• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Anathema...

No to witam na forum ; ).
Co do "One Last Goodbye"... Moim zdaniem to spośród wielu świetnych, najbardziej udany utwór Anathemy, a jeszcze bardziej przypadł mi do gustu po usłyszniu na żywo. To naprawdę niesamowity przekaz emocji.
Odpowiedz

Chyba jestem wypaczona muzycznie Wink Nie lubie Anathemy, za to moj brat uwielbia, jedyne co, to podobaja mi sie teksty, ale muzycznie nijak mi to nie lezy Tongue
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Jak to się mówi, gusta i guściki lecz o gustach się nie dyskutuje Wink
Jeden z nas! Głębiej we mnie, w głębi siebie
Chcę przełamać tę ciszę, wzniecić ogień, rozbudzić gniew
Poznaj to co gorzkie
Smutek, łzy, gorycz tych słów
Poczuj gwałtowny podmuch, on jest zwiastunem burzy
Zobacz jak płaczą, jak płaczą miliony
Odpowiedz

Anathema geniusz poprostu. Najbardziej lubię płytkę Alternative 4, ale późniejszymi też nie pogardzę, śliczne.
Taki klimacik, odlecieć można.

Za to "Serenades" z pierwszym wokalistą wogóle mi nie podchodzi :?
Odpowiedz

"Serenades"? W tym momencie słucham z przyjemnością, choć rzeczywiście trudno było się przekonać. Hehehe, obecnemu słuchaczowi Anathemy pewnie trudno uwierzyć, że kiedyś zespół brał udział w takich projektach jak "In the name of Satan - A Tribute To Venom", czy "Slatanic Slaughter II - A tribute to Slayer". Swoją drogą z czystej ciekawości chciałbym usłyszeć wykonane przez nich utwory z tych albumów.
Odpowiedz

a ja się bardzo cieszę, że zmienili wokalistę.
chociaż może kiedyś dorosnę do serenad...
Odpowiedz

Ooo, Anathema Smile Uwielbiam. Najbardziej chyba podoba mi sie plyta The Silent Enigma, cos pieknego, moge tego sluchac i sluchac Smile Ciekawe tez jest Eternity, w ogole wszystkie plyty sa swietne Smile Nie znam tylko Serenades, ale chyba mam to gdzies w domu przegrane, musze sobie posluchac Wink
"...jam jest Lilith, jam jest pierwsza z pierwszych, jam jest Asztarte, Kybele, Hekate, jam jest Rigatona, Epona, Rhiannon, Nocna Klacz, kochanka wiatru.
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "
Odpowiedz

a ja mam nadzieję ich usłyszeć na żywo po raz trzeci Wink na żywo to dopiero niesamowite. Myślałby kto że to taki statyczny zespół. Gdzie tam Big Grin jak grają to aż się gotuje (batonik mi się w plecaku stopił Tongue)
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

Wole ich stary material kiedy jeszcze grali doomowato hehe, najbardziej z tamtego okresu podoba mi sie epka "The Crestfallen".
[Obrazek: 1996_filosofem.jpg]
Odpowiedz

Ja też mam nadzieję, że w tym roku znów usłyszę ich na żywo. Nowa płyta chyba już za kilka miesięcy się pojawi, tak więc może poza Metalmanią, jak już zwykli czynić, zagrają jeszcze kilka razy. Mówiąc szczerze jakoś średnio mnie na Metalmanię ciągnie...
Odpowiedz

mnie pociągnie jak kasa się uzbiera Tongue parę fajnych rzeczy będzie grać.
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

Ja pojechałbym głównie dla Anathemy, choć Moonspell i Therion też lubię i szanuję... Kusi, kusi, ale nie wiem czy w całości wytrzymałbym taką imprezę ;D. Poza tym nie wiem jak byłoby z finansami... Cholera, ale znów z drugiej strony ta perspektywa usłyszenia kilku nowych kawałków na żywo i to przed premierą "Everything" coraz bardziej mnie męczy ;D. Stoję przed wielkim dylematem ;D.
Odpowiedz

Cytat:anathema will release 3 new songs, on i-tunes in april to coincide with their tour supporting finish goth rockers HIM. the three tracks rumoured to be released are..

1 one day
2 everything
3 angels walk among us

there will be official announcements soon.

IMPORTANT!

as the band is without a record deal and without any financial backing to record an album, we respectfully ask all our fans to go to the i-tunes site and pay for the songs.

THIS IS VERY IMPORTANT! as you will be directly supporting the band at a difficult time, and your money will go towards paying for anathema to record an album this year.

we need your help.

if you want to be a true fan and help the band directly, instead of helping record companies... do not copy these songs from your friends! go to i-tunes on april 18th and buy them. the price is very cheap!

best wishes

anathema

info z oficjalnej strony zespołu
Odpowiedz

Czytałem to na forum Anathemy. To i jakieś bzdurne pomysły ze zmianą na nazwy na "we are anathema" nie nastrajają zbyt optymistycznie. Źle się dzieje.
Odpowiedz

Coś o "we are anathema" też mi się obiło o uszy.
Najbardziej dziwi mnie fakt, że Anathema nie ma kontraktu płytowego, przecież wydanie ich albumu to dla wytwórni czysty zysk...
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości