- Liczba postów:
- 1,995
- Liczba wątków:
- 32
- Reputacja:
-
0
Wczoraj skończyłem "Cień wiatru", wspaniała powieść, nie sądziłem, że książka może trzymać w napięciu przez 150/200 stron z tą samą siłą. I chyba pierwszy raz w życiu naprawdę przeżywałem jej akcję wraz z bohaterem, drżałem o niego i jego bliskich i naprawdę znienawidziłem inspektora Fumero. Polecam gorąco.
- Liczba postów:
- 382
- Liczba wątków:
- 23
- Reputacja:
-
0
Ja wnikam w "Karuzelę z herosami" Raczka. Książka dla ludzi, którzy interesują się innymi ludźmi (zbiór 57 wywiadów i sylwetek) i mają mało czasu (rozdziały mają po max 10 stron).
Dość ciekawie się czyta.
- Liczba postów:
- 179
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
"Martwe dziwki ida do nieba" Donata Szyllera.
fenomenalna

tylko ciezko ja jednoznacznie sklasyfikowac. polaczenie fantastyki i absurdu prawdziwej <polskiej> rzeczywistosci. ani chwili nudy za to banan na ryju przez caly czas ;P
"We all fall down,together
Ashes to ashes as we burn this fucker down"
- Liczba postów:
- 147
- Liczba wątków:
- 4
- Reputacja:
-
0
Wczoraj dostałem od chrzestnej Pachnidło i zamierzam przeczytać, bo ponoć dobra to książka. Mam wogóle do przeczytania tyle, że sam nie wiem, od czego zacząć : Wesele, Panią Bovary wypadałoby skończyć, przymieżałem się do Marcela Prousta i do skończenia Lalki i Dekameronu, ale chyba nie prędko ;]
- Liczba postów:
- 3,016
- Liczba wątków:
- 65
- Reputacja:
-
0
Za trzy dni wychodzi "Trzynaście" Świetlickiego. Tym razem mistrza spotka nieludzka kara i będzie musiał uciekać z Krakowa Do Warszawy.
- Liczba postów:
- 382
- Liczba wątków:
- 23
- Reputacja:
-
0
"Lalkę" Prusa? Wielo mówi, że to shit ale mi się podobało.
- Liczba postów:
- 2,081
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
No jaha, że shit. "Faust", "Boska Komedia" czy "Mistrz i Małgorzata" to przecież ten shit jakich mało.
- Liczba postów:
- 1,732
- Liczba wątków:
- 29
- Reputacja:
-
0
Obecnie nic brak czasu ...
It rained, but we cheered ...
- Liczba postów:
- 267
- Liczba wątków:
- 4
- Reputacja:
-
0
Komiksy... dokładnie Thorgal
Strasznie wciąga... mam całą kolekcje... część komiksy, a część e-booki...
Drifting
In the Air
Above a Cold Lake...
- Liczba postów:
- 382
- Liczba wątków:
- 23
- Reputacja:
-
0
Ostatnio przeczytałem "Heban" Kapuścińskiego, nie znam za wiele jego książek, ale ta podeszła mi najmniej. Nie interesuje się Afryką, a cała książka jest na ten temat. Dla będących w temacie na pewno dobra pozycja.
Obecnie czytam "Trzecie zapiski na pudełku od zapałek" Umberta Eco. Ciekawy zbiorek felietonów, niestety strasznie krótki, zaledwie 125 stron. Mimo wszystko warto zajrzeć.