• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wiara itp. itd.

Dla mnie wszystkie religie swiata(czyt. te ktore znam) sa zjebane i juz!!
Barça es más que un club
Odpowiedz

ZenithalMan napisał(a):Dla mnie wszystkie religie swiata(czyt. te ktore znam) sa zjebane i juz!!
No już się nie sil na takie yntelygentne posty...
Odpowiedz

ZenithalMan napisał(a):Dla mnie wszystkie religie swiata(czyt. te ktore znam) sa zjebane i juz!!
A jakie znasz ?
Odpowiedz

Szczerze mówiąc czytałem już boatsze w metafory posty na ten temat Wink
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

warsadal napisał(a):
No już się nie sil na takie yntelygentne posty...

Cos Ci sie w moim poscie nie podoba?

Nightal napisał(a):A jakie znasz ?

Nie chce mi sie wymieniac, ale przyznaje, niewiele tego jest, co i tak nie zmienia faktu, ze sa pojebane, a zajmowanie sie nimi to totalna strata czasu.
Barça es más que un club
Odpowiedz

Ty tak uwazasz.
Odpowiedz

zabojczy argument

Cytat:Nie chce mi sie wymieniac, ale przyznaje, niewiele tego jest, co i tak nie zmienia faktu, ze sa pojebane, a zajmowanie sie nimi to totalna strata czasu.

dzieki Bogu malo jest takich idiotow jak Ty
Odpowiedz

Ambivalent napisał(a):

zabojczy argument

Cytat:Nie chce mi sie wymieniac, ale przyznaje, niewiele tego jest, co i tak nie zmienia faktu, ze sa pojebane, a zajmowanie sie nimi to totalna strata czasu.

Za to takich frajerow i zjebow jak Ty jest korfa cala masa.. Evil or Very Mad
Barça es más que un club
Odpowiedz

Yngvild napisał(a):To, że współcześnie ów "związek wyznaniowy"

nalezysz do niego oficjalnie? szczerze wątpię.

Cytat: A Asatru znaczy "wiara w Bogów"

"Asátru" znaczy "wierny Asom (Aesirom)", a więc kroczący ich ścieżką, ścieżką Honoru i Cnót aesirskich wojowników.

Cytat: - i jak w każdej religii, dowolnie można interpretować - jedni znajdą w tym kult walki, inni - nawoływanie do życia w zgodzie z naturą.

Akurat nie ma tu miejsca na dowolność, zwłaszcza jeśli jest to interpretacja lewacka.
[Obrazek: sbo3s4.jpg]
Odpowiedz

ZenithalMan napisał(a):
Ambivalent napisał(a):

zabojczy argument

mhmm np. Twoj stary i Twoj drugi stary
Odpowiedz

Ambivalent napisał(a):
ZenithalMan napisał(a):
Ambivalent napisał(a):

zabojczy argument

mhmm np. Twoj stary i Twoj drugi stary
ROTFL [Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif]
Odpowiedz

ZenithalMan: akurat Ty może w ogóle nie potrzebujesz religii albo wydaje Ci się, że jej nie potrzebujesz, albo w tej chwili nie jest Ci potrzebna. Może być różnie. I dla Ciebie wszelka religia może być zje***(można przeklinać na tym forumTongue?). Dla innych nie jest. Proste i dość logiczne, jak sądzę. Po jaką cholerę to pisać? Bo z pewnością nie po to, by udowodnić swoją mądrość takim zabójczym argumentem?
Krzychun: Na przykład. Ale także o popularyzacji "magii", która z prawdziwym wiccanizmem ma tyle wspólnego, ile Antek Cukierman z Hitlerem. Pentagram to jeden z przejawów, ale gimnazjalistki rzucające zaklęcia miłosne i mające się dzięki temu za wiedźmy, bo naczytały się czasopism, to już przerażające Smile .
KelThuz: Nie, nie należę do tego związku wyznaniowego oficjalnie. I nie staram się o to. Religia nie zyskuje na wartości, jeśli wyznaje się ją w grupie. A kto nie wierzy, niech popatrzy na chrześcijan. Co zaś do rzekomej "lewackości" mojej interpretacji: jakby nie patrzeć, wiara w Odyna i jego ród jest jednocześnie kultem siły i odwagi. Nawiązałeś, jak widzę, do Cnót Asatru. "Siła jest lepsza od słabości".Jako pierwsza z nich. O czymś to świadczy, czyż nie? Istnieje wiele argumentów na to, że walka i siła to filary tej religii. Mogę je wymienić, ale na razie nie będę spamować. Bynajmniej nie dlatego, że muszę sporządzić notatki i przejrzeć "Eddę", bo na chwilę obecną takich argumentów nie mam. Owszem, mam. Mam także wrażenie, że każdy te argumenty świetnie zna. Ale jeśli ktoś nie zna - mogę je wymienić.
"Nie nam kryć się za tarczą w walce, z lęku przed oręża szczękiem."

LINDISFARNE 2006!
Odpowiedz

Owszem, wiccanie maja duzo wspolnego z magia ale traktuja swoje zaklecia itp symbolicznie Smile

heh nie spotkalem sie jeszcze z rozowymi laskami z pentagramem cytujacych zaklecia miłosne(btw wicca takowych nie posiada,przynajmniej tak mi sie wydaje)ale jak takie zobacze to zaoram Tongue

EDIT: ZenithalMan nie popisuj sie.
Odpowiedz

Hehehe... i tak trzymać. Dokładnie - w wicca nie ma zaklęć miłosnych, z tego, co czytałam, ta religia nie propaguje żadnej magii, która może być czyniona wbrew woli "adresata" - powinno się pytać nawet o to, czy można rzucić zaklęcie uzdrawiające. Co jest kolejnym argumentem za tym, by zaorać te... dziewczętaMad. I innych, odbierających wicca czy jakąkolwiek religię jako fajną rzecz, która jest modna. Kill!
"Nie nam kryć się za tarczą w walce, z lęku przed oręża szczękiem."

LINDISFARNE 2006!
Odpowiedz

Słowianin winien podążać jeno ścieżką wyciętą przez Perunowy Miecz! Importom ze Skandii czy Albionu mówimy stanowcze NIE! Mad
[Obrazek: sbo3s4.jpg]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości