Cytat:Bóg nie mógłby nas skazywać na wieczne męki-to mi sie wydaje po prostu kompletnie bez sensu
poczytaj PiSmo ŚwiĘte
Cytat:Kościół to jedena wielka mafia, a ja nie zamierzam do niej należeć...
A JA JAKByM mÓgł, to DO maFii CHĘtNIE byM SOBIE ponALEŻał. jEŻdŻą ZaJEbiSTymI furami, majĄ kasy jak lodu, w roBOciE moGĄ - nawet POWinni - piĆ. Ja tAM bardzO CHĘtnie. NO i DOchodziMY do Głównych przeszKÓD - CElibat i CHodzeniE w kiecce.
O iLE kieCkĘ moŻNa spOkojNIE sobie darowaĆ (przYzwyczaiSz się po jakiMS czasie, POza tym Ze szkOtów NikT SIę SzczególNIE nie naBija a KSiądz I taK ma LEPiej, bo MOŻE pod spodem NosiĆ spodnie. tAki PsychicznY komfort), to I Z celiBatem wIELkiEgo kłopotU NIE ma. Dobra, ksiĄdz NIE moŻe mIEć ŻOny. to wszystKO.
No pokaŻCie mi KsiĘdza CO nie chodzi Na baby (a raczej, do którego babY samE nie przychOdzą), bo Ja takiego nIE zNAm. ZNam za To kilkA kochanEK KsiĘży i TAAAAk Są Babki poustawianE.
CzaRna MAfia? noRmalnie ŻYĆ niE UmierAć... Wniosek Z tego Że zajeBiŚci Są KsiĘża a wY ich Pewnie tak nienawidziCIe z ZAwIści, Że majĄ lepIEj. w kaŻdej kulturze "Kasta" czY tam "Klasa" kapŁAńSKa zawsZE Stała PowyŻej szaRych ludkÓW, tylko JakoŚ ostatNIo SIę wam LudziKoM we ŁbaCH od tego RównouPrawniENia PopRZewalaŁO i NarzEkaCIe.
Cytat:gdzie jest napisane bądż tesz powiedziane że Kościół bez księży niemoże istnieć ??
że do Kościoła muszą należeć ludzie zwani księżmi ...
w PiŚmie ŚwiĘtym właSNie. a JAk ktoŚ mi powie Że jest katolIKIEM A W Pismo NIE wierzy, to TakI Z niego KatoliK jak z Osamy (nieCH będzie BłogOsławioNy)
wniOsek Z tego wszYStKIEgo taki, Że TEMat wIaRy jest TutaJ ZupeŁnie niE NA miEjScU, bo WIększOŚci DyskutUjĄcyCH braK podStawowej cechy poTrzebNEj w tej dysPuciE - ŻYciOWEgo DoŚwiadczenia. WYraŻanIE poglĄdów "sama/saM NIe wIEm, JESzcze szUKam, ciĘżko powiedzieĆ, jEStem na POczĄtKU drogi" niC DO rozmoWy NIE wnosi, a Drugi typ WYPOwIEDzi czyLi ogÓlNE "JEstEm PrzeciW KoŚcioŁowi" zBudowany na POdstAwie WąTpliwych PrzesłaNEk - czy wyczyTanych gdzieŚ, czy opArtych na oSĄdZie niepełnych bĄdŹ wybiórczo akCeptOwanych faKtóW takŻe specjAlNIE wiele NIE znaczy.I oBydwie w KółkO POwtarzaNE z RównĄ czĘsttLiwoŚcią. PluS do niektóryCH wyPowiedzi moŻna jeszcze DOdaĆ albo atrYbut "Ale jestem toleranCyjny/nA" lub "JESteM w ogóLe przeciw Bogu". POdoBnie syTyAcja WYGLĄdaŁA, jak gadka ByŁa O.. ledwo przez gardŁo mi to PrzechODzi... TokleraNcji. czasEM ZAtaNAwiaM SIę, czY to FOruM naPrawdĘ ma tylu uŻytkownikÓW, czy to Zręcznie naPisaNy SKrypt auTomatyzaCji wypowiedzi. hehe.
co DO wiary - O boGU wiele GAdaĆ nie BĘDĘ, a KOŚciół jest SPoko. ŁadNIE w Środku, ksiĄdZ śmIESzniegada, ŁadNIE ŚpieWają - alE SPOkojNIE, tak Że i przySnąĆ moŻNa JAk ktoŚ zmęczony. Pewnie byM chOdziŁ, alE niesteTY jestem Innego wyznaNIa. Bo Żydem.
I w Ogóle muRzynem,a oSTatNio to Nawet MUzuŁmaninEm.
Allah AKbar! DRŻyjcIE ludy KSiĘgi, zemsta Pana nad waMI.! za KAŻdego naszeGO dziesiĘciu, nie STU waszyCH polegnie! Shahid Rafiqin!