Ephic to jak dla mnie jestes poprostu ograniczony.....<brawa dla tego pana>
Sądze że muzyka napewno jest ważniejsza niż ideologia bo bez muzyki nie można grać a bez ideologii można... choćby o dupe marynie

Jeśli chodzi o black to tu się mylisz, gdyż zespół może grać nawet pięknie i zajebiście, ale jeśli nie ma nic do przekazania to jest bezwartościowy.Zaznaczam że to jest moje zdanie na ten temat.

Czyli reasumując temat w black metalu liczy się i to i to

GACEK napisał(a):Czyli reasumując temat w black metalu liczy się i to i to 
...no i wreszcie ktoś to podsumował jak należało...tylko teraz pytanie...po chuj ta ankieta ??

hmmm

chyba po to żeby zobaczyć co ludzi więcej fascynuje w black metalu :?
Black metal bez ideologii nie istnieje bo black metal jest ideologią, muzyka jest tylko formą przekazu. Niech ktoś poda zespół blackowy który nie opiera swojej twórczości na ideologii.
Jesli Szatan, to zdecydowanie ideologia. Jesli pedalstwa typu Peccatum, Arcturus... to zdecydowanie muzyka.
Tyle ze pedalsstwa typu Peccatum to nie black metal, wiec nie wiem o czym mowisz.
Poczytaj posta Unholy, on to doskonale ujal.
ZOMO
LCF napisał(a):Tyle ze pedalsstwa typu Peccatum to nie black metal, wiec nie wiem o czym mowisz.
Poczytaj posta Unholy, on to doskonale ujal.
ZOMO
Sa cioty ktore uwazaja to za black.
Co do Arcturusa to mowie o etapie Aspera Hiems Symfonia, a co do Peccatum, chodzi mi o pojedyncze utwory, typu Parasite My Heart z Lost In Reverie. Zajezdza blackiem na kilometr...
Pozatym jebac zespoly typu Luna Ad Noctum czy wczesna Lux Occulta.
Szatan napisał(a):Pozatym jebac zespoly typu Luna Ad Noctum czy wczesna Lux Occulta.
Czytałes wnikliwie teksty "wczesnej" Lux Occulty ?
Ja czytalem- dno. Walic takich pajacow.
Ciebie o zdanie niepytałem ale skoro już się wypowiadasz to może uzasadnisz jakoś swoje zdanie.
LCF napisał(a):Ja czytalem- dno. Walic takich pajacow.
Chyba stać Cię na wiecej ?

Znajdz, gdzie na Dionysos wypowiadaja moje imie.
Nightal napisał(a):Szatan napisał(a):Pozatym jebac zespoly typu Luna Ad Noctum czy wczesna Lux Occulta.
Czytałes wnikliwie teksty "wczesnej" Lux Occulty ?
ani jeden ani drugi zespół to nie jest BM, więc po co te kłótnie?