• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wywiad z wampirem

Dżemik napisał(a):To jest oryginalna nazwa filmu..

Dokładnie. Nic dodać, nic ująć Smile
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Odpowiedz

Lubie ten film Smile Dla mnie najlepszy tego typu...
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

też lubię ten film. książki Ann Rice jeszcze bardziej.
Odpowiedz

Cytat:też lubię ten film. książki Ann Rice jeszcze bardziej.
''widac'' ze tak powiem Big Grin a co do filmu to bardzo go lubie .zaskoczyl mnie Banderas w roli Armanda ale wygladal bardzo ''dekoracyjnie'' Laughing
Odpowiedz

Tak.. film jest fenomenalny. Po prostu kocham takie klimaty.. Jest to jeden z m.ulub. blilmów. Cała charakteryzacja Crouise'a i Pitta , wog. cała otoczka wok. teg. filmu jest genialna. Cóż, film bardzo odbiega od książki Rice, pod względem fab. ks. przewyższa... (ale jest w niej wiele błę. sytuac., jak i językowych). Uważam, że nakręcenie 2-i3j części było pomyłką. Wog. pom., że bez Crouise'a w roli głuwnej.. Nie wyszła im próba nakr. filmu na podstawie 2-uch ks. ("Wampir Lestat" i "Królowa Potępionych"). Czytałam wszystkie części "Kronik ... "Rice, i uważam, że "Interview.." jest najlepszą...
...carpe noctem...

"Psychopatia oznacza dosłownie 'cierpienie duszy'. W dosłownym
sensie tego słowa każdy człowiek jest psychopatą, bo nie ma
człowieka, który by w swym życiu nie cierpiał."
Antoni Kępiński
Odpowiedz

tak zdecydowanie. szkoda ze nastepne czesci filmu tak skopali no ale coz. zawsze mozna po raz 1000 jedynke obejrzec Wink
Pamiętajcie, nigdy nie ufajcie żadnym undergroundom, to wszystko
oszustwo jest totalne, nisze wszystkie, alternatywy, jest to wszystko
syf i naprawdę to nic, NIC nie daje tylko wciąga i zabiera
człowieczeństwo.
Kapitan Europa
Odpowiedz

Film jest dosyć dobry. Od fabuły odbiega ale to przecież normalne w filmach Wink Szkoda, że Klaudii nie zrobili takiej jak w książce (5 lat bodajże, to byłby ciekawy efekt, takie mądra dziecina) Muszę powiedzieć, że najpierw natrafiłem na fim (premiera na TVNie Wink a dopiero później na książkę więc miałem juz narzucony obraz bohaterów choć przyznam że Lestata ucharekteryzowali dla mnie idealnie. Oczywiścię książki znacznie lepsze. Teraz wziąłem się z nowe kroniki i spoczywa w mych dłoniach "wampir vittorio" Smile
Odpowiedz

..też jestem w trakcie...
...carpe noctem...

Antoni Kępiński
Odpowiedz

Sabelle napisał(a):..też jestem w trakcie...

Było wziąść przed faktem.
Odpowiedz

..?
...carpe noctem...

Antoni Kępiński
Odpowiedz

Sabelle napisał(a):Tak.. film jest fenomenalny. Po prostu kocham takie klimaty.. Jest to jeden z m.ulub. blilmów. Cała charakteryzacja Crouise'a i Pitta , wog. cała otoczka wok. teg. filmu jest genialna. Cóż, film bardzo odbiega od książki Rice, pod względem fab. ks. przewyższa... (ale jest w niej wiele błę. sytuac., jak i językowych). Uważam, że nakręcenie 2-i3j części było pomyłką. Wog. pom., że bez Crouise'a w roli głuwnej.. Nie wyszła im próba nakr. filmu na podstawie 2-uch ks. ("Wampir Lestat" i "Królowa Potępionych"). Czytałam wszystkie części "Kronik ... "Rice, i uważam, że "Interview.." jest najlepszą...

Był kiedyś taki skecz kabaretu OT.TO w którym przekładali na slang inwokację z Pana Tadeusza:
"Li Oj mo ty je jak zdro,
Ile Cię trze ce ten ty się do
Kto Cię stra
Dzi pię twą w ca ozdo
Wi i o, bo tę po To"
Czytając twoją wypowiedź odniosłem wrażenie, jakby na forum wpełzł jakiś blokers
-Baco, będzie dzisja padać?
-Ej, kurwa bedzie, bo mnie jebie w krzyżu!
Odpowiedz

..po prostu chciałam szybciej napisać co na ten temat sądż....
...poprawię się Big Grin
...carpe noctem...

Antoni Kępiński
Odpowiedz

milo poogladac, ale zeby to specjalnie ciekawe bylo, to nie powiem Smile chociaz pomysl na film dobry
Odpowiedz

Bardzo fajny film.Lubię filmy i wampirach i ten był moim pierwszym o "gryzoniach" Big Grin Jednym słowem:

!!!!!ZAJEBISTY!!!!!
chamy są wśród nas Wink gardzę wami i się śmieje z was Big Grin
Odpowiedz

Uwielbiam Big Grin Oglądałam tylko po angielsku, ale z 10 razy. Ten film to mi się chyba nigdy nie znudzi. Książki niestety nie czytałam, ale mam zamiar wypożyczyć z biblioteki, jak tylko znjadę moją legitymację. Ktoś tu o Draculi Copolli wspominał. Oglądałam 3 razy. Moje dwa ulubione filmy o wampirach Smile Można oglądać i oglądać i nigdy się nie znudzą Tongue
"...jam jest Lilith, jam jest pierwsza z pierwszych, jam jest Asztarte, Kybele, Hekate, jam jest Rigatona, Epona, Rhiannon, Nocna Klacz, kochanka wiatru.
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości