Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: KURT COBAIN
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Choc slucham metalu,lubie Nirvane,ale Kurt nie zyje 10 lat,a oni robia jakis Box z Live,plytami,z nieopublikowanym materialem...Widac,ze komercja...
A i jeszcze jedno...jak widac na niektorych zdjeciach Kurt ma czerwone wlosy,tak sobie mysle,ze ten Wisniewski-wiesniak zgapil od niego image... 8) Big Grin Laughing Mad Tongue Question Idea
i co taqk wogole o nim sadzicie Question
wyszło dopiero teraz pewnie dlatego że Courtney odpuściła reszcie zespołu, a oni cały ten materiał chcieli już wcześniej wydać. poza tym komercja by to była, gdyby zbierali kase na jakiś odgrzewanych pomysłach i kawałkach, a jeśli się nie myle to na tej składance jest ok 70 wcześniej niepublikowanych utworów. dla fanów nirvany jest to naprawde coś...
... ale z drugiej strony nie ma to jak na śmierci idoli...i pewnie gdyby Kurt żył dalej to tych 70 utworów i tak by nie wydali... Evil or Very Mad
teraz to na kurcie,hendrixie,bobie,cliffowi i wszystkich tych innych nierzyjacych artystach,zarabiaja szmal...wydaja skladanki lub box-y dla fanow i zbieraczy...nie ma co teraz na wszystkim i na kazdym zarabiaja..i to jest wprost ...wprost zalewa krew i sciska watrobe...jak sie na to patrzy...pewnie Kurt sie w grobie przewraca jak patrzy na to co robia...to juz nie muzyka,a komercja,czysta komercja...ja rozumiem plyta,t-shirt jakis gadzet...ale nie komercyjne gowno...

dzieki,pa...
Nie prawda. To, że wydali składanke nie oznacza wcale, że jest ona komercyjna. I wcale nie żerują na zmarłych, bo składanka, mimo iż odświeżona dla fana będzie czymś świetnym.
Jak sama Nirvana była komercyjna to jaka ma być składanka?
Witam na forum!

Z tym "komercyjny" to już niedługo nie będzie się dało wytrzymać. W każdym temacie przewija sie to słowo, jako jakiś totalny argument, obalajacy wszystko w proch...

Z checią kupię sobie albumik, bo jest wiele nieopublikowanych rzeczy, aczkolwiek lepiej by było, gdyby Curt jeszcze żył i tworzył, ale cóż...
Tzn, chciałbym tutaj dodać, że komercyjne, fakt, jest praktycznie wszytsko Big Grin Ta składanka też. Sama Nirvana też. Ale ogólnie, nastąpiło tu pomylenie pojęć, bo ogólnie rzecz biorąc, zamiast komercyjna na zespoły typu LP (etc.) powinno się mówić grający pod publike etc...
nom czekam na odpowiedzi Tongue
Ostatnio zauważyłem wzmożone zainteresowanie Nirvaną... nie mam nic przeciwko ALE Z CZYM DO LUDZI !!!??? Czy wy tez zauważyliście jacy ludzie zaczynają słuchać Nirvany ? Kurt - niestety,ostatnio skomercjalizowany i rozpowszechniony wśród małolat co to są "strasznie złe i zbuntowane". Szkoda go, ze względu na niepotrzebną śmierć jak i te małolaty. Dla mnie Nirvana to muzyka ALE nie tylko... bardzo mądre teksty... czy któraś z tych małolat czytała je kiedyś /jeśli wogóle kapuje język Big Grin/, czy tylko usłyszała Smells'a i już poleciała po koszulkę z Nirvaną ? OTÓŻ TO, LANDRYNKOM MÓWIMY NIE Laughing FUCK IT ! Big Grin Laughing
100% sie zgadzam... Ale miejmy nadzieje, ze przeminie moda na takie "szpanerstwo"... Wychodzi Britney z mody, to ludki chca byc "andergrandowe" i zamiast po hh (straszne gowno) siegaja po Nirvane, ale nic nie czaja z tekstow, a piosenek (poza 2-3, w tym smellsem) wcale nie lubia... Sluchaja, bo "musze byc na czasie"... zaczynam zalowac, ze wydaja tego boxa (a kupie jak uzbieram kasiorke bzw. dostane pod choinke...)
A ja już mówiłem co mnie wnerwia w Nirvanie - że z Kurta robią niewiadomo jakiego boga po tym jak umarł i zdania swojego nie zmienię , a sama Nirvana do mnie nie przemawia muzycznie Confusedhock:
Saul Hudson napisał(a):A ja już mówiłem co mnie wnerwia w Nirvanie - że z Kurta robią niewiadomo jakiego boga po tym jak umarł i zdania swojego nie zmienię , a sama Nirvana do mnie nie przemawia muzycznie Confusedhock:
W 100% się zgadzam. Parę utworów mają niezłych, ale ogólnie jakoś ich nie słucham. Z tego typu muzyki wolę posłuchać innych kapel.
Rozumiem, że Cobain miał wielką charyzmę, ale to co ludzie z niego zrobili to przesada.
Oczywiscie byli jest wielki,ale dla fanow Tongue ja rozumiem texty piosenek np wlasnie Nirvany ,no a "polly" rzeczywiscie madry text "Polly chce krakersa" :? ,ale muzyka mi sie podoba.Kurt ma swietny glos.Nie mowie,ze szaleja za nim,i tak mowie,ale trzeba przyznac,ze glos mial.Nie lubie tez jak niektorzy mowia,ze od Nirvany wszystko sie zaczelo :? ,ze oni tyle zmienili w muzyce,orginalnie byli,muzyka ok,no,ale nie ma ludzi idealnych. Tongue
"..od Nirvany wszystko się zaczeło..." Ja bym powiedział i tak i nie. Tak - Nirvana wyznaczyła nowy kierunek, dodała punkrocowego gazu i popchnęła go do przodu, daj punkt zaczepienia młodym ludziom szukającym drogi, którą będą podążać. Nie - Nirvana na pewno nie zapoczątkowała muzyki, i nie jest jedynym zespołem, który istnieje na świecie... Każdy zawsze będzie miał inne zdanie o Nirvanie i z tym musimy się liczyć :? Pozdrawiam.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10