• 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wasz pierwszy zespół gotycki

Closterkeller z płytą Cyan
Odpowiedz

Ja zaczelam od Closterkellera "Graphite"
Odpowiedz

kurcze, wszyscy od Clostera zaczynali... Mozna sie bylo tego spodziewac Wink A ja jakoś niebardzo ten zespol (choc mam duzy szacunek) lubię
Odpowiedz

Ja od Clostera i Tiamatu. Clostera kocham i szanuje... Tiamat to samo - oba arcydziela... Chociaz Tiamat to nie gotyk :]
Will you settle for the bull's run.
For the second best of fun.
For the fire of a handgun.
Burns brighter than the sun.
Odpowiedz

Może nie jestem jakimś wielkim fanem gotyku,ale pierwszy zespół,w którym widoczne były wpływy tego gatunku to chyba Within Temptation,Therion albo Nightwish,o ile ten ostatni w ogóle można upchnąć jakąś częścią w tej kategorii.
I will make it go away
Can`t be here no more
Seems this is the only way
I will soon be gone
Odpowiedz

Therion jest spoko, reszta, to totalna nuda.
Odpowiedz

Ghost_82 napisał(a):Therion jest spoko, reszta, to totalna nuda.

yhhh to jest dział Gothic/Darkwave/Coldwave/Industrial

pomył pan pokoje :?
Odpowiedz

A czy ja napisałem, że Therion należy do gatunku gotyckiego, ja tylko odniosłem się do tego, co mysle o tych kapelach.
Odpowiedz

Zaczynałam od Artrosis, WT xP
Odpowiedz

Ja zaczełam od piosenki Closterkeller - Czas komety, później chciałam więcej i więcej. W końcu to nie wystraczyło i zaczęłam szukać innnych zespołów o takiej tematyce Smile
Kto powiedział, że ze śmiercią kończy się życie był głupcem, bo życie po śmierci dopiero rozpoczyna swój bieg...
Odpowiedz

Tiamat Smile
Odpowiedz

Zaczalem od Nightwish, po 20 minutach stwierdzilem ze to pedalstwo i tak oto skonczyla sie moja przygoda z gothikiem.
...rzekl Szyszak.
Odpowiedz

Closterkeller, od albumu "Violet" Laughing
Some say the end is near.

Some say we'll see armageddon soon.

I certainly hope we will.

I sure could use a vacation from this

TOOL - AEnema
Odpowiedz

8) no zaczełam od closterkeller , normalnie wypas Big Grin potem to moonlight i artrosis , ale closterkeller normalnie wypas , jak tego słucham to jakbym była w innym swiecie...takim basniowym Big Grin
"...zabilem staruszke tylko dlateo ze trudno bylo mi żyć!trudno było pracwoać w polu a potem karmic ja ubierac i myć!a pozatym oanie sedzio wreszcie znalazłam kobiete!a ona mówiła ze będzie ze mną tylko w tedy gdy bede sam!!..."
Odpowiedz

^
normalnie wypas Confusedhock:
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz