• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Glany pan sobie życzy ? A może glany ? Nie napewno te glany!

Witam szanowną rzesze czytaczy !

Borykam się z niemałym problemem ;/ Mianowicie stoję przed wyborem glanów ! W swoim życiu miałem 2 pary steelów , jednak było to wieeeeeki temu jak jeszcze w podstawówce byłem Big Grin Nie pamiętam niestety jak się w nich chodziło , czy wygodnie , etc. Głównie obawiam się "zadartego noska" 5 rok już nosze "desanty" z wojska polskiego jednak już ulegają destrukcji co definitywnie eliminuje możliwość przechodzenia w nich kolejnej zimy ... Postanowiłem zakupić parę glanów jednakże noszę się z zamiarem korzystania z nich co najmniej parę lat więc moją uwagę przykuły buty Dr.Martensa , zważywszy ze z wyglądy powinny byc wygodniejsze - ciensza podeszwa . Teraz jednak pojawia sie problem - które !

http://www.glany.pl/go/_info/?id=346

czy

http://www.glany.pl/go/_info/?id=1834

Czym się różnią Państwo pyta ? Ano tym , iż jedne sa bardziej wyprostowane ( mniemam że wygodniejsze ? ) jednak brak w nich blachy ( jednak czy naprawdę ona taka konieczna ? ) a drugie własnie mają blache jednak przegięte są ( mogą być mniej wygodne ? ) Co myslicie o nich ? Które będę wygodniejsze ? Może ktoś się wypowie co nosil "proste" glany i te "trv" ( rotf ) ? Z góry proszę o pełne i wyczerpujące wypowiedzi i za nie dziękuję !
Odpowiedz

widzę że gustujesz w damskich modelach.
spoko.
Odpowiedz

A po czym Pan poznaje iż to damskie ? Co prawda chodzi mi głównie o klasyczny styl i prostotę , przy zachowaniu pełnej gamy komfortu chodzenia ;d
W takim bądź razie jakie glany dla mnie proponuje Pan ? Drodzy koledzy proszę o poradę i konkrety Wink
Odpowiedz

Te, kurwa, pedałem jesteś, czy jakimś zdziadziałym metalunem-dżentelmenem?

Ewentualnie zachodzi podejrzenie spierdolonego poczucia humoru u waćpana. A glany są dla brudów, zainwestuj w normalne buty.

Cytat:Mianowicie stoję przed wyborem glanów !
Ja bym to określił jako problem wyboru martensów, co nie zmienia faktu brzmienia powyższego.
Odpowiedz

Bynajmniej nie homo a jak najbardziej hetero ;p Co dalej - hmmm zdziadziały również nie , chyba mój wiek na to nie wskazuje ;d Ale Panowie konkrety ! - Proszę o racjonalne argumenty i propozycje , bo jeszcze nikt słowem nie napomknął mojego problemu . Tongue

To ze chodzę w moro z nogawkami w desantach( niedługo w glanach ) i skórą na ramionach chyba obliguje mnie do zakupu glanów a swoją droga niezmiernie mi się one podobają ;p Konwencjonalne buty nie sa dobre na zime/koncerty/długie chodzenie/ w sumie to nadają się jedynie na przechadzkę po markecie ;p
Odpowiedz

Masz problem? Solo?
Odpowiedz

Owszem w wyborze obuwia . Spodziewałem się takiego przyjęcia, jednak uważam że i na tym forum ludzie chodzą w glanach i mogą coś o nich powiedzieć . Niemniej nie mam zamiaru wchodzić w jakąś dyskusje poza temat bo OFFTOOP TO ZUO ! i zapamiętajcie to ;p

A może przez to że to ZUO tak go lubicie ? Wink
Odpowiedz

lukas_gab napisał(a):Spodziewałem się takiego przyjęci a, jednak uważam że i na tym forum ludzie chodzą w glanach
Jankier lubi glany i kozły.

lukas_gab napisał(a):Niemniej nie mam zamiaru wchodzić w jakąś dyskusje poza temat bo OFFTOOP TO ZUO !
Niemniej wypierdalaj.
Odpowiedz

lukas_gab napisał(a):To ze chodzę w moro z nogawkami w desantach niedługo w glanach

Zawsze mnie bawiło że większość zwolenników militarnego stylu jest zagorzałymi pacyfistami i obsrywa sie na samą myśl o komisji wojskowej.
Odpowiedz

Axel zgadzam się z Tobą w pełnej rozciągłości . Ja z pacyfizmem mam najmniej wspólnego . Pacyfizm prowadzi do zastoju i braku rozwoju . To właśnie siła i egoizm w mniej lub bardziej bezpośredni sposób popycha świat do przodu . Istnienia walczące o swoje . Tak jak to Nietzsche głosił - prawo silniejszej jednostki . Pacyfiści ratując ludzi zaprzeczają temu prawu . Słabe jednostki wciąż egzystują burząc porządek . Na świecie jest za dużo ludzi właśnie przez pacyfistów i chinczyków ;d Optymalna mediana liczby ludzi to ok 4mld , jednak obecna dominanta wynosi notabene ponad 6 mld. co nie jest za dobre .... Ale Panowie glany glany ...
Odpowiedz

lukas_gab napisał(a):Tak jak to Nitsche głosił - prawo silniejszej jednostki .
Kto, przepraszam? Co głosił?
Słoma ci z glanów wystaje, koleś.

To po pierwsze.
Po drugie - ile masz lat? 10? Sam sobie butów nie potrafisz wybrać? Idź do sklepu z kolegą, dziewczyną, zapytaj mamy, ale błagam - zupełnie niewulgarnie - nie chwal się, że dostałeś od starych na nowe kamasze. Zwłaszcza, że wybrałeś dwa najbardziej chujowe wzory martensów.
Odpowiedz

Nietzsche Nietzsche . Mój błąd , przepraszam nie chciało mi się szukać i błędnie uwierzyłem swej percepcji . Lat masz 18 drogi Panie , a co do chwalenia się - nie ma czym , a nawet jak bym chciał sa na to inne sposoby ale pytanie - po co ? Tym bardziej , ze i tak nikt z forumowiczów mnie nie zna ... Owszem wyboru dokonam sam , jednak chciałem poznać opinie innych "userów" glanów - nie zaprzeczysz chyba ze nie po te jest forum dyskusyjne - żeby prowadzić dysputy i wymieniać sie poglądami ?

A jeśli chodzi o wzór - każdy ma swój gust. Mi te właśnie odpowiadają . A może Ty przedstawisz swój pogląd i model buta który Tobie się podoba ? Bo jeszcze nie nawiązałeś konkretnie do tego ze wybieram nieładne buty - nie przedstawiłeś jakie w Twoim mniemaniu są ładne ;p
Odpowiedz

Na drugi raz spróbuj uwierzyć wiedzy i nie wypowiadać się na temat, na który nie masz pojęcia, chłopie (ewentualnie sprawdź poprawność nazwiska w zeszycie do j. polskiego z ostatniej lekcji i nie udawaj, że wiesz o co chodzi). Faktycznie skup się na wybieraniu glanów, a nie filozofii. Drugi temat proponuję założyć n/t wyboru ładniejszej naszywki tudzież koszulki. Nie będę ci się również zwierzał z preferowanego obuwia, bo słaby z ciebie partner do rozmowy.

Have fun, loser.

Kurwa, dysputy chce prowadzić, no błagam... Crying or Very Sad
Odpowiedz

Dysputa kolego to inaczej polemika ;p Nie podałes argumentu podważającego moje zainteresowanie filozofią , ale proszę jestem otwarty na dyskusje poglądową - chętnie porozmawiam , a i proszę przedstaw mi powód tego że mój pogląd nie jest słuszny ? Faktem jest ze z czasem sam go wykreowałem a i jakby niebyło władza silnej jednostki i nieprzetrwanie słabej prowadzi do stworzenia świata który w koncu by prawidłowo funkcjonował . Popatrz teraz od *uja wojen i nieporządku . Jak by ktoś wszystkich chwycił za *upe i wstrząsnął był by ład , może i część ludzi by umarła jednak dając innym szanse na jako takie życie - przecież wszystko wymaga ofiar , jak i w życiu słabszy przegrywa na korzyść mocniejszego .
Odpowiedz

lukas_gab napisał(a):Dysputa kolego to inaczej polemika ;p
No co ty nie powiesz, poważnie? O stary, jaki ja głupi jestem Sad.

Skończ pierdolić, mów do ręki, kreatorze poglądów filozoficznych.
Odpowiedz