• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

IRA

Moja ulubiona polska kapela, choć dwie ostatnie płyty w porównaniu do starszych nagrań są dość słabe. Co sądzicie o tym zespole?
-Baco, będzie dzisja padać?
-Ej, kurwa bedzie, bo mnie jebie w krzyżu!
Odpowiedz

Kiedys fajnie grali teraz straszna kapa jak na moj spaczony gust Big Grin
Odpowiedz

Uwielbiam ich stare kawałki. Co do nowych płytek ,które wydali po latach - no cóż ,brak słów. Spadli na dno... Kiedyć ich teksty były mocniejsze, były tworzone z sensem... Nie ma co ich winić, zestarzeli się, zmienili swe poglądy na świat i spojżenie na muzykę i polską publikę. Są bardziej komercyjni, ale nadal mile słucham ich starszych kawałków('Deszcz', 'Nadzieję', 'Bierz mnie' , czy 'Jestem obcy').

pozdrawiam,
Sabelle
Odpowiedz

Mnie wkurzyli jak wystapili w Stratoswerze Mad Mad
Odpowiedz

Ira - hmmm mozna posluchac od czasu do czasu, ale jak dla mnie to dretwi sa .... Smile
Odpowiedz

kiedyś grali świetnie genialna płyta mój dom ktorą często się zasłuchiwałem a to co teraz tworzą no cóż komercha
Odpowiedz

Ja słucham IRY od jakichś 3 lat. Polubiłam ich po koncercie w Wojciechowie z okazji dni kowalstwa (głupie okoliczności ;)), wcześniej nie miałam do czynienia z ich muzyką. Też najbardziej podobają mi się stare kawałki, ale mimo wszystko czasem nachodzi mnie ochota na bardziej komercyjne utwory z ostatnich płyt. :)
Odpowiedz

Ostatnia płyta nie jest jeszcze taka zła. W porównaniu do poprzedniej, która była totalnie zjebana... Big Grin Ale "Mój Dom" był, jest i zostanie ich najlepszą płytą.
Odpowiedz

"Mój dom" to płyta jedyna w swoim rodzaju, "Tu i teraz" to też płyta... która daje się zapamiętać... może powód jet trochę inny, ale na świecie zdarzają się ludzie z różnymi gustami. IRY słucham od przypadkowej obecności w Wojciechowie 12 lipca 2003, do tej pory zdąrzyłam się zapoznać tylko z częścią ich twórczości, więc pewnie mój osąd nie jest obiektywny. U mnie w czołówce ulubionych albumów tego zespołu plasuje się fenomenalny "Mój dom", krytykowane przez wszytkich "Tu i teraz" i najświeższy "Ogień". Może nie dorosłam do takiej muzyki, ale "Rok 1993" i "Znamię" całościowo nie robią na mnie wrażenia. Owszem znajdują się na nich dobre kawałki, lecz nie tworzą z resztą spójnej całości.

De gustibus non disputandum est. Wink
Jestem Polakiem
Nie kradnę samochodów i nie jestem pijakiem
Co obchodzi cię jak korzystam z szaleństwa
Bez czy w pasach bezpieczeństwa
Odpowiedz

Lubię...ale bez rzadnych przesadnościWink
Kawałek 'Nadzieja' jest bardzo fajny....Wink
'...Ktokolwiek Bierze Miecz - Ginie Od Mieczy, A Ktokolwiek Nie Bierze Miecza - Ginie Na Krzyżu...'
Odpowiedz

mnie Ira nudzi..nie wiem czemu...lubie pare ich kawalkow ale to sa tylko te komercyjne...kiedys sluchalam ich jakies plyty i po paru numerach zrezygnowalam...
Odpowiedz

Sluchac moge tylko Ona Jest Ze Snu.. Denerwuje mnie maniera wokalna Gadowskiego..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Dżemik napisał(a):Sluchac moge tylko Ona Jest Ze Snu.. Denerwuje mnie maniera wokalna Gadowskiego..
A jaką on ma manierę? Rolleyes Wink
Odpowiedz

Ma chrapliwy głos, chociaż kiedyś było lepiej
Odpowiedz

Grali kiedyś na jakimś małomiejskim festynie. Totalna komercja, ale piosenki łatwo wpadają w ucho. W sumie jakby tak nie było, to nie byłaby to komercha Wink
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości