Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Ideologia czy muzyka?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Co jest dla was ważniejsze w Black Metalu: ideologia czy muzyka? Umotywujcie jakoś swoje stanowisko w tej sprawie.
Muzyka.. Dlaczego? Poniewaz nie wiem nic o ideologii blacku.. I nie mam zamiaru niczego sie o niej dowiadywac..
Ta? ZGodzĘ SIĘ z dŻemikieM?
To jeST jakAŚ ideoloGIA w Black METalu?
kSIąŻę krzyŻtof napisał(a):To jeST jakAŚ ideoloGIA w Black METalu?
Jest... Black metal jest muzyką ideologiczną. Dla niektórych sama ideologia jest ważniejsza od muzyki. Powstaje też wiele sporów dotyczących która ideologia jest "true" : Antychrześcijaństwo, Satanizm, Pogaństwo, Narodowy-Socjalizm a nawet unblackowy Chrześcijanizm Big Grin . Dla mnie liczy się przedewszystkim muzyka, ideologia schodzi na dalszy plan. Jedyne czego nie nawidzę to mieszanie muzyki z polityką. Socjaliści do partii :!: A od muzyki WARA :!:
Dla mnie najwarzniejsza jest muzyka, chociasz jestem antyklerykaninem, nie nawidze wszystkiego co niesie za sobą kościuł i księża, do Chrześcijaństwa nic nie mam, choć jestem ateistą.

SML

Oddałem głoś na muzyke, bo jest ona podastawą, dopiero póxniej dochodzi ideologia. W zasadzie Ważność Ideologia - Muzyka oceniam na 50/50 %. Doba muzyka, do niej ideologia i masz BM.
Muzyka oczywiście, choć muszę przyznać, że ideologia ostatnimi czasy również, tyle, że w mniejszym stopniu.
muzyka, aczkolwiek ideologia dodaje muzyce smaczku i nie oszukujmy sie, bez ideologii nie byloby Black Metalu Laughing
Cytat:Black metal jest muzyką ideologiczną. (...) Narodowy-Socjalizm (...) Jedyne czego nie nawidzę to mieszanie muzyki z polityką. Socjaliści do partii
WyjaŚnisz MI ten MAły PaRadOks?

Poza tYm - SkĄd u LichA w MAkSYMAlNE dEstRUKtyWNEj - PrzYnaJMNIEj Na WarSTwIE "IdeOLOgiczNEj" - MuzYce WziĄŁ siĘ NarodOwY SOcjaLIzm?
Mnie o wyjaśnienie nie pytaj bo sam uważam łaczenie BM z NS za szczyt idiotyzmu. Conieco informacji na temat tego nurtu możesz znaleźć na stronie www.poganie.webpark.pl
Zdecydowanie muzyka Wink
WolaŁByM Raczej POdysKutowaĆ z KiMŚ na TEn TEmat, niŻ czYTaĆ. Nie LubIĘ szaTAnmETalu i NIE BęDę poszerzaŁ HoRYZONTÓw KORzystAjĄć z MĄdrych Źródeł. A Na NS czy iNNE objawY GŁuPoTy w stYLu nacjoNalIZmu, faszYZMu itD mam ALerGIĘ, StĄd pYtanIE. NIE skOrzystaM, ALE dzIĘki ZA mĄdre POdejŚcie.
Oddałem głos na muzykę,chociaż bez tej całej ideologii black metal nie miałby racji bytu.Wystarczy zagłębić się w teksty niektórych kapel jak Darkthrone,Dark Funeral czy Satyricon,aby wiedzieć o co tu chodzi.O Gorgoroth to nie wspomnę...
Muzyka ofkors. Ideologie to ja mam w okolicy o... Embarrassed gdzies, po prostu gdzies...
IDEOLOGIA!!!
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22