Forum Rockmetalshop
IRA - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: IRA (/thread-ira)

Strony: 1 2

IRA - Beast King - 07-22-2005

Moja ulubiona polska kapela, choć dwie ostatnie płyty w porównaniu do starszych nagrań są dość słabe. Co sądzicie o tym zespole?

- Krzychun - 07-22-2005

Kiedys fajnie grali teraz straszna kapa jak na moj spaczony gust Big Grin

- Sabelle - 07-22-2005

Uwielbiam ich stare kawałki. Co do nowych płytek ,które wydali po latach - no cóż ,brak słów. Spadli na dno... Kiedyć ich teksty były mocniejsze, były tworzone z sensem... Nie ma co ich winić, zestarzeli się, zmienili swe poglądy na świat i spojżenie na muzykę i polską publikę. Są bardziej komercyjni, ale nadal mile słucham ich starszych kawałków('Deszcz', 'Nadzieję', 'Bierz mnie' , czy 'Jestem obcy').

pozdrawiam,
Sabelle

- Krzychun - 07-23-2005

Mnie wkurzyli jak wystapili w Stratoswerze Mad Mad

- goofi - 07-26-2005

Ira - hmmm mozna posluchac od czasu do czasu, ale jak dla mnie to dretwi sa .... Smile

- Kaktus. - 07-26-2005

kiedyś grali świetnie genialna płyta mój dom ktorą często się zasłuchiwałem a to co teraz tworzą no cóż komercha

- Surma - 07-26-2005

Ja słucham IRY od jakichś 3 lat. Polubiłam ich po koncercie w Wojciechowie z okazji dni kowalstwa (głupie okoliczności ;)), wcześniej nie miałam do czynienia z ich muzyką. Też najbardziej podobają mi się stare kawałki, ale mimo wszystko czasem nachodzi mnie ochota na bardziej komercyjne utwory z ostatnich płyt. :)

- Beast King - 07-26-2005

Ostatnia płyta nie jest jeszcze taka zła. W porównaniu do poprzedniej, która była totalnie zjebana... Big Grin Ale "Mój Dom" był, jest i zostanie ich najlepszą płytą.

- arpi - 07-26-2005

"Mój dom" to płyta jedyna w swoim rodzaju, "Tu i teraz" to też płyta... która daje się zapamiętać... może powód jet trochę inny, ale na świecie zdarzają się ludzie z różnymi gustami. IRY słucham od przypadkowej obecności w Wojciechowie 12 lipca 2003, do tej pory zdąrzyłam się zapoznać tylko z częścią ich twórczości, więc pewnie mój osąd nie jest obiektywny. U mnie w czołówce ulubionych albumów tego zespołu plasuje się fenomenalny "Mój dom", krytykowane przez wszytkich "Tu i teraz" i najświeższy "Ogień". Może nie dorosłam do takiej muzyki, ale "Rok 1993" i "Znamię" całościowo nie robią na mnie wrażenia. Owszem znajdują się na nich dobre kawałki, lecz nie tworzą z resztą spójnej całości.

De gustibus non disputandum est. Wink

- duff_wife - 07-27-2005

Lubię...ale bez rzadnych przesadnościWink
Kawałek 'Nadzieja' jest bardzo fajny....Wink

- velvetova - 07-27-2005

mnie Ira nudzi..nie wiem czemu...lubie pare ich kawalkow ale to sa tylko te komercyjne...kiedys sluchalam ich jakies plyty i po paru numerach zrezygnowalam...

- Dżemik - 07-31-2005

Sluchac moge tylko Ona Jest Ze Snu.. Denerwuje mnie maniera wokalna Gadowskiego..

- Pearl - 08-01-2005

Dżemik napisał(a):Sluchac moge tylko Ona Jest Ze Snu.. Denerwuje mnie maniera wokalna Gadowskiego..
A jaką on ma manierę? Rolleyes Wink

- Beast King - 08-01-2005

Ma chrapliwy głos, chociaż kiedyś było lepiej

- kml - 08-02-2005

Grali kiedyś na jakimś małomiejskim festynie. Totalna komercja, ale piosenki łatwo wpadają w ucho. W sumie jakby tak nie było, to nie byłaby to komercha Wink