05-18-2005, 11:11 PM
05-19-2005, 05:32 AM

05-19-2005, 08:33 AM
kaśka napisał(a):Słuchaj sobie raczej zespołów, które sam wytypujeszTo chyba dobrze, że gość chce się rozwijać muzycznie i poznawać nowe kapele, zamiast ograniczać się do kilku komercyjnych kapel, nieuważasz? Nikomu muzyka przez pępowinę niepłynęła i to normalne, że gość pyta się o jakieś zespoły.
Nivo posłuchaj sobie tak jak juz Ci radzili pierwszych płyt Mercyful Fate (Nuns have no fun, Mellisa i Don't Break the oath), a napewno się niezawiedziesz. Jeśli natomiast interesuje Cię bardziej progresywne i cięższe granie to obowiązkowo posłuchaj sobie Emperor.
05-19-2005, 03:11 PM
heh polecam Anthems To The Welkin At Dusk 8) 8)
05-19-2005, 04:21 PM
Nightal napisał(a):kaśka napisał(a):Słuchaj sobie raczej zespołów, które sam wytypujeszTo chyba dobrze, że gość chce się rozwijać muzycznie i poznawać nowe kapele, zamiast ograniczać się do kilku komercyjnych kapel, nieuważasz? Nikomu muzyka przez pępowinę niepłynęła i to normalne, że gość pyta się o jakieś zespoły.
Ha, przynajmniej jeden mnie rozumie!
Interesuje się metalem, chciałbym jednak poznać black, o którym nie mam bladego pojęcia. Dlatego założyłem ten temat i dziękuje za podanie ciekawych zespółów, które reprezentują ten gatunek! Z miejsca zabieram się do poszukiwania dyskografii

05-19-2005, 04:30 PM
A ja polecam (prawie) wszystko co norweskie!!
05-19-2005, 04:47 PM
a ja na start polecam DB(pierwsze plytki, bo na najnowszych to kaszana totalna), CoF(do Midiana wlacznie),Dissection, Graveworm to z takiego bardzo lekkiego, latwego i przyjemnego black'u(chociaz CoF to nie do konca black, ale coz...), z ostrzejszego, ktory osobiscie trawie i lubie to Anorexia Nervosa, Immortal, Anaal Nathrakh, Dark Funeral, Marduk, Nargaroth, Rotting Christ, Vergelmer- to moje typy. zas z klasyki BM to posluchaj sobie Darkthrone, Burzum, Emperor, a przede wszystkim Venom- az wali piekielna siara, choc dosc lekkie jest
jak oni to zrobili
? a co do progresywnego grania to Arcturus- i nie ma mocnych
aha, mialem dorzucic jeszcze Summoning- klimatyczny calkiem
ufff- chyba wystarczajaco wyczerpujaca odpowiedz? a teraz synu idz i sluchaj czego nakazal szatan 

05-19-2005, 09:11 PM
Nivo napisał(a):black, o którym nie mam bladego pojęcia.
Kindermetalom mowimy tutaj zdecydowane NIE!!!
05-19-2005, 09:29 PM
jak chce sobie chlopak posluchac to niech poslucha, a noz mu sie spodoba. a jesli nie to niech da sobie spokoj, bo sluchac black'u "na sile" sie nie da
a jesli pyta o zespoly od ktorych warto zaczac to prosze bardzo

05-20-2005, 03:08 PM
hegemon88 napisał(a):Nivo napisał(a):black, o którym nie mam bladego pojęcia.
Głupota... Ty od urodzenia jesteś znawcą i fanem tej muzyki??
Anonymous
05-20-2005, 04:07 PM
Nivo napisał(a):Nie inaczej! ;Dhegemon88 napisał(a):Nivo napisał(a):black, o którym nie mam bladego pojęcia.
05-20-2005, 04:37 PM
Nivo napisał(a):hegemon88 napisał(a):Nivo napisał(a):black, o którym nie mam bladego pojęcia.
Wprawdzie bylem juz uprzedzonyy, ale tez odpowiem:
Nie inaczej!
05-20-2005, 07:04 PM
A ja tam myśle że nawet powinien sie pytać bo jak niebędzie to sie weźmie za takie nowe płyty kredek i będzie pisał że blacku słucha!! Więc myśle że chłopak robi dobrze nie??
05-20-2005, 07:42 PM
Dobrze robi, rozwija się muzycznie zamiast stac w miejscu, a to jest najważniejsze. Hegemon natomiast bulwersuje się bo będzie miał jednego kinermetala do bluzgania mniej, jak gość bedzie lepiej osłuchany w metalu 

05-20-2005, 09:11 PM
Nightal napisał(a):jak gość bedzie lepiej osłuchany w metalu
Powienien byc tez zorientowany w kwestiach ideologicznych. Sugeruje lekture ponizszego wywiadu http://rockmetalshop.pl/forum/viewtopic.php?t=1387zeby byc zorientowany jakie poglady powinni miec muzycy zespolow true BM.