• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Muzyka Grunge

Nie słucham wogóle. Rozwalają mnie te głównie teksty. Chociaż riff z Smells Like Teen Spirit jest niezły, ale i tak wolę ten Master Of Puppets.
Odpowiedz

Przykro mi,ale nie słucham grunge'u ani trochę.Może to zabrzmi jak ignorancja gatunku,lecz uważam grunge za popłuczyny po klasycznym punku a la The Stooges,Ramones i The Clash.Sorry,nie lubię grunge'u !
Odpowiedz

razem z cobainem... Big Grin żart
Odpowiedz

A ja ostatnio przeżywam głęboką fascynację Alice in Chains.

Pozdrawiam.
Odpowiedz

Kiedyś Nirvana a teraz mi sie gust muzyczny wypaczył w stronę punk'a... I dobrze!!!
Punk Will NeVer Die!!!Angry
[Obrazek: Slayer_logo.jpg]
Odpowiedz

Slayerd napisał(a):Kiedyś Nirvana a teraz mi sie gust muzyczny wypaczył w stronę punk'a... I dobrze!!!
Punk Will NeVer Die!!!Angry
To zależy jakiego punka słuchasz.Jeżeli to jakieś naśladownictwo pierwszej fali punka z lat 70 to współczuję.
When there's no more room in hell...
the dead will walk the Earth
Odpowiedz

He He, Hagall współczuć nie musisz. Angry
[Obrazek: Slayer_logo.jpg]
Odpowiedz

Slayerd napisał(a):He He, Hagall współczuć nie musisz. Angry
Wiem,że zabrzmiało to jakbym się ciebie czepiał.Nie to miałem na myśli.Moim skromnym zdaniem dzisiejsi punkowcy nie posunęli wcale tej muzy do przodu.Powielają stare patenty i to mnie martwi.
Odpowiedz

niestety sie musze zgodzic Sad ale tak jest z metalem tez chociaz i tak wole punk...tam chociaz byl ten post/gotyk...a w metalu nic ciekawego juz chyba nie bedzie
Odpowiedz

Hagall napisał(a):Przykro mi,ale nie słucham grunge'u ani trochę.Może to zabrzmi jak ignorancja gatunku,lecz uważam grunge za popłuczyny po klasycznym punku a la The Stooges,Ramones i The Clash.Sorry,nie lubię grunge'u !
jestem całym sercem i strzałą z tobą.
niestety ktoś kiedyś chciał na tym zrobić dużo dolarów i wylansował nirvane pearl dżemy songardeny a potem "zabił" kobaina. ludzie idżcie do porządnego sklepu muzycznego i rozglądnijcie sie TAM JEST PRAWDZIWA MUZYKA
Terrorist want to destroy this country ,so do we !; G.W. Bush
Odpowiedz

pissant napisał(a):
Hagall napisał(a):Przykro mi,ale nie słucham grunge'u ani trochę.Może to zabrzmi jak ignorancja gatunku,lecz uważam grunge za popłuczyny po klasycznym punku a la The Stooges,Ramones i The Clash.Sorry,nie lubię grunge'u !
jestem całym sercem i strzałą z tobą.
niestety ktoś kiedyś chciał na tym zrobić dużo dolarów i wylansował nirvane pearl dżemy songardeny a potem "zabił" kobaina. ludzie idżcie do porządnego sklepu muzycznego i rozglądnijcie sie TAM JEST PRAWDZIWA MUZYKA
Fajnie,że się rozumiemy w tej kwestii.Trzeba odróżnić zespoły grające od serca,od kapelek sewujących słuchaczom mierną muzę.Kurde,niech nikt mi nie mówi o geniuszu grunge'a ,bo go śmiechem zabiję.Grunge to już nie to.
Odpowiedz

Grung hm...
każdy chyba słuchał Nirvany bo to najbardziej znany zespół grung'owy choć sam Cobain mówił o swojej muzie że to nie grung tylko muzyka jaką chce grać i tyle... 8)
Odpowiedz

Alice in Chains zawsze bedzie moim ukochanym zespolem. Layne Staley swoim niesamowitym wokalem potrafil przekazac tyle uczuc, Jerry Cantrell ukladal swietne riffy.
Jesli chodzi o Creeda, lubie posluchac, Audioslave to jeden z nielicznych kapel umiejacych grac dobry rock, do tego maja juz wyrobiony styl, Pearl Jam jest swietny Smile
Natomiast Nirvana - jakos nigdy nie przepadalem, kilka numerow mi sie podoba, Cobain mial talent do robienia prostych a jednoczesnie swietnych kawalkow.
[Obrazek: animkaxi6.gif]
Odpowiedz

Cytat:Nie słucham wogóle. Rozwalają mnie te głównie teksty. Chociaż riff z Smells Like Teen Spirit jest niezły, ale i tak wolę ten Master Of Puppets.
I dla jednego riffu czy kilku utwrów ma się słuchać danego zespołu ... to tak jak przeczytać książke na podstawie kilku ciekawych stron ... jak dlamnie głupota ... a Metallica w portki sika =]

Cytat:andzia... grunge juz dawno umarl....
I całe szczęście ... zawsze miałem problemy z klasyfikacją ... ale czy nie może to być poprostu Rock a nie jakieś Grunge sobie wymyślają ludzi ... z tego co się orientuje to to był ruch w stanach i tam była jakaś konkretna grupka ludzi słuchających swojej muzy ubierających się po swojemu i co ważne już dawno to wygineło i po co to wskrzeszać ?! ... nie wystarczy "Wam" tylu Metali tudzież Kinder Metali na ulicach że jeszcze Grungu się czepiacie ... =]

Ja Narvaną słuchałem ... ale nie lubiałem i nie będe lubiał ... czemu mam lubić zespół który propaguje narkomanie i samobujstwo (choć to ostatnie nie jest takie złe na jakie się wydaje) ... a poza tym za bardzo komercją jak dlamnie wiejej ... wiem że się nieznam i czekam na styranie albo choć uargumentowaną wymiane poglądów ... =]
"... Pustka w sercu,
aż brak mi słów !!! "
Odpowiedz

Nirvana, Nirvana i tylko Nirvana!!! Big Grin
Ale juz mniej, poniewarz Black Metal mnie pochlanal Big Grin
4006584 moj kontak do piekielnyh czelusci Big Grin
Odpowiedz