Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Reise Reise czyli nowy Ramsztajn
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7
slyszal ktos?
jesli tak to chetnie ujrzalbym opinie...mi sie podoba ... troszke zajezdza numetalem choc to w przypadku tej plyty jest jak najbardziej plusem...a moskau to chyba z udzialem tatu nagrywali
Nie miałem jeszcz okazji przesłuchać całej płyty, widziałem dwa kawałki w tv (Amerika, Mein Teil). Musze przyznać że mi się podobało, powiem więcej jak uda mi się skombinować płytkę i przesłuchać całą.

PS. Hair of the dog, wreście się w czymś zgadzamy Smile
Widziałem teledyski i słyszałem tylko Mein Teil i Amerika. Pierwszy z nich jest słaby i monotonny, krótko mówiąc nie podoba mi się. Drugi z kolei jest już trochę lepszy, ale i tak mi nie odpowiada. Moim zdaniem lepszy by był powrót do stylu znanego z Mutter.
Aaa Mutter miodzio ;]

Ale Amerika jest świetna, a zwłaszcza jej przesłanie.
Ciekawe, ciekawe.
coca cola, sometimes war np.?Smile
Robią sobie jaja z USA =] - mi się to podoba.
Jeśli ktoś sobie robi jaja z Usa, to ja muszę to poznać Laughing
MasterGrucha napisał(a):Robią sobie jaja z USA =]

Ja wiem czy jaja, widzę w tym więcej ironi...
powiem ze jestem troszke zaskoczony spodziewalem sie czegos innego plyta Mutter byla doskonala ta zas jakby taka naciagana ogolnie plyta mi sie podoba ale do Mutter sie nie umywa
Skippy: Jak zwał tak zwał Wink. Ironia też jest dobra, szczególnie sok Big Grin
może i przesłanie jest ale jeżeli chodzi o samą muzykę to jest jak dla mnie zbyt prosta, w sumie nigdy nie grali zbyt ambitnie, w większości przeboje "wpadające w ucho" przyznam się że i mnie w ucho wpadły, trochę posiedziały i ewakuowały się drugim po jakimś czasieSmile
Przesłuchałem całą płytę, jest dobra (myślałem że lepsza)...wprawdzie nie to samo co Mutter.
Ale i tak ją polecam.
Rammstein jak Rammstein. Na początku grają nieźle póxniej trochę słabną. Tak jest na każdej płycie Tongue . NIe mniej jednak płyta nawet ciekawa. No i ten akustyczny "Los"...
wg mnie wszystkie plyty RAMMSTEINA (nie rammsztajna) sa po prostu zaglebiste i nie uwazam zeby ktoras byla lepsza od innej. Reise, reise to świetna płyta i w kazdej piosence sa zawarte jakies glebokie przeslanie (tak jak "somethimes war" w "Americe"). Nic i nikt nie zaprzeczy temu, że Rammstein graja na prawde dobra muzyke, oczywiscie dla ludzi, ktorzy moze kilka razy slyszeli ten zespol jest to tylko zwykla rypanka, jednak jezeli sie wglebic w ich cudowne brzmienie, kazdy zda sobie sprawe, ze to cos wiecej...

pozdrawiam wszystkich fanow Rammstein!!!!!!!!
bądź pozdrowiony i ty. mnie najbardziej podoba się płyta herzelied, a nowej jeszcze nie słuchałam. ale niedługo będę mogła coś o niej napisać. pozdrawiam
Stron: 1 2 3 4 5 6 7