02-14-2006, 07:42 PM
JA zawsze przychodzę, jak już wszystko jest powiedziane, ale przynajmniej
jest co czytać ;p
jest co czytać ;p
"All that's left to say is: Farewell"
The Stig napisał(a):założmy ze przy wynagrodzeniu 1000 zł netto przecietny polak odda z tego 200 zł do budzetu. Likwidując podatki polak ten dostanie 1200 zł wynagrodzenia.
Cytat: Przy tym założeniu musi opłacic sobie lekrza
Cytat:, agencje ochroniarską, ochrone ppoż, edukacje - przykładowo studia pryatne dzienne które kosztują ok 1500 zł
Cytat:. czyli sumując te (podstawowe potrzeby - mozny by dorzucic PKP, PKS, MPK) wychodzi na to ze braknie Ci dwóch miesięcznych pensji by zapewnic sobie bezpieczenstwo obywatelskie i edukacje.
Cytat:założmy ze przy wynagrodzeniu 1000 zł netto przecietny polak odda z tego 200 zł do budzetu
ReTuRn napisał(a):Cytat:założmy ze przy wynagrodzeniu 1000 zł netto przecietny polak odda z tego 200 zł do budzetu
To mnie najbardziej zabiło, jako że z pensji przeciętny Polakoddaje ok. 80% do budżetu...
Cytat:Nie płaccie ZUSu i ciekawe z czego bedziecie zyc bedac bez pracy albo na emeryturze.
The Stig napisał(a):tylko ze ja nie mowiełem o podatkach ZUS i róznego rodzaju ubezpieczniach.
Cytat: Ja mowiłem o przymusowych podatkach jakie ponosi kazdy polak kupujac mleko masło czy piwo czu otrzymuejac dochód.
Cytat: Nie płaccie ZUSu i ciekawe z czego bedziecie zyc bedac bez pracy albo na emeryturze.
Cytat: Poza tym gadanie o konkurencji róznych placówek jest z dupy.
Cytat: obnizac podatki OK ale zniwelowanie WSZYSTKICH oznacza koniec polski !
Cytat: i co Ty mi tu pierdolisz o 2500 wynagrodzeniu ? przykłądowo brutto masz ok 1300 zł a netto wychodzi ci okolo 900-1000 (nie chce mi sie dokładnie przeliczac) i jakie 50 % to ZUS ?
Cytat: I Pozniej sie dziwic ze kaczor z kaczorem rujnuje polske jak ludzie mają takie mysli...
Cytat:a ten budzet daje ci droge, lekarza, stróza prawa autobus, pociag itd.
Cytat: problem twki w jebanym złodziejstwie i nieracjonalnym zarzadzaniem budzetem (przykład jebane becikowe)
Cytat: a nie w tym ze sa podatki róznego rodzaju. To ze sa za wysokie to kazdy wie. i jakie 80% ? a ty to chyba masz mozg leppera...
The Stig napisał(a):^
^
^
jak juz wczesniej mówiłem - dobrze zarządzany budzet daje dobre owoce.
Cytat:po drugie zeby cos zabrac z czegos to te procenty trza ujmowac od tego czegoś.
Cytat:po trzecie pakiet ubezpieczn dla SAMEGO PRACOWNIKA wynosi ponad 19% dokładnie chyba 19.21%
Cytat:19+19=38% upierdalanego wynagrodzenia
Cytat:, a vacik akcyze itd odlicza sie od towarów a nie od wynagrodzenia.
Spirytus Sanctus napisał(a):tak sobie czytam powyższe posty odnosnie likwidacji podatków. Zastanawia mnie jedna rzecz: jak wy sobie wyobrazacie państwo bez budzetu ? może sie mylę ale jak na mój gust to jest to niemożliwe. Nie wiem skąd macie swoje teorie, ale wszystkiego samemu sie nie opłaci i nie utrzyma. Pisząc swoje wizje powinniscie pomyslec o sektorze panstwowym w którym to pracuje ponad milion polaków.
Spirytus Sanctus napisał(a):tak sobie czytam powyższe posty odnosnie likwidacji podatków. Zastanawia mnie jedna rzecz: jak wy sobie wyobrazacie państwo bez budzetu ?
Cytat:Nie wiem skąd macie swoje teorie, ale wszystkiego samemu sie nie opłaci i nie utrzyma.
Cytat: Pisząc swoje wizje powinniscie pomyslec o sektorze panstwowym w którym to pracuje ponad milion polaków.