- Liczba postów:
- 7
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
A co myślicie o muzyce celtyckiej?
' I am
the beauty of the green Earth
and the White Moon
among the stars '
- Liczba postów:
- 143
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Muzyka całkiem fajna. Przyjemnie się slucha.
![Smile Smile](http://forum.rockmetalshop.pl/images/smilie/smile.png)
W dodatku świetnie się nadaje do puszczenia na imprezie tak nieco po północy i obserwowanie zdziwionych min gości
BTW... Może ktoś polecić jakieś ciekawe zespoły? Bo narazie to mam ze 4 mp3-ki na dysku tylko
Wszystkich wierzących w telekinezę proszę o podniesienie mojej ręki.
- Liczba postów:
- 12
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Właśnie, przydałyby się nazwy zespołów i jakieś linki z mp3 do pobrania
- Liczba postów:
- 7
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Ja słucham tej muzyki od niedawna i wprost mnie zauroczyła. Po prostu aż chce się tańczyć. Zrobić sobie taką balangę w lesie i zapuścić tą muze: klimat jak marzenie. Jeżeli chodzi o zespoły lub wykonawców to znam min.: Samhain, Hevia, Loreena Mckennitt, czy The Corrs. Świetny jest również folk irlandzki. Jak sobie przypomnę to jeszcze dopiszę
PozdraViam
' I am
the beauty of the green Earth
and the White Moon
among the stars '
- Liczba postów:
- 274
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
Z nurtu muzyki celtyckiej słucham sporadycznie Clannad i Enyię.Bardzo mi się podoba.Pomijając fakt,że Clannad stworzył klimatyczny soundtrack do serialu o Robin Hoodzie,kapela ta wywarła na mnie wrażenie.Piękny wokal,można się normalnie rozkleić <chlip>.
When there's no more room in hell...
the dead will walk the Earth
- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
Evidriell napisał(a):Ja słucham tej muzyki od niedawna i wprost mnie zauroczyła. Po prostu aż chce się tańczyć. Zrobić sobie taką balangę w lesie i zapuścić tą muze: klimat jak marzenie. Jeżeli chodzi o zespoły lub wykonawców to znam min.: Samhain, Hevia, Loreena Mckennitt, czy The Corrs. Świetny jest również folk irlandzki. Jak sobie przypomnę to jeszcze dopiszę
PozdraViam
Folk irlandzki - uwielbiam - dobre na uspokojnie.
A co do Celtyckiej to nie słuchałam, albo słucham i nie wiem że to jest muzyka celtycka. Aczkolwiek to 2 wykluczam.
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
- Liczba postów:
- 43
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
No ja slucham tego rodzaju muzyki od okolo 3 lat. Polecam "lord of the dance". Musze oczywiscie wspomniec o 2 innych kapelach ktore niegraja muzyki celtyckiej ale naprawde maja klimat i sa swietne.:
Blackmore`s night
Loreena McKennit
"In fire in my eyes i see soldiers on the field dead bodies on the ground and children in between..." ::Haggard
- Liczba postów:
- 164
- Liczba wątków:
- 9
- Reputacja:
-
0
Kocham folk!!!
Jest świetny!!!
CP/DP