- Liczba postów:
- 975
- Liczba wątków:
- 31
- Reputacja:
-
0
Dżemik napisał(a):XdkyX napisał(a):DEP to math core
A wlasciwie co to jest mathcore? Nie techniczny hardcore wlasnie?
hardcore to tylko bardziej intensywny punk, z wieksza energia, nie ma tam za bardzo miejsca dla techniki.
mathcore to nie tylko technika ale calkowicie inne rozwiazania co do linii melodycznych, pozbawienie refrenow i ogolnie dziwna budowa utworow.
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
- Liczba postów:
- 1,031
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
0
Yogurt - jesli podoba Ci sie Redemption to posluchaj najnaowszej Arena - Pepper & Ghost. Moze to nieco lzejsza muza, ale na tej plycie (wczesniejsze byly lzejsze, teraz dodali nieco prog-metalu idac w ta strone co Porcupine Tree na Deadwingu) prezentuja ten sam typ podejscia do muzyki i ogolnie grania co Redemption. Sluchajac Redemption mam caly czas przed oczami (uszami ?) Arene - obydwie plyty wywoluja we mnie podobny nastroj. A Pepper & Ghost to takie male arcydzielko - ostatni kawalek Opera Fanatica to perelka bardzo w stylu Miazdzacego Sapphire z The Fullness Of Time.
- Liczba postów:
- 491
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
W sumie to z zamiarem zapoznania się z Areną noszę się już dłuższy czas. Jak narazie dane mi było poznać tylko dobre "Song from the Lions Cage".
A ja dziś sobie przypomniałem o bardzo zacnej kapeli zwącej się Madsword... kojarzy ktoś?
- Liczba postów:
- 1,031
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
0
Maffej: Zapomnialbym (chyba że Yog pisał) o Wastefall - wyobraź sobie kapelę progresywną ,techniczną, ale z miażdżącym brzmieniem podchodzącym pod Sepulturę z Chaos A.D. (mi się tak przynajmniej kojarzy). Do tego nieco klimatu Pain Of Salvation i ciekawy "nie zawodzący" wokal. No i jeszcze szczypta egzotyki bo chłopaki sa z Grecji. Ostry czad, ale i klimat. Polecam...