teledyski obu tych bandów wydaje mi się, że są trochę podobne...(krew, nagie panny,...)
- Liczba postów:
- 164
- Liczba wątków:
- 9
- Reputacja:
-
0
MAM I JEDNYCH I DRUGICH WSZYSTKIE PŁYTY, ALE KAZDEJ SŁUCHAŁEM TLKO 1 RAZ NIE PODOBA MI SIĘ POWIEM WIĘCEJ TO GÓWNO
CP/DP
- Liczba postów:
- 300
- Liczba wątków:
- 9
- Reputacja:
-
0
mnie przypadają do gustu najbardziej 2 pierwsze dzieła, potem mała dawka plastiku aż do Spiritual, które ostatnie toleruję, DCA to już tragedia, maks plastiku i kiczu
większość nowopowstałych kinder metali w tej chwili wychowuje się na tej zbuczastej płycie hyh jak dla mnie to smutne, dochodzi do tego fakt że Abbath zbłaźnił się występując z nimi - oczywiście na teledysku w ultrakolczastym skórzanym ćwiekowanym stroju, a Shagrath w stylowej evil skurzanej spudniczce
ciekawe czemu opuścił ich Barker (który wcześniej grał w CoF który tak jedziecie) ja na jego miejscu bym został, chyba nie znajdzie lepszego zarobku jaki miał u "plastików"
- Liczba postów:
- 13
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
NO ale to właśnie black metal. Się naczytali o wikingach itp i biegali z jakimś szpadlami bojowymi.
CHyba większość zespołów Bm kiedyś miało taki styl.
:?
- Liczba postów:
- 300
- Liczba wątków:
- 9
- Reputacja:
-
0
nie widziałem takich zabawek u mayhem czy darkthrone, bo black to nie kolczaste zabawki
- Liczba postów:
- 300
- Liczba wątków:
- 9
- Reputacja:
-
0
wąchał zgnilizne i zakopywał rzeczy to tylko Dead który teraz praktycznie jest dead a fenriz z toporkiem nie wygląda tak kiczowato jak dimmusy np na teledysko do "progenies of great apocalypse" gdzie osiągnęli szczyt kiczu, poza tym fenriz jak przypuszczam latał umalowany z tym toporkiem nie tylko do zdjęć
podobnie Varg czy Bard Faust nie mordowali do sesji zdjęciowych, z pewnością do tych celów także nie palili kościołów
co do ćwieków to punki też je noszą, widziałem je także u jakiś dyskotekowych kurew (co prawda z wymiany niemieckiej ale fakt faktem)
- Liczba postów:
- 13
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Nie wiem nie bywam na dyskotekach, ale chyba te panie nie biegają z biało czarnymi ryjami i krzyżykami na klatach, maczugami, toporami itp.
(Widziałem więcej zdięć Fenriza z Piwem niż z toporem)
Jednak to nie zmienia faktu że kolesie też się tak ubierali.Teledysk Dimmu z ostatniej płyty jest kiczowy prawda, ale teledyski do Mourning Palace i Spellbound troche inaczej wygląją... Prawdopodobnie gdyby Euronymous jeszcze żył a Varg nie siedział w więzieniu to by aktualnie wszytko inaczej wyglądało
- Liczba postów:
- 13
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Wogule Dimmu MOrduje na sesjach zdięciochy ?
MOże chodz ci o okładki z Spiritual Darkness ?
No to tam mają inne stroje niż w DCA...
Jeśli chodzi o to palenie kościołow to już jakieś poruszanie tamatu ,,Black Circle'' czy jak kto woli ,,inner circle''. A jego skład domyślam się że znasz ... a ci panowie raczje występowali w ,,plastikowych'' strojach