05-27-2005, 01:02 PM
Przeciez nie mowilem ze jest..
Jest rownie dobry.. :]
Jest rownie dobry.. :]
![[Obrazek: avatar0cn.jpg]](http://img277.imageshack.us/img277/3862/avatar0cn.jpg)
Dżemik napisał(a):Patyk napisał(a):Dżemik napisał(a):Nu.. Wirtuozeria, nowatorskie brzmienia, rozwlekle utwory, czesto przekombinowane granie.. Ogolnie- bardziej ambitna muzyka..
Do prog death to zaliczylbym raczej twory typu Xenomorph, Dominium, Bright Ophidia, czy Tenebris.. Nawet Pestilence i Cynic.. Ale Behemotha?
Uzytkownikownik canibal mowiac o progresji w kawalkach Behemoth mial zapewne na mysli rozwoj zespolu, a trzeba przyznac ze ostatnio zespol nie odcina kuponow i z kazda plyta mozna znalezc cos nowego, zreszta progresywna muza takze tym sie charakteryzuje- progressive z angielskiego to rozwoj, krok naprzod, to moje zdanie.
Ok.. Ale progresywne granie w tym sensie oznacza, ze sami wymyslamy nowy styl i wyznaczamy kierunek w ktorym kapelka ma podazyc.. A Demigod to wypisz, wymaluj- Nile (i bardzo dobrze zreszta)..
Bo jesli progres= zmiana stylu grania, to kazda jedna kapela (oprocz pure bm) jest prog metalem..
(mam nadzieje ze da sie ten belkot zrozumiec ;p)
ReTuRn napisał(a):Jezu- progresywny to jest zespol gurujacy komplikacja muzyczno- rytmiczna, umiejetnosciami muzykow, nowymi, rewolucyjnymi patentami i nowatorskimi srodkami wyrazu...
Tuomasss napisał(a):mocyMocy?
Tuomasss napisał(a):Jest raczej zupełnie inny. Ale to jest moje zdanie.To, że jest zupełnie inny to oczywiste i niesposób tego niezauważyć. Ale gdyby porównywać to jakiego ma kopa (a o tym przecież pisałeś) to jest słabiutka.
cannibal napisał(a):Moim zdaniem to co gra teraz Behemoth mozna nazwac progresywnym death metalem
Kalin napisał(a):najlepiej wrzucić Behemotha do nu metalu i zaorać! kurvva paranojaWitam co do wokalu to moim zdaniem lepszy był na Zos Kia... niz Demigod dla mnie z prostego wzgledu poniewaz na Zos... wokal jest badziej naturalny i czytelny a na Demigod kilka sciezek nałozonych na siebie nie robi na mnie jakiego wiekszego wrazenia.![]()
A na Demigod Nergal ma zajebisty głos