Dzeyla napisał(a):a co myslicie o plycie Kazika- 41??
ja kupilam i z przykroscia stwierdzam ze jakos wole jego wczesniejsze dokonania.... teksty sa dobre, ale muzyka jakos nie przypadla mi do gustu.. 
ja uważam, ze twórczość Kazika poza Kultem jest bardzo "artystyczna" i z pewnoscia trudna do odbioru. sama płyta "czterdziesty pierwszy" jest bardzo melodyjna, ale nuta niektorych piosenek mi sie nie podoba. recki o niej są kiepskie, byc moze dlatego, ze duzo jest tam duzo wojenno-prl'owskich odnosników, ktore niekazdemu mogą sie spodobac. płytę i tak kuupilem (cena za 2cd smieszy

).
co do Kultu, to jest po prostu Kultowy !! muzyka, z którą trzeba się "przespac", zeby ją zrozumieć i polubic (chyba ze się ją zrozumialo i polubilo od razu

). dostalem kiedys "Salon recreativo" i baardzo mi się nie spodobala...dopiero po jakims czasie, gdy jesce raz do niej wrocilem polubilem ją. apropo piosenek : "Polska", "Poznaj swój raj", "Celina", "Arahja", "Czarne słonca", "Krolowa zycia", "Lewy czerwcowy", "Wodka", i wiele wiele innych. ulubiony album : Ostateczny Krach Systemu Korporacji. ostatnio Kult grał w moim miescie i niestety tłok ogromny, od młodzieży po 40sto latków. nawet skejta (tfuu) widzialem...
natomiast KNŻ tez jest good

ale Kult lepszy jest