• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Behemoth

Jestem w trakcie entego odsłuchiwania The Apostasy. Płyta zabija ciężarem i potęgą. Inferno przechodzi samego siebie, Nergal bawi się growlem i gitarą. Słychać, że eksperymentują. No i powrót do chórów przywodzących na myśl blackowe korzenie kapeli.

Fajnie też 'opakowali' płytę. Podoba mi się pomysł z tym 'pokrowcem' i plakatem wewnątrz.
Odpowiedz

Jednak nie lubię tych teledysków, fonetycznie parodiujących wykonanie utworu.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

Eulogy napisał(a):Jestem w trakcie entego odsłuchiwania The Apostasy. Płyta zabija ciężarem i potęgą. Inferno przechodzi samego siebie, Nergal bawi się growlem i gitarą. Słychać, że eksperymentują. No i powrót do chórów przywodzących na myśl blackowe korzenie kapeli.

Bo ja wiem czy ona aż taka ciężka jest. Jest zajebista, bębny brzmią super, wokal brutalny, sporo ciekawych elementów ale z tą ciężkością to IMO troszeczkę przesada.
Odpowiedz

Nie rozumiem w ogóle skąd te zachwyty nad Apostasy. To dobra płyta ,ale nic wiecej. Żadna rewelacja.
[Obrazek: gieksaflaga2.gif]
Odpowiedz

Poczytałem sobie temat o Behemothcie, od pierwszych stron, posty z 2004 roku. Cholera, tyle co ja się uśmiałem, to moje Smile. Kvlt normalnie i mrok prawdziwych bleków, którzy psioczą na Nergala i jego odejście od rzekomych ideałów. Wolę posłuchać zajebiście technicznej muzy, niż wyziewów kolejnego zidealizowanego trolla z lasu Wink. Wybaczcie, ale póki Behemoth kopie dupy muzyką, nie ma się co czepiać. Jak ktoś chce ideologii, to niech się do partii politycznej zapisze.

Swój zachwyt nad Apostasy mogę uargumentować w ten sposób, że po prostu w tym roku na rynku metalowym nic potężniejszego nie wyszło. Nile mnie zawiodło, jak i parę innych kapel DM, za to 'pozer' Darski odklepał świetną robotę - przebili Demigod, a to na pewno nie było łatwe.

No, a teraz byle do jesieni. Czekamy na nowe Meshuggah :>.
Odpowiedz

Eulogy napisał(a):Swój zachwyt nad Apostasy mogę uargumentować w ten sposób, że po prostu w tym roku na rynku metalowym nic potężniejszego nie wyszło.
Zapodaj nowego Nile, brzmieniowo nie zostawia na Apostasy suchej nitki. Behemoth brzmi przy tym jaj pierd komara.Albo też nowy Immolation,o!
Eulogy napisał(a):przebili Demigod, a to na pewno nie było łatwe.
Demigod to akurat BARDZO PRZECIETNY , żeby nie powiedzieć nudny album.
Odpowiedz

Gust i rów w dupie każdy ma swój, jak dla mnie panowie z Nile nagrali płytę przeciętną, jak na ich poziom. Za Immolation nigdy nie przepadałem. Wolę zarzucić sobie NIESTETY rozwiązane Yattering.
Odpowiedz

Eulogy napisał(a):Wybaczcie, ale póki Behemoth kopie dupy muzyką, nie ma się co czepiać. Jak ktoś chce ideologii, to niech się do partii politycznej zapisze.
a kopie?
Odpowiedz

A kopie.
Odpowiedz

Eulogy napisał(a):Wolę posłuchać zajebiście technicznej muzy, niż wyziewów kolejnego zidealizowanego trolla z lasu .

Ja wole wyziewy trolla z lasu , przykro mi ;]. Ale to dlatego ,ze za Death Metalem ogolno pojętym nie przepadam a Nerguś obecnie w takich rojenach raczej sie porusza.

Inna bajka ,że Nergal sam kiedyś psioczył na kapele death metalowe ,że pozery i tak dalej ,a teraz sam zarabia na tym grube pieniądze.

Inna bajka ,ze miał wtedy na oko 16 lat.

Ogolnie ideologie mozna rozbić o kant dupy ale black metal jest takim gatunkiem gdzie jest ona dość ważna (IMO żeby był black metal najpierw musi być chęć przekazania ZUA i negatywnej energii czy innych dziwnych patologicznych wartości Tongue). Inna bajka ,że nawet w póxniejszym behemocie deklaruje sie jako satanista, póxniej jako jakis poganin nawiązujacy do pogańskich egipsich kultów. A chuj go wie. Nie robi złej muzyki i nie mamy się pod tym względem czego wstydzić. Ostatni onawet w ameryce na liste billboardu wskoczył ;]. Żeby MUZYKÓW takich jak on było wiecej. Bo na moje to by ludzie tak nie psioczyli jakby nie miał coś z banią.

Jebać to w sumie. Slucham najnowszego Ministry i zjada takiego behemotha to na śniadanie Big Grin
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

Sobota napisał(a):Żeby MUZYKÓW takich jak on było wiecej. Bo na moje to by ludzie tak nie psioczyli jakby nie miał coś z banią.
Szczerze mówiąc to sram na to czy ma coś z banią, czy nie. W związek małżeński, tudzież konkubinat nie mam zamiaru z nim wchodzić. Dla mnie może sobie jeść swoje coty, zagryzająć surowym mięsem świeżo ubitego Chrześcijanina, równie dobrze jak i chodzić co niedziela do kościoła, byleby grał porządnie, czyli robił to, co robi.

BTW - swego czasu spotkałem się z najazdami na Petera. A dlaczego ? A dlatego, że poszła plotka iż posyła swojego pierworodnego do pierwszej komunii. Padłem i długo wstać nie mogłem Smile.
Czasem ludzie w swoich trÓizmach są komiczni.

Idę o zakład, że przed kompem siędzą w korpspejntingu i warczą na mamę.

A nowe Ministry to majstersztyk.
Odpowiedz

Jeżeli ktoś psioczy na kościół i ogólnie deklaruje się jako przeciwnik katolicyzmu ,a posyla swojego dzieciaka do komunii to nie jest człowiekiem wiarygodnym. Nie ważne jakim jest muzykiem, ale traci jako człowiek w moich oczach (i nie dlatego ,ze poslal dzieciaka do komunii ,ale dlatego ,ze jest hipokrytą).
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

Jest coś takiego jak image sceniczny i życie poza sceną, to raz. Nie wymagajmy od, np. black metalowców, żeby biegali do sklepu w pieszczochach i corpse paintingu, zrywając po drodze koloratki napotkanym księżom. Czasem trzeba potrafić rozgraniczyć życie od sztuki.

A dwa - to że, dajmy na to, ojciec jest przeciwnikiem katolicyzmu, ateistą, czy innym buddystą, nie oznacza, że automatycznie dzieciak musi to po nim przejąć. Nie zapominaj o tym, że Peter może mieć żonę o innych poglądach.

I sorry za OT, temat o Behemoth'cie, a wyszła gadka o Peterze... chociaż w sumie to samo się ma do rzekomej pozy Nergala.
Odpowiedz

Hm, wydaje mi sie ze na tym forum nie trzeba przepraszać za offtopy.
Odpowiedz

Eulogy napisał(a):trzeba potrafić rozgraniczyć życie od sztuki.

W takiej postawie czuc pozerstwo.

Eulogy napisał(a):Nie zapominaj o tym, że Peter może mieć żonę o innych poglądach.

Tolerancja nie jest trve. Jakby zona miala inne poglady to powinien jej przyjebac zeby mu nie fikala z innymi pogladami.

Nie inaczej!
Odpowiedz