• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Credki były...Moze czas na Dimmu Borgir?

teledyski obu tych bandów wydaje mi się, że są trochę podobne...(krew, nagie panny,...)
Odpowiedz

kiedy słucham Dimmu Borgir to po plecach przechodźą mi ciarki i mam dreszcze... ale ja to lubie Smile lubie jak mnie coś przeraża Big Grin
Odpowiedz

znam tylko Death Cult Armageddon, ale płytka mi się podoba :]. Wokal rzeczywiście jest mało odkrywczy, ale podobają mi się wstawki śpiewane przez innego z zespołu... gitarzysta chyba czy basista, nie jestem pewna. Szkoda ze tylko w jednym kawalku Tongue. No i osobiście wolę bardziej melodyjne granie, dodatek symfonii nie zaszkodzi od brudnego blacku Wink
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

MAM I JEDNYCH I DRUGICH WSZYSTKIE PŁYTY, ALE KAZDEJ SŁUCHAŁEM TLKO 1 RAZ NIE PODOBA MI SIĘ POWIEM WIĘCEJ TO GÓWNO
CP/DP
Odpowiedz

Piorun napisał(a):MAM I JEDNYCH I DRUGICH WSZYSTKIE PŁYTY, ALE KAZDEJ SŁUCHAŁEM TLKO 1 RAZ NIE PODOBA MI SIĘ POWIEM WIĘCEJ TO GÓWNO
zapewne mp3-jki, albo od ruskich Angry
mi się tam podoba
Odpowiedz

mnie przypadają do gustu najbardziej 2 pierwsze dzieła, potem mała dawka plastiku aż do Spiritual, które ostatnie toleruję, DCA to już tragedia, maks plastiku i kiczu

większość nowopowstałych kinder metali w tej chwili wychowuje się na tej zbuczastej płycie hyh jak dla mnie to smutne, dochodzi do tego fakt że Abbath zbłaźnił się występując z nimi - oczywiście na teledysku w ultrakolczastym skórzanym ćwiekowanym stroju, a Shagrath w stylowej evil skurzanej spudniczce

ciekawe czemu opuścił ich Barker (który wcześniej grał w CoF który tak jedziecie) ja na jego miejscu bym został, chyba nie znajdzie lepszego zarobku jaki miał u "plastików"
Odpowiedz

Hmm , Ja osobiście wole dimmu. Ogulnie mało kredek słuchałem. I jak wspomniano tam wyskok to Barker grał w CoF. A z dimmu to słyszałem że go wykopali. Dla czego ? A Hgw ... <były pogłoski że chłopak nie z norwegi i to dla tego, ale nie wnikam ...> Evil or Very Mad
Ogulnie nie wiem o co łazi z tym ,,plastikiem''.
NIe wiem czy lubicie Immortal... ale w pewnym wywiadzie udzielonym do filmu dokumentalengo ,,666 at calling death'' o death i black, mówią że black metal to min.:
Skóra , ćwieki i ta fikuśan farba < war paint i corpse paint> i wogule takie dajery, ale co tam może się chłopaki nie znają ... w KOńcu się rozpadli :?
Odpowiedz

Immortal zawsze mnie bawił Smile szczególnie teledysk do "Blaskyrh" i zbliżenie krzywych zębów Abbatha Smile

a plastik to otwarte udawanie i przesadny kicz, np te ultrakolczaste ubranka albo sesje zdjęciowe ze strasznyyyyyymi maczugami mieczami i toporkami
Odpowiedz

NO ale to właśnie black metal. Się naczytali o wikingach itp i biegali z jakimś szpadlami bojowymi.
CHyba większość zespołów Bm kiedyś miało taki styl.
:?
Odpowiedz

nie widziałem takich zabawek u mayhem czy darkthrone, bo black to nie kolczaste zabawki
Odpowiedz

Fakt Faktem, Mayhem to sobie tylko ryje malowali, wąchali zdechłę kruki w torebkach i grzebali ciuchy w ziemi przed koncertami.
No ale to chyba też dość ,,nietypowe''. A co do Darkthrona to widziałem FOty Fenriza wymalowanego i z jakimiś bajerami ... min Toporem za pasem Confusedhock:
A Nocturno tez tam kilka razy z branzoletami jak jeżozwierze widziałem.
Masz racje że Black metal to nie tylko jakieś ćwieki itp. ale to właśnie wyróżniało i chyba nadal wyróżnia ten styl muzyki.
Odpowiedz

wąchał zgnilizne i zakopywał rzeczy to tylko Dead który teraz praktycznie jest dead a fenriz z toporkiem nie wygląda tak kiczowato jak dimmusy np na teledysko do "progenies of great apocalypse" gdzie osiągnęli szczyt kiczu, poza tym fenriz jak przypuszczam latał umalowany z tym toporkiem nie tylko do zdjęć

podobnie Varg czy Bard Faust nie mordowali do sesji zdjęciowych, z pewnością do tych celów także nie palili kościołów

co do ćwieków to punki też je noszą, widziałem je także u jakiś dyskotekowych kurew (co prawda z wymiany niemieckiej ale fakt faktem)
Odpowiedz

Nie wiem nie bywam na dyskotekach, ale chyba te panie nie biegają z biało czarnymi ryjami i krzyżykami na klatach, maczugami, toporami itp.
(Widziałem więcej zdięć Fenriza z Piwem niż z toporem)
Jednak to nie zmienia faktu że kolesie też się tak ubierali.Teledysk Dimmu z ostatniej płyty jest kiczowy prawda, ale teledyski do Mourning Palace i Spellbound troche inaczej wygląją... Prawdopodobnie gdyby Euronymous jeszcze żył a Varg nie siedział w więzieniu to by aktualnie wszytko inaczej wyglądało
Odpowiedz

Wogule Dimmu MOrduje na sesjach zdięciochy ?
MOże chodz ci o okładki z Spiritual Darkness ?
No to tam mają inne stroje niż w DCA...
Jeśli chodzi o to palenie kościołow to już jakieś poruszanie tamatu ,,Black Circle'' czy jak kto woli ,,inner circle''. A jego skład domyślam się że znasz ... a ci panowie raczje występowali w ,,plastikowych'' strojach
Odpowiedz

chodziło mi o to że dimmu lata z maczugami na zdjęciach a normalnie ich nie stosuje Smile a tamci panowie owszem zdażało im się
Odpowiedz