Tak przeglądam tematy na forum i nie znalazłem żadnego na temat formacji uważanej za prekursorów polskiego heavy metalu. Zatem czas najwyższy by go założyć, opinie na temat zespołu, składów, płyt, typowanie ulubionych utworów etc. jak najmilej widziane.

Jak dla mnie zajebista kapela. Po latach przerwy nagrali badzo dobrą płyte za co wielki +
Kolejna legenda, ktorej nie moge sluchac..
Dżemik napisał(a):Kolejna legenda, ktorej nie moge sluchac..
Coś pisałem dziś o problemach ze słuchem...?
abadon napisał(a):Po latach przerwy nagrali badzo dobrą płyte za co wielki +
Mowa o "Procederze"? Chyba zartujesz...to w najlepszym wypadku płyta przeciętna
Dżemik napisał(a):Kolejna legenda, ktorej nie moge sluchac..
A dlaczegóż to Panie Moderatorze ?

problemy ze sprzętem, głośniki siadły czy jak ? :> A może zdrowotne jak zauważył mój przedmówca :>
Cytat:Mowa o "Procederze"? Chyba zartujesz...to w najlepszym wypadku płyta przeciętna
Dokładnie - mówie o procederze.
A na płycie jest dużo bardzo ciekawych kawałków.
W porówaniu ze starym płytami- wysiada
A czy ja coś porównuje ? Mówie tylko że mi sie podoba.
Vomitor napisał(a):Dżemik napisał(a):Kolejna legenda, ktorej nie moge sluchac..
A dlaczegóż to Panie Moderatorze ?
problemy ze sprzętem, głośniki siadły czy jak ? :> A może zdrowotne jak zauważył mój przedmówca :>
TSA, Venom, Deep Purple, Led Zeppelin, Judas Priest, Motorhead, Saxon, etc.- do wszystkich tych kapel mam szacunek, bo to legendy, ktore pchnely muzyke rockowa/metalowa do przodu, ale mimo licznych prob i wielu dobrych checi, nie jestem w stanie sie do nich przekonac..
Nie ma dla mnie swietosci, taki zbuntowany jestem!

Tak dyskutując o "Procederze"...
Nie przesadzajcie znowu panowie, ani w jedną ani w drugą stronę, płyta jest naprawdę dobra ale ciężko zaprzeczyć, że TSA miało w swym dorobku płyty zdecydowanie lepsze. W połączeniu z rozbudzonymi nadziejami wobec długo oczekiwanego powortu legendarnej formacji rzeczywiście może nieco rozczarowywać... W moim jednak odczuciu jest to płyta jak najbardziej udana.
TSA bardzo lubie i szanuje cala tworczosc

Na koncertach daja czadu, hehe a Andrzej Nowak mimo wieku nadal przystojny

Co do "Procederu" na pewno wpada w ucho, b. lubie kilka piosenek, ale najlepsza ze wszystkich jak dla mnie to HEAVY METAL ŚWIAT i tak

Chociaz jakby tak pomyslec to nie da sie jednoznacznie stwierdzic

R_amze_S napisał(a):Mowa o "Procederze"? Chyba zartujesz...to w najlepszym wypadku płyta przeciętna
Moze i przecietna, ale tytulowy kawalek miazdzy na koncertach. Zreszta, ogolnie TSA jest jedna z kapel ktore sprawdzaja sie w 100% na zywo, Piekarczyk potrafi "zawladnac" publika, zmusic ich do spiewania, krzyczenia, itp. Kapela ma charyzme, jakiej wiele innych moga jej zazdroscic. Zreszta, to widac na gigach. Kto bywa ten napewno wie o czym pisze.
Heavy Metal Swiat! ;)