wielkim przelomem, nie odbiegal znaczaco od reszty plyt. Jezeli chodzi o klimat to na TOTG IMO jest swietny. Album jest jednoczesnie ciezki i spokojny.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

statekx napisał(a):
R_amze_S napisał(a):
Nevermore napisał(a):ROTFL!Jaka nieudana podróba? B>UTSOTBM=BFD=TOTG>H>>BOI

reszta sie nie liczy
Zapomniałeś o TRODAE....czemu,czosnek,wszyscy lekceważą tą płytę... Mad
A ja obstaję przy swoim TOTG to podróba czy jak kto woli autoplagiat "Hammerhearta".Płyta za długa,za nudna już nie tak świeża i pozbawiona tego wspaniałego "Hammerheartowego klimaciku.Choć w sumie i tak dobra...

Oj nie nie nie. Nie mozna mowic o podrobie, bo Bathory na kazdym albumie ma swoj okreslony, juz dawno klimat. Owszem przepelniona dlugimi kawalkami, ale ja akurat uwielbiam dlugie kawalki, wiec mi jest to jak najbardziej na reke. Hmm... czy nie swieza?ale Hammerheart tez nie byl takim wielkim przelomem, nie odbiegal znaczaco od reszty plyt. Jezeli chodzi o klimat to na TOTG IMO jest swietny. Album jest jednoczesnie ciezki i spokojny.
No to już sa sprawy które każdy odbiera inaczej.TOTG dla mnie pozostanie nie do końca udaną próba powtórzenia klimatu(i sukcesu) "Hammerheart".Problem może nie w tym ze kawałki sa długie(na"H" są równie długie) tylko w tym ze mnie one się trochę "dłuzą".Prosze mnie źle nie zrozumieć-to dobra płyta,ale słabsza,zaryzykuje nawet stwierdzenie ze dużo słabsza od "H".Tak samo nie zgodzę się że "H"nie odbiegał od reszty plyt(w domniemamiu-wczesniejszych).Otóż o ile na kazdej swojej płycie Quorthon robił krok do przodu,w porównaniu z poprzednim albumem,tak na H zrobił dwa kroki.Owszem ,w jakiś sposób grunt został juz przygotowany na BFD,ale i tak róznica miedzy blackowo - thrasowym BFD a epickim H jest spora.
Odpowiedz

cos widze straciliscie watek.... pytali o 5 plyt
1. Bathory - Blood Fire Death
2. Darkthrone - Under A Funeral Moon
3. Death - Leprosy
4. Hypocrisy - Penetralia
5. Kat - Oddech Wymarłych Światów
Ja jestem bóg i spójrzcie tam ...
Co to jest? - Człowiek!
Od dzisiaj będziesz żył, zabije żeby żyć
to znaczy musi jeść, zabije żeby zjeść.
Stworzyłem piękna rzecz.
Odpowiedz

1.Darkthrone-Panzerfaust
2.Burzum -Filosofem
3.Satyricon-Nemesis Divina
4.Limbonic Art-Ad Noctum Dinasty Of Death
5.Samael-Blood Ritual...that's all...
[Obrazek: tnbm-emblem.png]
Odpowiedz

1 Behemoth "Demigod"
2 Vader "The art of war"
3 Vesania "God the lux"
4 Hate "Anaclasis"
5 Darzamat "Transkarpatia"

Zauważcie, że wszystko polskie. Znaczy się klasę mamy.
Odpowiedz

na dzien dzisiejszy

1. Entombed- Wolverine Blues
2. Morbid Angel- Blessed are the Sick
3. Bathory-Bathory
4. Cephalic Carnage-Anomalies
5. Deicide-Legion
Who's gonna teach you how to dance?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?
Odpowiedz

Pulpetus napisał(a):1 Behemoth "Demigod"
2 Vader "The art of war"
3 Vesania "God the lux"
4 Hate "Anaclasis"

Ale to totalnie chujowe plyty, nawet na warunki krajowe, ktorymi moga podniecac sie co najwyzej kindermetale.

Nie inaczej!
Odpowiedz

Zestawienie może i nie do końca fortunne, ale Darzamat robi dobrą robotę. Chłopak jeszcze mało zna, wybacz mu, ma czas. Głupotą się nie popisuje, pozna więcej to i gusta się uściślą.

Nie mogę zrozumieć, za co mam taką sympatię do niego : )

EDIT: Gdyby Agoth opantentował wtedy słowo "kindermetal", ech... Nie musiałby później płyt sprzedawać tylko jechałby na trendzie.
Odpowiedz

SuicideKaiten napisał(a):Gdyby Agoth opantentował wtedy słowo "kindermetal"

Agoth to tez kindermetal, swego czasu w Necrobobsledderze pisali o nim w tekscie 'Kinder attacks kinder'.
Odpowiedz

hegemon88 napisał(a):
Pulpetus napisał(a):1 Behemoth "Demigod"
2 Vader "The art of war"
3 Vesania "God the lux"
4 Hate "Anaclasis"

Ale to totalnie chujowe plyty, nawet na warunki krajowe, ktorymi moga podniecac sie co najwyzej kindermetale

Nie inaczej!

Powiem tak: wiesz kim jest kindermetal?? Tym, który tak nazywa innych. Słucham mocnej muzyki, a nie disco. Czy jest coś w tym złego?? Chyba nie?? Jak siebie chcesz nazywać metalem skoro gnębisz własnych ziomków??
Odpowiedz

Pulpetus napisał(a):skoro gnębisz własnych ziomków??

Jestes za malo true zeby byc moim ziomem.

Nie inaczej!
Odpowiedz

hegemon88 napisał(a):
Pulpetus napisał(a):skoro gnębisz własnych ziomków??

Jestes za malo true zeby byc moim ziomem.

Nie inaczej!

Nie chodziło mi o kumpli tylko metali ogólnie.
A bycie true i wogóle myślenie "Czy ja jestem true??" jest zbyteczne i cóż ono wnosi. Uważasz się za lepszego?? Okej. Niech ci będzie. Ale nie gnęb młodszych stażem, bo ich zniechęcisz, a być może któryś z nich kiedyś założyłby kapelę, która ci się spodoba.
Odpowiedz

Eh, któż na początku nie nadział się na hegemona Laughing

A od siebie dodam że nowy Vjader jest fpyte, naprawdę ostro przywalili, nie spodziewałem siępo nich.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):A od siebie dodam że nowy Vjader jest fpyte, naprawdę ostro przywalili, nie spodziewałem siępo nich.

Nie inaczej, ugh & kill!
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

hegemon88 napisał(a):
SuicideKaiten napisał(a):Gdyby Agoth opantentował wtedy słowo "kindermetal"

Agoth to tez kindermetal, swego czasu w Necrobobsledderze pisali o nim w tekscie 'Kinder attacks kinder'.

Necrobob swego czasu okazał się palantem... Poza tym nie mam ochoty z Tobą gadać bo widzę że oczytałeś się Necro Boba, pewnie Wolfpacka też gdzieś sobie załatwiłeś bo gdy był wydawany to z metalem miałeś mało wspólnego.
Odpowiedz