• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Muzyka POP

Wiadomo,ze nawet w tym gatunku trafiaja sie perełki. Ja preeruje Wink :

Arrow DIDO- Co mysle o jej muzyce pisalem juz w temacie o niej. Dla mnie jest lepsza niz cały death,black i inne takie.Kvlt

Arrow Annie Lenox-Fenomenalny głos,sporo niezłych tekstów,tez bardzo lubie.

Arrow Katie Bush - nigdy nie przepadałem za tekstami tej pani ale głos ma niezły,mozna czasem posłuchac.
Odpowiedz

Abba! GENIALNE kompozycje+perfekcyjne wokale.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

nie znam sie na tym gatunku i nie wiem do konca czy to co wymienie sie zalicza ale jesli mowa o perełkach spoza metalu i rocka to zdecydowanie Bee Gees, Boney M i pierwsze dokonania Michaela Jacksona - nowego popu nie uznaje a te stare rzeczy ktore wymienilem sa imho genialne
Odpowiedz

Beach Boys (zwlaszcza ich surferskie kawalki), najstarsze utwory The Beatles, ABBA, wymieniona juz przez Tomasha, niektore kawalki Jacksona i Madonny, Boney M tez lubie czasami posluchac, hehehe, ogolem jeszcze sporo rzeczy pop-rockowych z lat 80. i wczesnych 90., w tym rozne klasyczne rzeczy puszczane w radiu. I pewno moglbym jeszcze kilka rzeczy wymienic, ale na razie procz tych mi nic do glowy nie przychodzi.
Odpowiedz

pop rocka bym w to nie mieszał, bo zaraz zacznie się dyskusja czy taki np. Duran duran to jeszcze pop czy już rock. Tak samo beatles - dla mnie to rock...
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):Tak samo beatles - dla mnie to rock...

A dla mnie boysband rock Wink
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

statekx napisał(a):
Tomash napisał(a):Tak samo beatles - dla mnie to rock...

A dla mnie boysband rock Wink

dobra, pierwsze płyty były może nieco dupowate, ale Sierżant czy Revolver to rock. A brzmi jak brzmi bo to kurna było 40 lat temu! studyjne dokonania Cream też ciężko nazwać ostrymi a na koncertach dawali takiegoczadu że ja pierdziele.
Odpowiedz

Abby, i wczesnej Madonny tez fajnie posłuchac,zgadzam sie.
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):Abby, i wczesnej Madonny tez fajnie posłuchac,zgadzam sie.
Nowa Madonna tez nie jest najgorsza.Poza tym z popu to jesli juz coś to tylko lata 80-te.Nawet Modern Talking,choć megageyowski,miał w sobie to "cos" czego często - a własciwie zawsze-brakuje dzisiejszej "muzyce tanecznej"
O takich "old schoolowych" perełkach typu Boney M.,Abba czy Smokey nie ma sie co rozpisywac - to po prostu KVLT !!!
Odpowiedz

Beatlesów nienawidzę.

A co do popu - lubię czasem posłuchać The Calling, Savage Garden czy Roxette Smile
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

aXe Rose napisał(a):Beatlesów nienawidzę.

Wydaje Ci sie, bo rośnieszTongue
Odpowiedz

Tomash napisał(a):

Popieram. Klasa sama w sobie, największe zawody miłosne się przeżywało przy płycie "Revolver"... Wink
Odpowiedz

Scully napisał(a):
Tomash napisał(a):

Popieram. Klasa sama w sobie, największe zawody miłosne się przeżywało przy płycie "Revolver"... Wink

chyba w latach '60 Wink
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

Nowsze płyty Goldfrapp. Elektro pop na najwyższym poziomie Smile
Odpowiedz

Zespolowi, ktory jakby nie bylo rocka w sporej mierze STWORZYL (Revolver i Sierżant to plyty dziejowe, inne tez byly calkiem zacne, ale te dwie, chyba najwazniejsze; Beatlesami inspirowali sie i zrzynali z nich Pink Floyd, i King Crimson i wiele innych zespolow, nie tylko progresywnych) nalezy sie chociazby juz szacunek.
Tomash - mi chodziło o ich wczesniejsze plyty, z najwiekszymi hiciorami typu Ticket to ride, Help! czy Hello Goodbye. Mi sie tego slucha calkiem przyjemnie. A co do Roxette sie zgodze. I jesli juz Szwedzi, to A-ha - tez kult, dla mnie fajne i to, co tworzyli w latach 80., jak i to, co zrobili niedawno. Ale tez sie mozna spierac o gatunek.
Odpowiedz