• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

co czytacie?????????

Bogusław Wołoszański - ,,Ten okrutny wiek" - POLECAM!
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

Necro Desecrator napisał(a):Bogusław Wołoszański - ,,Ten okrutny wiek" - POLECAM!

Mądrze prawi. Też czytałem, bardzo dobra rzecz. Doskonały przykład, że historia wcale nie jest taka nudna jak się niektórym wydaje.
"Marysia mała pierdolca miała, pierdolca jasnego jak śnieg.
Gdziekolwiek biegła Marysia mała, pierdolec rozsadzał jej łeb..."
Odpowiedz

Tuomasss napisał(a):Wertera czytałem co drugą, czy co trzecią stronę. Z tego powodu za pierwszym razem umknął mi moment samobójstwa Laughing . Musałem potem jeszcze raz końcókwkę przeczytać. :? Smuta okrutna ta książka.
Ja nie wytrwałem do końca. Z Goethego dobry był "Faust".
Odpowiedz

jeśli chodzi o wertera to wogule nie czytałem nie lubie lektur szkolnych i je bojkotuje przymusowi czytania lektur szkolnych mówimy stanowcze nie Laughing
za to książki czytane dla przyjemności to inna sprawa
jedną lekturą którą przeczytałem bo mnie ciekawiła była dżuma mi się podobała co wy na to??
Odpowiedz

Dżuma książka genialną jest, nie inaczej. Naprawdę doskonała rzecz, świetnie napisana, czyta się bez bólu. Jedna z najlpeszych lektur w liceum.
Odpowiedz

Program telewizyjny w toalecie...
Ej, czy tylko ja mam czytelnię w kiblu??
Odpowiedz

no cos Ty- to jedyne miejsce w ktorym nikt nie przeszkadza mi w lekturze ulubionego czasopisma Big Grin
Live Like An Angel, Die Like A Devil
Odpowiedz

To dobrze, bo myślałem że stanowie jakąś jednoosobową mniejszość narodową! Tongue
Odpowiedz

Nivo napisał(a):To dobrze, bo myślałem że stanowie jakąś jednoosobową mniejszość narodową! Tongue

Może jest to mniejszość, ale za to dość liczna (kibel jest najlepszym miejscem do czytania,dopóki ktoś się nie zacznie dobijać do drzwi Laughing ).
See You At The Bitter End...
Odpowiedz

Ajana napisał(a):
Nivo napisał(a):To dobrze, bo myślałem że stanowie jakąś jednoosobową mniejszość narodową! Tongue

Może jest to mniejszość, ale za to dość liczna (kibel jest najlepszym miejscem do czytania,dopóki ktoś się nie zacznie dobijać do drzwi Laughing ).

to kobiety tez tam maja czytelnie? Surprised
Odpowiedz

Kurde, myślałem że czytanie w kiblu to typowo męskie zajęcie Smile . No, ale cóż, człowiek całe życie się uczy, a głupi umiera.

Aaa, jeszcze w wannie lubie czytać i słuchac muzyki Tongue
Odpowiedz

Lech napisał(a):
Ajana napisał(a):

No jasne, że mają.
Big Grin
See You At The Bitter End...
Odpowiedz

Ajana napisał(a):
Lech napisał(a):
Ajana napisał(a):

No jasne, że mają.
Big Grin

wszak to nie do pomyslenia, ale coz- rownouprawnienie mamy zdaje sie Tongue swoja droga facet na kiblu z gazeta w lapie to cos naturalnego, kobieta w tej sytuacji wygladalaby co najmniej nieporadnie Laughing
Odpowiedz

Cytat: Kurde, myślałem że czytanie w kiblu to typowo męskie zajęcie
oj, nie powiedzialabym Big Grin kible to jedyne miejsce gdzie mozna spokojnie poczytac

a wracajac do tematu - z gazet ostatnio zaczytuje sie w ozonie - to chyba zasluga dodatku siarkazm -rozwala mnie czasem..

a z ksiunżek to męcze "the short tales" a. e. poe'a w oryginale - skoncze zapewne za dwa lata z moimi zrozumieniem ang Laughing Laughing Laughing
Odpowiedz

No i przeczytałam"Lot nad kukułczym gniazdem". Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Bez wątpienia jest to jedna z lepszych powieści, jakie dane mi było przeczytać. Świetna fabuła (akcja dzieje się w zakładzie psychiatrycznym) Trafia tam McMurphy, szuler i awanturnik, który udaje wariata, aby uniknąć odsiadki. Na miejscu poznaje grono pacjentów, terroryzowanych przez Wielką Oddziałową. Postanawia im pomóc, i przy okazji wzbogacić się ich kosztem. Kończy tragicznie. Cała historia opowiedziana jest z perspektywy jednego z pacjentów. Dużo zaskakujących zwrotów akcji, humoru, "chorych" opisów (ponoć Kessey był pod wpływem LSD gdy opisywał wizje pacjentów). Powieść pozwala spojrzeć na ten problem z różnych perspektyw. I choć kończy się tragicznie, pozostaje odrobina nadzieii na odmianę losu. Polecam.
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości