Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Basista
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6
Btw: Sat, znowu gdzies grasz? Coz to za kapela?
Evil or Very Mad POGAŃSKI LAS Evil or Very Mad
Ostatnio słuchając solówek basowych DeMaio stwierdziłem że jest dobrym basistą...no i burton też :d
Acrid napisał(a):[Obrazek: matt_freeman.jpg]

Polecam numer Maxwell Murder w wersji koncertowej, mam jego solo wlasnie stamtad ~8mb, jezeli ktos chce uslyszec to moge gdzies wrzucic.
Chętnie obczaje... Smile
Dementor napisał(a):Chętnie obczaje... :)

http://www.megaupload.com/?d=KUFF5ZS9
Acrid napisał(a):
Dementor napisał(a):Chętnie obczaje... Smile

http://www.megaupload.com/?d=KUFF5ZS9

gowno straszne, brzmi chwytnie, ale to tylko efekt szybkiego kostkowania. Wlasnie zagralem to samo, tylko ze palcami, i jakbym mial piec w domu, to bym wrzucił filmik na dowód tego Tongue. Takim basistom mówimy stanowcze NIE!
KelThuz napisał(a):Wlasnie zagralem to samo, tylko ze palcami, i jakbym mial piec w domu, to bym wrzucił filmik na dowód tego :P

Ja poczekam :) Zdania o Freemanie i tak nie zmienie, no chyba, ze zobacze Twoje dzielo.

;)))
To moze odswierze tematSmile

Ktorego basiste metalliki cenicie najbardziej?? Według mnie najlepszy technicznie jest Robert(nie wiem czy bede to umial uzasadnic bo gram na zwyklej gitarze), ale w zespole najbardziej pasowal mi Jason. Eh ten growlingTongue
Do zespołu bezsprzecznie najlepiej pasował Cliff... Nie ma co do tego dwóch zdań, to niemalże aksjomat Big Grin
Moim zdaniem do jednych z najlepszych i najbardziej niedocenianych muzykow i basistow nalezy John Paul Jones
[Obrazek: dsttstsr5mn.jpg]
Sławe przyniosła mu głównie gra w Led Zeppelin . Sam jest znanym w swiecie rocka producentem , aranzerem i multiinstrumentalista . Według mnie jest w Led Zeppelin najmniej doceniana osoba , a przeciez jego partie basu , pomysly na utwory i aranzacje byly wprost genialne . Pewnie jest tak dlatego , gdyz zazwyczaj on stal z boku , kiedy Page i Plant byli w centrum zainteresowania. Jednak nie o tym chcialem mowic . Swoja solowa kariera zajal sie dosc pozno , jednak warto bylo czekac . W 1999 wydaje plyte pt. "Zooma" . Jest to dzielo nielatwe w odbiorze - brak wokalu i muzyka oparta glownie na sciezce roznego rodzaju gitar basowych . Swietnie brzmia zagarne na nich skomplikowane solowki . Jest to plyta zdecydowanie ciekawsza i majaca wieksza przyszlosc niz wydana pare lat temu zenujaca plyta Page'a i Plant'a pt. " Walking Into Clarksdale " . W bardzo podobnym tonie utrzymana jest nastepna plyta Jones'a pt. " The Thunderthief " z 2001 r. Widac pewne zmiany np. wprowadzenie wokalu , ale nadal muzyka jest oparta na skomplikowanych solowkach i partiach roznych gitar basowych na ktorych gre Jones opanowal do perfekcji . Polecam kazdemu tworczosc Jonesa bo jest naprawde ciekawa i zaskakujaca i wiekszosci przypadkow bardziej pomyslowa niz plyty jego kolegow z Led Zeppelin .
pozdrawiam
Zdecydowanie ulubiony - Les Claypool - bo ma dzieciak charakter Smile
Kapela bez basa to jak chłop bez.. Wink
...pasa ?
Każdy to może sobie tłumaczyć jak chce Big Grin
dla mnie Oliver Riedel z Rammstein
Stron: 1 2 3 4 5 6