Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Manowar
-Master Of The Wind
-Heart Of Steel
-The Crown And The Ring
-Swords In The Wind
Metallica
-Nothing Else Matters
-Turn The Page
-The Unforgiven (I i II)
Iron Maiden
-Blood Brothers...
Jest jeszcze tego trochę ale ograniczę się do tych trzech zespołów... Nie chce mi się tego wszystkiego wypisywać :?
Ogólnie mówiąc jest tego sporo(niekoniecznie
u mnie)
Metallica:"One","Unforgiven","Mama Said","Until it sleeps"
Kat:"Łza dla cieniów minionych"
In flames:"Satelites and astronauts"(oj...jakoś tak

)
i jeszcze kilka ballad black i death metalowych zespołów...
iron maiden: dance of death
green day: boulevard of broken dreams
manowar: the power of thy sword
metallica: sad but true (trv

)
Placebo:Special Needs
Metallica:Nothing Else Mathers
Within Temptation:In Perfect Harmony,Memories
Lacuna Coil:Kiss Of Hades,Stars
L'Ame Immortelle:5 Jahre
qsiarz napisał(a):metallica: sad but true (trv
)
Nie wiedziałem że to ballada

qsiarz napisał(a):iron maiden: dance of death
green day: boulevard of broken dreams
manowar: the power of thy sword
metallica: sad but true (trv
)
1.Od kiedy pieśń "The Power Of Thy Sword" jest balladą?
2.Od kiedy piosenka "Sad But True" jest balladą?
POZERZE!! Założe się że nie słyszałeś żadnej z nich (ManOwaR, IM, Metallica), a jedynie tylko piosenke grin geja
Fuck you, eat shit, suffer and die slowly!
moja ulubiona sa zdecydowanie Kat - Łza dla cieniów minionych i Metallica - nothing else matters
a inne ktore lubie to:
metallica - unforgiven i unforgiven II
metallica - fade to black
led zeppelin - stairway to heaven
Rumian napisał(a):led zeppelin - stairway to heaven
mam odruchy wymiotne jak to słysze

nie bierz tego do siebie
A ballad nie trawie, jak poiedział Angus Young, ballady są do dupy

a jeśli już to
Flooded with vine - Acid drinkers
Nie mam za to nic do utworów typu "Epitaph" King Crimson, czy "51" TSA ale nazwanie ich "balladami" to chyba lekkie przegięcie... tak samo jak "fade to black"...dla mnie to smutne UTWORY, słowo "ballada" źle mi się kojarzą...
Hmm, ballady ulubione? No to będzie mniej więcej tak:
- Master of the Wind - ManOwaR (kocham ten utwór, jest w nim coś magicznego i pięknego, jedna z moich ulubionych smut...)
- Angels Fall First, Walking In the Air, Kuolema Tekee Taiteilijan - Nightwish (mają talent do pisania takich utworów)
- Ohne Dich - Rammstein (za piękny utwór i równie wspaniały teledysk - kocham góry i to pewnie dlatego)
A poza tym to nie jestem jakimś wielkim fanem ballad, a już na pewno nie tych z repertuaru G'n'R, albo Kata. No i może tu komuś podpadnę ale po prostu nie trawię...
Tuomasss napisał(a):- Master of the Wind - ManOwaR (kocham ten utwór, jest w nim coś magicznego i pięknego, jedna z moich ulubionych smut...)
Piwko dla Ciebie

Szczególnie potężnie brzmi ta pieśń na "Hell On Stage"
DeMoN.|. napisał(a):Założe się że nie słyszałeś żadnej z nich (ManOwaR, IM, Metallica), a jedynie tylko piosenke grin geja
te patrz, a jednak widzialemm sprecyzuj ballada, mi sie to kojarzy bardziej z romeo i julia
qsiarz napisał(a):DeMoN.|. napisał(a):Założe się że nie słyszałeś żadnej z nich (ManOwaR, IM, Metallica), a jedynie tylko piosenke grin geja
te patrz, a jednak widzialemm sprecyzuj ballada, mi sie to kojarzy bardziej z romeo i julia
To jakiś szyfr?
qsiarz - rotfl jak cholera :?
qsiarz napisał(a):te patrz, a jednak widzialemm sprecyzuj ballada, mi sie to kojarzy bardziej z romeo i julia
Romeo i Julia to raczej dramat... A ballada to gatunek literacki typowy raczej dla romantyzmu. To skoro już czepiasz się litertury...
Jak wyżej. Ballada to np. "Lilie" czy "Świtezianka".
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14