• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wasza wizja państwa/świata

Mnie sie marzy monarchia absolutna gdzie monarcha bylbym ja. Angry
Barça es más que un club
Odpowiedz

Demokracja, demokracja, po stokroc demokracja.
Z modelem prezydenckim, rzecz jasna
Odpowiedz

ZenithalMan napisał(a):Mnie sie marzy monarchia absolutna gdzie monarcha bylbym ja. Angry

PRAWIE się z Toba zgadzam Angry
Rotfl'n'lol
Odpowiedz

Vomitor napisał(a):PRAWIE się z Toba zgadzam Angry

Dlaczego tylko prawie? Wink Bylbym dobrym monarcha Angry
Barça es más que un club
Odpowiedz

"A róbta co chceta"...to by było idealne,anarchia,jak wiadomo,jest matką wszelkiego porządku...Smile
"-Czy ten twój Jezus miał żonę?-Nie.Ale jego narzeczona była dziwką"
Odpowiedz

anarchia najlepsza jest.. niech kazdy decyduje za siebie!!
Odpowiedz

Angel of death napisał(a):anarchia najlepsza jest.. niech kazdy decyduje za siebie!!

srali muchy bedzie wiosna....
Odpowiedz

Anarchia jest oczywiscie najlepsza, ale jeżeli ma ona oznaczać wolność i odpowiedzialność, a nie zaś samowolę, jakby to duża część ideologów chciała Wink
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

ZenithalMan napisał(a):
Vomitor napisał(a):PRAWIE się z Toba zgadzam Angry

Dlaczego tylko prawie? Wink Bylbym dobrym monarcha Angry

No właśnie kogoś innego bym widział na tym stanowisku Angry
Rotfl'n'lol
Odpowiedz

Ymir napisał(a):Demokracja, demokracja, po stokroc demokracja.
Z modelem prezydenckim, rzecz jasna

Polska do demokracji dojrzeje za jakies 200 lat, pod warunkiem ze wczesniej bedzie wolnorynkowa rewolucja, ktora przeorze spoleczenstwo i oczysci je z socjalistyczno-roszczeniowych szumowin.
[Obrazek: sbo3s4.jpg]
Odpowiedz

Akurat stwierdzenie 'dojrzeć do demokracji' kojarzy mi się z powyborczymi wypowiedziami ludków z PD (dawne UW) Wink
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

Nie wiem, czy kiedykolwiek jakikolwiek naród dojrzeje do demokracji, bo jednak wszędzie i w każdych czasach jest większośc ludzi albo głupich, albo nie posiadających świadomości narodowej... a widzicie w swojej wizji świata karę śmierci? Wg. mnie powinna zostać przywrócona. Co sądzicie?
"Nie nam kryć się za tarczą w walce, z lęku przed oręża szczękiem."

LINDISFARNE 2006!
Odpowiedz

Yngvild napisał(a):Nie wiem, czy kiedykolwiek jakikolwiek naród dojrzeje do demokracji, bo jednak wszędzie i w każdych czasach jest większośc ludzi albo głupich, albo nie posiadających świadomości narodowej... a widzicie w swojej wizji świata karę śmierci? Wg. mnie powinna zostać przywrócona. Co sądzicie?

Ja się z Tobą zgadzam, też jestem za karą śmierci. Jak słyszą o niektórych aferach, to aż mną trzęsie... Jedyne, czego możnaby się odrobinkę bać, to tego, że rządzącym by coś odbiło (tzn. mocniej niż zazwyczaj) i zaczęliby wieszac kogo popadnie... Tzn, moze nie tak dosłownie, bo Unia Europejska na pewno by na to nie pozwoliłą, ale ja bym się bała powrotu średniowiecza Wink (Mało możliwe, że by się coś takiego stało, no ale nigdy nie wiadomo Wink )
"...jam jest Lilith, jam jest pierwsza z pierwszych, jam jest Asztarte, Kybele, Hekate, jam jest Rigatona, Epona, Rhiannon, Nocna Klacz, kochanka wiatru.
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "
Odpowiedz

Temat kary śmierci był już wałkowany niejednokrotnie, jak sądzę. W obecnej sytuacji w Polsce bym ją bez wątpienia wprowadził - zamiast utrzymywać bandziorów za płacone przez ludzi podatki możnaby ich eliminować, co byłob tańszym i sprawiedliwszym, jak sądzę, wyjściem. Bo i co to ma być za kara - ktoś morduje, po czym wychodzi po 10 latach na wolność za dobre sprawowanie? Albo dostaje przepuski, na których popełnia kolejne morderstwa?
Natomiast przy wyeliminowaniu wysokiego bezrobocia i ogólnej poprawie poziomu życia w społeczeństwie widziałbym inne rozwiązanie - zamiast kary śmierci ciężkie roboty (najlepiej coś w stylu radzieckich łagrów w "łagodniejszej odmianie", ale to by nie przeszło). Kara śmierci to jednak dość łagodne wyjście dla skazańca. "Pyk" i do widzenia, you are dead. Jak cwaniak nawywijał, to niech pozapierdala zdrowo i zobaczy, czy dalej jest taki cwany. Kilkanaście godzin w kamieniołomie albo w innej, fizycznej i ciężkeij robocie, i tak dzień w dzień.
Kill them all
Kill them all for slander
Kill them all
And mute their ways
Odpowiedz

Mojej wizji świata nie chcieli byście znać Tongue
CP/DP
Odpowiedz