• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Grafika 3D ??

Troche skromnie wygląda ten dział więc pomyślałem że wprowadze tu troche orzywienia. Interesuje sie ktoś komputerową grafiką 3D ?? Jeżeli ktoś nie jest pewiento niech wejdzie na Galerie 3D Kingdom i sie przekona Big Grin Ja kocham to. Sam ćwicze swoje umiejętności troche Smile Jeżeli ktoś jest zainteresowany tematem to polecam programik 3D Studio MAX 5.1 <-- doskonały i prosty w obsłudze. Przy robieniu grafiki jest sporo zabawy bo czasami wychodzą dziwne rzeczy, no i co majleprze można zrobić to czego nie ma w rzeczywistości, albo coś o czym marzymy. Zabawa na długie godziny.

O mnie

Gotham Radio ROX!
Odpowiedz

Czesc. Jesli chdzi o grafike 3d to siedze w tym już 5 lat ale korzystam z bardo prostego i nie pozwalającego rozwijać umiejetnosci programu Bryce 4 nie wiem może o nim słyszałeś. Jesli chodzi o 3D studio max to bawiłem sie nim ale chodzi mi tu o częśc 2,5 powiem to tak że nic nie potrafiłem na nim zrobić to na czesci 5.1 też bym pewnie nic nie zdziałał.
Odpowiedz

Cinema 4D rulez!!!

poza tym ostatnio byla premiera genialnego Modo do modelingu...polecam galerie www.3dtotal.com - genialne prace Big Grin

a ja sam w wakacje siedzialem w grafice duuuzo, robilem modele, byl na to czas...a teraz szkola i du*a zbita, nie ma chwili wolnego...

ale 3D CG rzadzi! no i oczywiscie photoshop do postprodukcji i 2D...
Moj syn urodzi sie gluchy...
Odpowiedz

Tez siedze w 3dsmaxie od wersji 2.0 do 7.0 ale szczerze powiem nigdy nei zrobilem zadnego renderingu tego co wymodelowalem Tongue ,a teraz 3dsmax 7 sluzy mi wylacznie do robienia modeli do map ktore robie pod rozne gry :-P .
Zreszta grafika 2D to tez cudo bo ktos naprawde zdolny moze zrobic cos co wyglada lepiej niz jakikolwiek render 3d Big Grin . Zreszta odsylam wszystkich chetnych na http://www.cgtalk.com . Aktualnei zbieram na dobry tablecik graficzny i moze kiedys osiagne poziom na tyle dobry aby sie tam pokazywac :-]
Odpowiedz

no kurde, ładne to wszystko, ale jakoś nie mogę się przekonać do 3D.
Fuj, ble i już.
I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery,gdyż zabezpieczenia ich wątłe,a podatnośc na
buffer overflowy ogromna.I zaprzestaną działania wasze routery a wasze niewiasty nosić będą
pakiety w kubłach,a tam będzie płacz,404 i request timeout.
Odpowiedz

Mam takie pytanie. Czy w Polsce istnieje jakas szkola animacji (2D,3D, komiksy itd)?
Odpowiedz

na prawie każdej ASP masz katedrę animacji, ale to raczej gdybyś chciała się zająć raczej animacją tradycyjną. Jeżeli chodzi o 3d to w kraju jest kilka (dosłownie kilka) uczelni które kształcą konkretnie w nowoczesnych technikach. A robisz już coś w tym 3d, czy na razie tylko byś chciała?
Odpowiedz

Myslalam o takiej szkole, kiedy skoncze liceum. Narazie nic nie robilam w 3D.
Odpowiedz

zatem zależy skąd jesteś, bo gdybyś naprawdę chciała to duże szanse że musiałabyś się nastawić na studia "na wyjeździe"
Odpowiedz

no wlasnie wiem, ze raczej musialabym studiowac za granica. ale tak sie chcialam spytac, czy moze tez istnieja jakies uczelnie z kierunkiem 3D.
Odpowiedz

co za baba. Mówiłem ze musiałabyś sie nastawić na studia w innym mieście, bo to ze poza granicami kraju są uczelnie kształcące w takich kierunkach to jasna sprawa. U nas też już zaczyna się to kręcić i jest kilka, ale nadal niewiele.
Odpowiedz

Wybacz ,ze nie wiedzialam, ze tobie chodzilo o inne miasto.
A czy np. we Wroclawiu jest taka szkola?
Odpowiedz

ja wiem o Warszawie i Łodzi, co do reszty to chyba jednak zmuszony będę odesłać do informatora
Odpowiedz

KlaudiaVanKilmister napisał(a):A czy np. we Wroclawiu jest taka szkola?
ja tam nic nie slyszalam ;]
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Hej, już od paru lat siedzę w grafice 2d i już czas najwyższy bym wzięła się za wyższy lvl Wink
co do uczelni szukałam, bo tradycyjne asp mnie nie bawi...miedzioryt i litografia dla kogoś, kto chce działać w multimediach ?!
Efekt poszukiwań:

Warszawa - Polsko-Japońska szkoła animacji technik graficznych etc... wypas dla kogoś, kto może płacić ok 1000 miesięcznie. Jak dla mnie odpada.

Uczelnie informatyczne - fajnie tylko po co grafikowi-artyście matematyka...(nie to, żebym ciemna była)ale odmawiam^^

Dalej.. Łódź WSHE, albo WSINF. płaci się coś koło 500, mają ciekawe oferty...ale jak na razie wiele dobrego o tych miejscach nie słyszałam. Wezmą chyba każdego i nie da się nie zdać (w końcu nie chcą pozbawić się dochodów). Wersja dla tych, którzy nie chcą do woja.

Ostatnio mi z resztą maila zaśmiecają różne prywatne firmo-uczelnie z różnych, które zapewne wciskają kit jakich mało.

Prawdziwi fachowcy pracują w zawodzie, a nie jako wykładowcy..

Wniosek: Książka w łapę i ucz się sam albo wyjedź z kraju, bo tu cię niczego nie nauczą.

A studia? Iść na coś rozwijającego i raczej z oferty uniwersyteckiej.

Jeżeli ktoś ma argument podważający powyższe.. z chęcią posłucham.

Bo ten rok bujam na studium grafiki...autocad corel, photoshop i buehehe turbopascal. Głównie dla papierka bo kto na 'ładne oczy' uwierzy w umiejętności powypisywane w cv :X
Odpowiedz