• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Muzyka Celtycka

A co myślicie o muzyce celtyckiej?
' I am
the beauty of the green Earth
and the White Moon
among the stars '
Odpowiedz

Nie znam dokldnie tej muzyki. Dopiero zaczynam, i tak piosenka po piosence.. i musze przyznac ze swietna muzyka Smile podoba mi sie Smile wprowadza mnie w cholernie dobry nastroj Smile a tak przy okazji to od 3 do 5 wrzesnia w Bedzinie odbedzie sie II Festiwal Muzyki Celtyckiej Big Grin
Odpowiedz

Muzyka całkiem fajna. Przyjemnie się slucha. Smile
W dodatku świetnie się nadaje do puszczenia na imprezie tak nieco po północy i obserwowanie zdziwionych min gości Big Grin

BTW... Może ktoś polecić jakieś ciekawe zespoły? Bo narazie to mam ze 4 mp3-ki na dysku tylko Tongue
Wszystkich wierzących w telekinezę proszę o podniesienie mojej ręki.
Odpowiedz

Właśnie, przydałyby się nazwy zespołów i jakieś linki z mp3 do pobrania
Odpowiedz

Ja słucham tej muzyki od niedawna i wprost mnie zauroczyła. Po prostu aż chce się tańczyć. Zrobić sobie taką balangę w lesie i zapuścić tą muze: klimat jak marzenie. Jeżeli chodzi o zespoły lub wykonawców to znam min.: Samhain, Hevia, Loreena Mckennitt, czy The Corrs. Świetny jest również folk irlandzki. Jak sobie przypomnę to jeszcze dopiszęSmile

PozdraViam
' I am
the beauty of the green Earth
and the White Moon
among the stars '
Odpowiedz

Z nurtu muzyki celtyckiej słucham sporadycznie Clannad i Enyię.Bardzo mi się podoba.Pomijając fakt,że Clannad stworzył klimatyczny soundtrack do serialu o Robin Hoodzie,kapela ta wywarła na mnie wrażenie.Piękny wokal,można się normalnie rozkleić <chlip>.
When there's no more room in hell...
the dead will walk the Earth
Odpowiedz

Muzyce celtyckiej musze przyznać jedno - jest niezwykle klimatyczna Smile I zo to właśnie ją sobie cenię. Nie słucham jej jednak za często na rzecz muzyki średniowiecznej (Stary Olsa, Gothart, Drolls), również folku irlandzkiego i różnych z nim eksperymentów i tutaj prym wiodą u mnie Rimead i Shannon Smile
Odpowiedz

Evidriell napisał(a):Ja słucham tej muzyki od niedawna i wprost mnie zauroczyła. Po prostu aż chce się tańczyć. Zrobić sobie taką balangę w lesie i zapuścić tą muze: klimat jak marzenie. Jeżeli chodzi o zespoły lub wykonawców to znam min.: Samhain, Hevia, Loreena Mckennitt, czy The Corrs. Świetny jest również folk irlandzki. Jak sobie przypomnę to jeszcze dopiszęSmile

PozdraViam

Folk irlandzki - uwielbiam - dobre na uspokojnie.

A co do Celtyckiej to nie słuchałam, albo słucham i nie wiem że to jest muzyka celtycka. Aczkolwiek to 2 wykluczam.
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Odpowiedz

Hm... z takich okołoceltyckich zespołów (może się mylę ale co tam Big Grin) warto wymienić też kilka naszych polskich, np Open Folk (album Bretonstone), Shannon, Carrantuohill (niektóre płyty są smakowite, wiem że jedną nagrali z Jopkową, ale jakoś nie chciało mi się jej słuchac Big Grin)
Loreene też bardzo lubię, ale nie wiem czy jest stricte celtycka Smile
Z folku nieco innego, bo nordyckiego ostatnio poznałam Fideliusa, na festiwalu Wikingów. Podobnie jak ze Starym Olsą, ale trochę przegapiłam i nie kupiłam żadnej płytki..
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

Wczoraj byłam na II Festiwalu Muzyki Celtyckiej w Będzinie Smile wiec troszke sie nasłuchałam Wink grali wymienie przez Vlkodlaka Carrantuohill =) trzeba przyznac ze bardzo fajnie graja Big Grin ale godny polecenia jest rowniez zespoł Beltine ktory wczoraj miał premiere swojej debiutanckiej płyty Smile
Odpowiedz

ooo... ktoś z okolic Big Grin. Ja też byłam w Będzinie na festiwalu, ale tylko w drugi dzień. Na pierwszy miałam iść, ale inni nawalili a samej mi się nie chciało jechać. Co do Beltaine - to polecam Smile. Nawet ich płytkę kupiłam. A "połykacze ognia" występujący pod koniec też byli świetni.
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

Odpowiedz

No ja slucham tego rodzaju muzyki od okolo 3 lat. Polecam "lord of the dance". Musze oczywiscie wspomniec o 2 innych kapelach ktore niegraja muzyki celtyckiej ale naprawde maja klimat i sa swietne.:
Blackmore`s night
Loreena McKennit
"In fire in my eyes i see soldiers on the field dead bodies on the ground and children in between..." ::Haggard
Odpowiedz

a zna ktoś Tuatha De Danann? Ponoć całkiem fajne, nie wiem, czytałam tylko że to celtycki folk metal. Może być ciekawe Smile

Odpowiedz

polsuchajcie Riverdance i Shannon'a Big Grin gdyby ktos chcial to moge przeslac troche muzyki celtyckiej ^^
ja wciąż zyje ! xD
Odpowiedz

Kocham folk!!!
Jest świetny!!!
CP/DP
Odpowiedz