• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Metalmania 2006

2006.02.09 Ekstremalne gwiazdy Metalmanii 2006!

Młoda gwiazda norweskiego blacku: 1349 wystąpi na dużej scenie XX edycji Metalmanii w miejsce Carpathian Forest! Ostatnie dwa albumy grupy dowodzą, że 1349 wkrótce należeć będą do pierwszej ligi ekstremalnego metalu! Ich ostatni krążek, „Hellfire” zbiera znakomite recenzje, a wpływowy brytyjski Kerrang uznał za album miesiąca. 1349 to esencja bezwzględnego, brutalnego brzmienia. Surowa produkcja: upiorne wokale, z piekielną pasją miażdżąca perkusja Frosta (Satyricon) i diabelnie szybkie gitary!

Początek festiwalu na dużej scenie również pod znakiem blacku, tym razem firmowanym przez polski rewelacyjny band, Vesanię. Swoim ostatnim krążkiem, „God The Lux” , który ukazał się nakładem austriackiego Napalm Records wkraczają na drogę takich grup jak Vader, Behemoth czy Decapitated, które stały się polskim ekstremalnym towarem eksportowym z najwyższej półki!. Współczesny black metal najwyższej klasy, wskrzeszający ducha Dimmu Borgir i późnego Emperora. Na wokalu Orion (również Behemoth & Neolithic na basie) a na perkusji Daray (Vader)! Będzie można usłyszeć kawałki z najnowszego „God The Lux” – niewiarygodnie ciężkiej i mrocznej produkcji, prawdziwego black arcydzieła. Rewelacyjnie łączy śmiertelnie szybkie uderzenie z symfonicznymi elementami: niezrównany majestat i agresja w jednym! Wciąż trwają negocjacje w sprawie występu zespołu niespodzianki na Dużej Scenie. Wkrótce wieści na ten temat.

Na Małej Scenie po raz pierwszy w historii festiwalu międzynarodowy skład!. Zgłoszenia nadesłało ponad 300 zespołów z całego świata. Gwiazdami rocznicowej Metalmanii będą : austriacki Belphegor, francuski Misanthrophe oraz polski Corruption. Belphegor rozpoczął właśnie nagrania trzeciego albumu. Francuzi nigdy jeszcze nie brzmieli tak bluźnierczo! Jak wyznaje wokalista Helmuth, brzmienie zyskało nowy wymiar, a fanów powalą epickie chóry w jego wykonaniu! Lider Misantrophe, His Most Serene Highness de l'Argiličre, sam siebie określa jako następcę Baudelaire! Francuzi sieją muzyczne zniszczenie od ponad 17 lat i mają na swoim koncie osiem studyjnych albumów. Ostatni ich krążek, zatytułowany „Sadistic Sex Demon”, to powalająca kombinacja klimatycznych fragmentów z ultra szybkimi i brutalnymi fragmentami. Można tutaj znaleźć elementy rodem z amerykańskiego brutal death metalu, europejskiej melodyjności, trochę z trash, death a na koniec black’owe wpływy! Misantrophe po raz pierwszy koncertować będzie w Europie Wschodniej! Stonermetalowcy z Corruption zagrają kawałki z ich najnowszego, niesamowicie czadowego i melodyjnego „Virgin’s Milk”. Bardzo ciężkie brzmienie sekcji rytmicznej w połączeniu z gitarowym "gruzem" i znakomitymi wokalami dało wybuchową mieszankę muzyczną. Nie tylko dla fanów Black Sabbath, Cathedral, Entombed & Spirituals Beggars!

Ponadto sensacja na miarę Opeth: The Old Dead Tree z Francji! Promować będą najnowszy album "The Perpetual Motion", któremu najważniejsze światowe magazyny przyznawały najwyższe noty: niemiecki Rock Hard (9/10), holenderski Aardschock (92/100) czy francuski Hard & Heavy 4,5 /5! Reprezentują unikalne połączenie ekstremalnego metalu i mrocznego rocka. Wyjątkowy wokal Manuela Munoz sprawia, że ich brzmienie i styl są nie do podrobienia. Na Małej Scenie wystąpią również reprezentujący Polskę: Totem, Archeon oraz Shadowland. Wystąpi też, po raz pierwszy na koncercie w naszym kraju, niemiecka Suidakra: powalająca mikstura melodyjnego black/death metalu. Trwają negocjacje w sprawie pozostałych zespołów, szczegóły już wkrótce!.
Odpowiedz

Na oficjalnej stronie festiwalu mozna zaglosowac na Goscia Specjalnego Metalmanii 2006! Glosy mozna oddawac na Immolation, Evergray, Gorefest oraz Destruction.

Przypomijmy tez, ze death metalowi Szwedzi z Centinex oraz metalowo-gotycki Beseech to kolejne potwierdzone zespoly, ktore zaprezentuja sie na Malej Scenie. Wkrotce poznamy dwa kolejne zespoly, ktore zaprezentuja sie na Malej Scenie.

http://www.metalmind.com.pl/metalmania/
Odpowiedz

kurwa, jak tym gościem bedzie gorefest lub destruction to ide
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):czosnek, jak tym gościem bedzie gorefest lub destruction to ide

Mnie samo Immolation zabija, ale jak kto lubi ;) Myslisz, ze do samej MM beda bilety? Bo jeszcze nie jestem pewny czy sie udam ;) Chociaz sklad, imho wydaje mi sie lepszy niz ten z '05.
Odpowiedz

Pewnie że będą, więcej jak 4,5 tysiąca ludzi nie przyjdzie.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):...gorefest lub destruction to ide

Chciałeś chyba napisać "Evergrey lub Destruction to idę" Wink.
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

iii tam Surprised kurna mam dylemata czy isc czy jednak nie isc na ta metalmanie, boje sie ze dziubinski jeszcze w dniu koncertu z czyms wyskoczy :/ :/ :/
Odpowiedz

Tomash napisał(a):iii tam Surprised kurna mam dylemata czy isc czy jednak nie isc na ta metalmanie, boje sie ze dziubinski jeszcze w dniu koncertu z czyms wyskoczy :/ :/ :/
Właśnie,właśnie....
Odpowiedz

http://muzyka.onet.pl/mr,1262695,wiadomosci.html
Odpowiedz

Ale jaja Laughing

Cytat:9:50 -10:20 - The No-Mads
Odpowiedz

MaFFej napisał(a):Chciałeś chyba napisać "Evergrey"

Wykrakales.

10:15-10:40 Vesania
10:50-11:25 Caliban
11:40-12:15 Hieronymus Bosch
12:30-13:10 Soilwork
13:30-14:15 Hunter
14:30-15:10 1349
15:25-16:05 Unleashed
16:20-17:10 Acid Drinkers
17:30-18:10 Evergrey
18:30-19:10 U.D.O.
19:30-20:15 Nevermore
20:35-21:25 Moonspell
21:45-23:00 Anathema
23:20-00:35 Therion

Ech ;)
Odpowiedz

wykrakałeś? przecie ta ankieta była dla picu, klikałem z różnych ip, z różnych przegląddarek, i wyniki sondy były cały czas takie same Big Grin to było tak uczciwe jak pierwsze wybory po II wojnie. Aha, kiedy z rozpiski "zniknęło" painmuseum? Laughing (a nie mówiłem?) Jakos nie dam wiary że więcej ludzi chce zobaczyć Evergrey niż Immolation :/

I zakrzyknijmy wszyscy głośno i wyraźnie:

Dziuba chvj!!!
Odpowiedz

Tomash napisał(a):wykrakałeś? przecie ta ankieta była dla picu, klikałem z różnych ip, z różnych przegląddarek, i wyniki sondy były cały czas takie same :D

Dziwne, u mnie byly inne ;) Ale i tak przypuszczam, ze juz na poczatku wiedzieli co i jak.

Nadal sie zastanawiam czy jechac, czy olac.
Odpowiedz

Acrid napisał(a):
MaFFej napisał(a):Chciałeś chyba napisać "Evergrey"

Wykrakales.

Haha!!! No teraz już jest nie jeden ciekawy band (Nevermore) a dwa... można by się wybrać... ale... qrde... mam tego dnia ważny sprawdzianik poprawkowy z 'koła'... qrwa... :/

Tomash napisał(a):...Jakos nie dam wiary że więcej ludzi chce zobaczyć Evergrey niż Immolation :/

Ja też nie... cuda się jednak zdarzają! Laughing Zresztą dlaczego zawsze trzeba zadowalać większość Wink - to raz, a dwa - dosyć już tych death/black bandów w tej edycji Metalmanii! Angry
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

Sprawa jasna.Najprawdpodobniej nie ide na Geyomanie( bo tak chyba trzeba by nazwać tą imprezę patrząc zwłaszcza na 3 największe "gwiazdy" Evil or Very Mad) 125 zeta za występ Nevermore'a i ewentualnie Unleashed to stanowczo za dużo.Poza tym nie lubie byc robiony w ciula,a tak trzeba nazwać akcję z rzekomym głosowaniem w którym nikomu nie znany Evergrey pokonuje Immolation i Destruction Mad Mad Takie numery nie z nami panie dziuba! Jednym słowem Geyomanii mówimy stanowcze :WON!!
Odpowiedz