• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Myslovitz

^bo pewnie nie znasz zbyt wielu polskich kapel Wink .
Cudze chwalicie, swojego nie znacie... Wink
Odpowiedz

wiesz, jakoś bardziej do mnie przemawiają zagraniczne zespoły...
So I am in my Little Heaven...
So I am in my Little Cursed Hell...
So I live on my Little Own Land...
Why am I fallin'...?
Odpowiedz

bamelotka napisał(a):wiesz, jakoś bardziej do mnie przemawiają zagraniczne zespoły...
Dlaczego? Bo sprzedają więcej płyt, bo są bardziej znani?
Mamy kilka porządnych kapel, lepszych muzycznie a także tekstowo niż zachodnie kapele. Jak dla mnie Myslovitz jest lepszy od Coldplaya (Coldplay'a też lubię) Wink .

No chyba, że znasz tylko Virgin, De Mono czy Łzy...
Odpowiedz

nie, no co ty...bez takich mi tu! Z polskich jedynie co lubię to HUNTER, MYSLOVITZ, T.LOVE, troszkę HAPPYSAD, HURT. A te zagraniczne wolę bardziej, bo do mnie szczerze trafiają. W naszym kraju nie ma aż tak bardzo dobrze rozwiniętej muzyki rockowej, co jest smutnym faktem. Stale ci sami wyjadacze: Budka Suflera, jakies tam cuda niewidy...Zajmuja miejsce młodym zespołom, które chciałyby się wybić ale nie mogą...To przykre ale rzeczywiste...
Why am I fallin'...?
Odpowiedz

balzac napisał(a):Mamy kilka porządnych kapel,

dużo więcej niż "kilka"... Big Grin
Odpowiedz

hehehe Big Grin , mamy od zajebania porządnych kapel Wink
Cytat:nie, no co ty...bez takich mi tu!
Nie chciałem się rozpisywać wtedy, więc pominąłem Huntera, Happysad i Hurt Wink
Po za tym nie sugeruj się mediami dziewczyno! Surprised
Odpowiedz

balzac napisał(a):Jak dla mnie Myslovitz jest lepszy od Coldplaya (Coldplay'a też lubię) Wink

Przesadzasz, płyty zbliżającej się do poziomu "Parachutes", czy "A Rush Of Blood To The Head" nigdy nie nie nagrali. Mimo wszystko Myslovitz jest klasę niżej.
Odpowiedz

Ejj, chciałem ją tylko zachęcić trochę Big Grin . Aczkolwiek wolę "Happiness is Easy" niż "X&Y". Surprised
Odpowiedz

Nie wiem, ja jeszcze "X&Y" w całości nie słyszałem (czeka na przesłuchanie, ale jakoś nie mam czasu ;D), nowej płyty Myslo z resztą też, więc ustosunkować się nie mogę ; ).
Odpowiedz

a więc doszliśmy do jakiegoś punktu wspólnego - HUNTER, HAPPYSAD, HURT itp. A ja się nie kieruję komercją Smile Jedynie co to Korn, SOAD i HIM z tych komercyjnych, znanych wszerz i wzdłuż. A Negative, Type O Negative, The 69 Eyes i Sentenced nie są znani, bądź nie byli tak dobrze jak obecnie te wymienione wcześniej Smile

A! Jeśli będziecie mieli jakieś ciekawe, polskie kapele, to prosze bardzo, poinformujcie mnie. Być może zagłębiłabym wiedzę o nich Wink
Why am I fallin'...?
Odpowiedz

Hehl;] na początek to posłuchaj sobie zespołu Bohema oraz zespołu eM Wink
Kamael - nowy Myslovitz powinien Ci się spodobać Smile
Odpowiedz

balzac napisał(a):Hehl;] na początek to posłuchaj sobie zespołu Bohema oraz zespołu eM Wink

Bohemę kiedyś słyszałem, fajnie to wypadło, a teraz chyba jakąś nową płytę wydali. Trzeba będzie poszukać.
Jeśli chodzi o eM to wczoraj dostałem od ich managera nowego singla + demo nowego albumu, niby na blogu miałem o nich coś napisać, ale słabiutkie to takie, że jakoś będę musiał się wykręcić ;D, albo przy opisaniu posłużyć się jakąś polityczną poprawnością i wykrętami.

Ale wracając do tematu...

Cytat:Kamael - nowy Myslovitz powinien Ci się spodobać Smile

Też tak myślę, ale narazie plany zakupów są inne, tak więc nie wiem kiedy wreszcie uda mi się ten krążek kupić/zdobyć/usłyszeć.
Odpowiedz

bamelotka napisał(a):wiesz, jakoś bardziej do mnie przemawiają zagraniczne zespoły...
Wiesz,stara prawda jest taka,że po 'anglikańskiemu' można wcisnąć każdy kit.Tekst może być największym gównem o pszczółkach i kwiatach,do tego jakiś chwytliwy refrenik i mamy 'hit'.Dlatego dla mnie na pierwszym miejscu zawsze stoją nasze,polskie kapele.

A tak btw..polecam naszą rodzimą Warrahę..;>.
[Obrazek: cheshirecatcopyef2.jpg]
Odpowiedz

bamelotka napisał(a):A Negative, Type O Negative, The 69 Eyes i Sentenced nie są znani, bądź nie byli tak dobrze jak obecnie te wymienione wcześniej Smile

Wykreśl pedałków z 69 Eyes a zdanie będzie miało jakiś tam sens Wink .

A w temacie:
Pomimo tego, że nigdy nie byłem wielkim fanem panów z M - przyznam się Wam, że osatni singielek "Mieć czy Być" kręci nienajgorzej. Dobry numer.
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

MaFFej napisał(a):
bamelotka napisał(a):A Negative, Type O Negative, The 69 Eyes i Sentenced nie są znani, bądź nie byli tak dobrze jak obecnie te wymienione wcześniej Smile

Wykreśl pedałków z 69 Eyes a zdanie będzie miało jakiś tam sens Wink .

matko i znów to samo...

MaFFej napisał(a):A w temacie:
Pomimo tego, że nigdy nie byłem wielkim fanem panów z M - przyznam się Wam, że osatni singielek "Mieć czy Być" kręci nienajgorzej. Dobry numer.

tak, ten utwór jest dobry.
Why am I fallin'...?
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości