Credki były...Moze czas na Dimmu Borgir? -
Hethell - 10-16-2004
Co wlasciwie sadzicie o tym zespole? Wiele osób porownuje je do Credek co moim zdaniem jest krzywdzace (dla norwegów).Z ich dyskografii lubie wlasciwie 3 albumy. W tym naprawde chyle czola przed ''Stormblast''.Ktora jest moim zdaniem jedna z najlepszych plyt blackowych.Wiec co na ich temat powiecie?
Hethell
-
Nightal - 10-16-2004
For All Tid, Stormblast i Enthrone mogę posłuchać dla relaksu... reszta płyt wogóle mnie nie interesuje.
Moim skromnym zdaniem porównywanie Dimmu do jakiejkolwiek innej grupy jest krzywdzące... dla tej kapeli od której ich porównują... a z Kredkami nie mają nic wspólnego poza równie wysoką popularnością na rynku muzycznym.
-
Krolik - 10-16-2004
Ten zespół miał naprawde tylko jedna chujową płyte, a mianowicie Spiritual black dimensons...
Nowe produkcje (puritanical.. i death cult) mimo, iż moze nie są tak mroczne i surowe (bla bla bla) jak wczesne produkcje to jednak zamysł artystyczny jak i jego wykonanie przebija wszystko co zespół stworzył do tej pory...
p.s porównania do cof doprawdy muszą byc dla nich krzywdzące...
-
Dżemik - 10-16-2004
No coz.. Ja slucham zarowno Kredek jak i Dimmu..
Najgorsza plytka? Spiritual.. DCA tez mnie troszke zawiodlo.. Mam plytke na polce.. sluchalem jej wielokrotnie.. a mimo to nie bardzo kojarze poszczegolne utwory..
Najlepszy krazek? Zdecydowanie Enthrone..
- Anonymous - 10-16-2004
Dimmu Borgir to świetny symfoniczny black. Najlepsza płyta to: ENTHRONE DARKNES TRIUMPHANT, ale DEATH CULT ARMAGEDDON wcale nie jest gorszy, jak i reszta płyt.

. DB to jeden z moich ulubionych zespołów black
-
MasterGrucha - 10-16-2004
Przyznam się że przesłuchałem tylko 3 płytki (Deatch Cult Armageddon, Puritanical Euphoric Misanthropia i Enthrone Darkness Triumphant). Najbardziej podobała mi się Enthrone Darkness Triumphant.
Zespół gra wspaniałą ciężką black metalową muzykę; agresywne brzmienie gitar świetnie połączone ze klimatycznymi partiami klawiszowymi.
Co do wokalu - głos Shagratha może nie jest szczególnie oryginalny (jest typowo blackmetalowy) ale trzeba przyznać że Shagrath jest idealnym wokalistą dla tego zespołu.
No i członkowie zespołu mają zajebiste kostiumy
- Anonymous - 10-17-2004
MasterGrucha napisał(a):No i członkowie zespołu mają zajebiste kostiumy 
jak się ma kasę to się ma prawie wszystko...

najlepsze mają te pieszczochy na przedramieniach i na goleniach
-
Naz - 10-17-2004
Ostatnia płyta Dimmu (wg mnie) została stworzona w baaardzo dużej mierze dla pieniędzy. Wystarczy spojżeć na samą oprawę graficzną płyty. Widze ją kategoriami "Mamy wielki pentagram i pełno ćwieków, kupcie nas". Nie wiem jak Wy to widzicie, ale to moje zdanie. Muzyke DM bardzo lubie. Cover "Satan My Master" rządzi
-
Pimpuś - 10-17-2004
Dimmki są naprawde dobre i przyjemnie mi się ich słucha

A przyrównanie ich do Kredek to jednak to jednak jest krzywdzące.
-
Dżemik - 10-17-2004
Naz napisał(a):Ostatnia płyta Dimmu (wg mnie) została stworzona w baaardzo dużej mierze dla pieniędzy. Wystarczy spojżeć na samą oprawę graficzną płyty. Widze ją kategoriami "Mamy wielki pentagram i pełno ćwieków, kupcie nas..
Jakby nie patrzec.. Dimmu taka filozofie mial juz z czasow For All Tid.. =P
-
MasterGrucha - 10-17-2004
Dżemik napisał(a):Naz napisał(a):Ostatnia płyta Dimmu (wg mnie) została stworzona w baaardzo dużej mierze dla pieniędzy. Wystarczy spojżeć na samą oprawę graficzną płyty. Widze ją kategoriami "Mamy wielki pentagram i pełno ćwieków, kupcie nas..
Jakby nie patrzec.. Dimmu taka filozofie mial juz z czasow For All Tid.. =P
Taką filozofie ma większość zespołów black metalowych... (w mojej opinii)
-
Dżemik - 10-17-2004
Racja =] Za to (?) kochamy black.. =)
-
Hethell - 10-17-2004
Jeszcze za te śliczniusi-milusi makijarze w dalmatyńczyka
Hethell
-
salai - 10-18-2004

W kredkach najbardziej podoba mi się nie tylko muza ale też zajebiste teledyski (krew, seks i brutalność!).
-
MasterGrucha - 10-18-2004
salai napisał(a):
W kredkach najbardziej podoba mi się nie tylko muza ale też zajebiste teledyski (krew, seks i brutalność!).
A teledyski Dimmu to niby jakie są ??