• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

A Perfect Circle

DOOMIN napisał(a):No nie mogę znaleźć czasu na przesłuchanie APC! Bo wiadomo że ot tak tegi nie można przesłuchać(przynajmniej ja). Muszę usiąść i się wsłuchać, a jako że non stop słucham Floyd'ów i Toola to nigdy nie mogę sięgnąć po APC. Ale jestem pewien że mi się spodoba-ufam Maynardowi..
Hehehe... Przyznam szczerze, też tak miałem. Trudno było mi się za APC zabrać, ale kiedy to zrobiłem naprawdę się nie zawiodłem. Ba, to jeden z moich ulubionych zespołów. Jest to coś innego niż Tool, ale dla mnie wcale nie gorszego. Z swojej strony mogę Ci więc tylko powiedzieć: nie marnuj czasu i zapoznaj się z muzyką tego zespołu.
Odpowiedz

czy aby a perfect cirlcle to napewno jest rock? Confusedhock: ich ostatnie kawalki chyba podchodza pod cos innego... to tak jaby nowa katatonie nazwac rockiem....
Ból, zaś misterny miał oczęta brwiste,
Pogrążyły się w ciszy i nią pierwsze stały.
Akt brzemię pokorne naznaczał poklaskiem,
Chwaląc trwogi Siewcę, skrwawionego żalem
Odpowiedz

artem napisał(a):czy aby a perfect cirlcle to napewno jest rock? Confusedhock: ich ostatnie kawalki chyba podchodza pod cos innego... to tak jaby nowa katatonie nazwac rockiem....
Ale co konkretnie masz na myśli? Do czego w takim razie zaliczyłbyś utwory z "eMOTIVE"? Takie "Counting Bodies Like Sheep To The Rhythm Of The War Drums" faktycznie od rocka mocno odchodzi, ale nie przesadzajmy mówiąc, że APC zrobiło to na dłuższą metę.
Odpowiedz

Na ogół słucham:
Tool
Guano apes
RHCP
Pink floyd
Meatllica
Wokal)->Kurt Cobain
i wielu innych...
Suck my kiss
Odpowiedz

zwykle spotykalem sie z zaliczaniem apc do doom chodziaz nie jest on w pelni odwzorowaniem tego stylu...
Ból, zaś misterny miał oczęta brwiste,
Pogrążyły się w ciszy i nią pierwsze stały.
Akt brzemię pokorne naznaczał poklaskiem,
Chwaląc trwogi Siewcę, skrwawionego żalem
Odpowiedz

artem napisał(a):zwykle spotykalem sie z zaliczaniem apc do doom chodziaz nie jest on w pelni odwzorowaniem tego stylu...
Jeśli chodzi o klimat do doomowych smętów można by to porównać na pewno, ale muzycznie nijak. Nie ma siły. Przecież to zupełnie inna bajka.
Odpowiedz

Niskie ukłony dla tego zespolu, bo wprost ich uwielbiam. Moja sympatia do APC bierze sie stad, iż graja niepowtarzalnie zroznicowana muzyke, nie upodabniaja sie do nikogo, sa niebanalni i o zgrozo nie sa komercyjni. Podoba mi sie w nich ze potrafia utrzymac piosenke w unikatowym klimacie. Muzyka 8+/10, + za teledyski- extra sa.
Odpowiedz

Jak miło, że ktoś ten temat odkopał... Może będzie okazja podyskutowania na temat APC ; ). Jeśli już bawimy się w ocenianie to ja postawiłbym solidne 9/10, może nawet 9+/10. Taka muzyka to coś w sam raz dla mnie.
Odpowiedz

To muzyka dla wybranych. Muzyka z duszą i głębią. Nie jakiś tam kolejny plastik amerykanski, zeby zarobic, tylko oni robia to, bo kochaja. 0% komercji.
Odpowiedz

Coś w tym jest... W ten sposób chyba na to jeszcze nie patrzyłem. Muzyka dla wybranych... Hmmm... tak, zgadzam się ;]. Ani prosta, ani banalna, ani pusta. Trudno mi powiedzieć, czy rzeczywiście tak to wszystko kochają, obecnie zespół pozostał w zawieszeniu i małe są szanse, że cokolwiek jeszcze nagrają. Mam mimo wszystko nadzieję, że będą jeszcze w stanie się dogadać, by wspólnie coś stworzyć.
Odpowiedz

Tez mam taka ogromna nadzieje [trza sie modlic za nich xdd], chociaz wydaje mi sie, ze jesli juz sie nie reaktywuja, nie bedzie konca swiata, bo wkoncu nagrali kawal dobrej roboty. I tylko dziekowac im za to!
Odpowiedz

Masz rację, z drugiej strony patrząc, gdyby wieli znów się spotkać, ale nagrywać coś na siłę - bez wielkich chęci, to lepiej by sobie odpuścili.
Odpowiedz

Dokladnie. Niech nie popelniaja takiego bledu jak np...metallica ze st anger, chociaz to totalnie inny typ muzyki. APC to muzyka do ktorej samemu musisz dotrzec, nie dostajesz niczego na tacy. To nie jest tak jak z Ich Troje i Pokemonami...
Odpowiedz

Maynard James Keenan zapowiedział koniec działalności grupy A Perfect Circle.

Lider formacji Tool i A Perfect Circle w wywiadzie dla francuskiego pisma "Rock Hard" wyjawił, że druga kapela nie ma już raczej przyszłości. "Sądzę, że to już skończona sprawa" - powiedział wokalista zapytany o plany A Perfect Circle.

źródło: http://muzyka.onet.pl/mr,1309722,wiadomosci.html

W sumie o zakończeniu działalności mówiono już po wydaniu "eMOTIVE", ale nie zmienia to faktu, że cholernie mi się ta wiadomość nie podoba.
Odpowiedz

moim nieskromnym zdaniem APC to rock alternatywny ale znając życie zapewne sie mylę Smile , cięzko to do czegokolwiek zakwalifikować, heh...
ulubiona płya: "Emotive", mimo iż sa na niej same covery (prawie), świenie im wyszedł "Pet" w nowej wersji ^.^
Some say the end is near.

Some say we'll see armageddon soon.

I certainly hope we will.

I sure could use a vacation from this

TOOL - AEnema
Odpowiedz