Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Ja nie mam zamiaru Cię tak nazywać, jednak w Twoim wieku to się dopiero wybiera muzyke jaka chce się słuchać( ale dzieci to nasza przysłość

) więc możena mieć wątpliwości,ale jeśli uważasz że podoba Ci się taki styl i taka waśnie muza to

witaj w piekle

Jednak nie musisz pisać listy, bo to nie jest ważne jakich zespołów słuchasz tylko czy to właśnie one Ci sprawia,że jesteś w 666 Piekle To Twoje gusta i przez Ciebie wybrane kapele
To wolny kraj(tak mi się przynajmniej wydaje)!!!
Moja lista best of black

wyglada nastepujaco :
Akercocke , Szron , Black Altar , Immortal , Satyricon , Gorgoroth , Carpathian Forest , Besatt , Mayhem .
Pisze liste bo o tym jest temat

A w tym świecie jestem już od dawna (6 lat praktyki). Mam za sobą koncerty takie jak Mayhem czy Gorgoroth. Tak więc wybrałem swoją muzyke i swoje 666 Piekło.
Z początkujących Polskich zespołów Black Metalowych podoba mi się Vesania (mam płytke z autografem basisty

), Black Altar i Abused Majesty (ładny koncert zagrali w Progresji) i Luna Ad Noctum (też ładnie zagrali).
Btw: Therion w Październiku

O prosze.. Ktos zna Abusted Majesty.. Bialystok trzyma poziom prawda? =P
Nawet nie wiedziałem, że są z Białegostoku. Serpenthrone jest świetną płytą, a ich prezentacja na żywo również jest bardzo dobra. Polecam wszystkim lubiącym "nowofalowy" black

wracając do tematu:
1.dimmu borgir
2.cradle of filth
3.bathory
4.marduk
5.limbonic art
BEST OF BLACK:
BEHERIT
BLASPHEMY
MAYHEM
CARPATHIAN FOREST
BLACK WITCHERY
...and more
Dimmu
Sirius
Crematory - hmm choć nie jestem przekonana czy to jest 100% black...
Crematory to bardziej death...
Ps: Prisca czemu mi się sam temat zablokował ??
Darkthrone
MayheM
Satyricon
Ancient
Burzum
Gorgoroth
Samael (pierwsze dwa)
Bathory
Kat
Limbonic Art
z blacku byłoby tyle
Prisca napisał(a):Crematory - hmm choć nie jestem przekonana czy to jest 100% black...
ja nie jestem przekonany czy nawet w części

Heh, dopiero dzis przeczytalem ten topic (wszystkie 7 stron) i widze, ze wiecej bylo o Kornie niz o blacku
a co do tematu:
- Immortal
- Mayhem (tak, do smierci Euronymous'a...)
- Satyricon (do "Nemesis Divina")
- Lux Occulta
- Exitium
- Carpathian Forest
- Ragnarok
Więc tak:
1. Crematory to prędzej gothic niż black czy death. Sami nawet tak mówili o sobie w pewnym wywiadzie. A pozatym to są to porządni ludzie grający spokojną i przymulastą muzykę. "Niemiecki Crematory przez wielu uznawany jest z jednego z najważniejszych przedstawicieli doomowo- gotyckiego nurtu." - to fragment stony o Crematory :/
2. Dimmu ??? Przereklamowane badziewie... Rozumiem pierwsze 2 płyty... ale najnowsza ??!! Szkoda że ich plakatów w popcornie nie ma... :/
3 Cradle ...... jak to powiedział jeden z członków zespołu Gorgoroth: "Black Metal to nie tania wampiriada"
A co do zespołów to:
*Behemoth
*Immortal
*Burzum
*Gorgoroth
*Marduk
1. Cradle oF Filth
2.Deicide
3.MayheM
Trzy Mje najleprze kapele (kolejność nie jest przypadkowa)
To jest temat 'best of black'.. A wiec o ile Kredki mozna tu jeszcze umiesci (tak wiem.. to nie jest blek.. ale za taka muzyke uchodzi) o tyle Deicide nie wiem co tu robi..
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12